Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer på homohets i eliteserien: – Har ingenting i fotball å gjøre

Søndag kalte Kristiansund-spiller Flamur Kastrati Vålerenga-treneren for en «jævla soper». Det får styremedlem i Bataljonen, Gjert Moldestad, til å se rødt.

For abonnenter

Omkring en halvtime inn i kampen mellom Kristiansund og Vålerenga søndag kveld, havnet KBK-spiller Flamur Kastrati i munnhuggeri med VIF-trener Dag-Eilev Fagermo. Mikrofonene fanget opp at Kastrati ropte «hold kjeft og sett deg ned, jævla soper».

Styremedlem i Bataljonen Gjert Moldestad, som har kjempet i årevis mot homohets i fotballen, ble trist da han hørte dette.

– Dette er homohets, og det er ikke greit. Det har ingenting i fotball å gjøre. Jeg ble veldig overrasket over at han selv bekreftet at han hadde sagt det til Eurosport. Det er diskriminerende og rammer mange mennesker, sier Moldestad til BA.

– Bekymret

Moldestad er selv homofil. Han er redd slike situasjoner kan gjøre det vanskeligere for fotballspillere som er homofil å fortelle om sin legning.

– Jeg er bekymret for unge spillere som vil satse på fotball og som vet at de er glad i noen av samme kjønn. De er kanskje usikker på om fotball har en plass til dem. Det må gjøres en jobb for å godta homofili i fotball, forteller han.

Kampanje

Skjellsordene fra Kastrati kommer bare tre uker etter at Kristiansund-spiller Amahl Pellegrino ble utsatt for rasisme fra en tilskuer i en kamp mot Aalesund. I denne eliteserierunden har det vært ekstra fokus på rasisme med en egen kampanje.

– Vi kan ikke kategorisere hets. Det er ikke en type som er viktigere enn en annen, sier Moldestad.

– Jeg håper Kristiansund tar en alvorsprat med Kastrati. Det er en klubb med gode verdier, og reaksjonen må være den samme som ved rasisme. Han skulle hatt rødt kort, sier Moldestad.

Kommentarer til denne saken