Mannen ble funnet av redningsmannskaper på en øy nord for Telavåg.

– Vi har gode nyheter. Mannen er funnet på en øy ganske lang nord for der han dro ut. Han er i relativt god fysisk form, men er noe nedkjølt. Han blir tilsett av helse, forteller vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen (HRS) like over midnatt.

Øversveen forteller at mannen ble funnet av en av redningsbåtene som deltok i søket.

Øversveen forteller at søkeforholdene var relativt greie. BA snakket tidligere på kvelden med mannskap på redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen 2». De fortalte at det var 14 knop vind og at det var én til tre meter høye bølger i området.

Operasjonsleder ved Vest politidistrikt, Eivind Hellesund, fortalte klokken 0035 at mannen ble fraktet med båt til land.

– Han vil bli tilsett av helse. Vi har ikke fått snakket med mannen, så vi vet ikke hva som har skjedd. Han er våken og bevisst, men nedkjølt og kald, sier Hellesund.

Han forteller at det var mange ute for å søke etter mannen.

– Det var sivilister i sine båter, kystvakt, redningsskøyte, ambulansebåt og politibåt, i tillegg til redningshelikopteret.

De pårørende er orientert om situasjonen.

Dro ut søndag formiddag

Mannen dro ut fra Lavikaneset ved Telavåg i Øygarden mellom klokken 12 og 14 søndag.

Hovedredningssentralen ledet oppdraget. Kystvakt, redningsskøyte og redningshelikopter var med i søket etter mannen.

– Vi fikk en bekymringsmelding om en fritidsbåt som ikke var kommet tilbake etter en fisketur, sa vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen til BA klokken 2250.

Fiskeren dro ut i en grå aluminiumsbåt. Det var beboere i området som sendte inn bekymringsmelding.