Vet du noe? Tips BA på 800 33 044 eller bruk tips@ba.no

Det var klokken 0312 natt til tirsdag at redningsaksjonen ble startet. En båt hadde da blitt observert kjørende i ring ute på vannet. Da redningsmannskaper kom til stedet, var det ingen om bord.

I 14-tiden opplyste politiet at den omfattende leteaksjonen i området var avsluttet.

– Det har vært gjort et omfattende søk, uten at det er gjort funn av personer i nød. Ingen er foreløpig meldt savnet, skriver politiet på Twitter.

Skal søke i strandsonen

Tidligere tirsdag ble det søkt med redningshelikopter, lettbåter fra forsvaret og luftambulanse. I tillegg søkte Røde Kors langs land.

– Vi fortsetter søket og ser om vi finner noen personer. Parallelt driver vi etterretning for å finne ut hvem som kan ha vært ute i båten, sa operasjonsleder Stein Rune Halleraker til BA i 0630-tiden.

Politiet fikk rundt klokken 06 kontakt med båteier. Vedkommende er selv utenbys, og vet ifølge politiet ingenting om hvem som kan ha brukt båten.

Kjørte i ring

Båten er en åpen, liten, hvit 14 fots Askeladden med påhengsmotor. Tidligerere eier opplyser at den ble kjøpt i 1986, og solgt videre for fire år siden.

Båten kjørte i ring ikke langt fra et kaianlegg da den ble oppdaget. Senere stoppet den fordi den var tom for drivstoff.

Det var en melder på motsatt side av Kyrkjetangen som våknet av motordur, og oppdaget båten.

Saken fortsetter under bildet.

Natt til tirsdag sjekket et redningshelikopter med varmesøkende kamera hele området. Kystvakten, Sivilforsvaret, frivillige og Røde Kors-båten søkte langs land på fra morgenkvisten og utover dagen. Brannvesenet søkte også med drone i området.

– Vi ønsker kontakt med den eller de som har kjørt båten. Vi sjekker overvåkingskamera til båtforeningene i området, sier innsatsleder Synnøve Malkenes i politiet til BA.

Politiet ønsker tips på telefon 02800.

Søker med ti båter

Innsatsleder i politiet, Ole-Marius Røttingen, fortalte BA ved Fana Roklubb at de søkte med omkring ti båter, blant annet flere fra marinen. Søket foregikk langs strandsonen fra roklubben, og vestover mot Kyrkjetangen til Strømme bro. Letemannskapene gikk også i land på alle øyene for å lete der.

– Vi oppfordrer sterkt den eller de som vet noe om dette, som har tatt båten eller sett noe, om å kontakte politiet dersom de er i trygghet, slik at vi eventuelt kan få avsluttet denne store leteaksjonen, sa han klokken 0830.

Leteaksjonen har base ved Fana roklubb hvor politiet og Røde Kors oppholder seg. Der ble også båten tatt på land for nærmere undersøkelser.

Nordåsvannet er en fjordarm som er rundt fem kvadratmeterkilometer stor. Den er forbundet med Grimstadfjorden via en smal passasje.

Flere aksjoner på kort tid

Dette er den andre store redningsaksjonen i sjøen i bergensområdet på kort tid. Redningsmannskaper har siden søndag lett etter en franskmann som falt over bord da han seilet i Hjeltefjorden mellom Sotra og Askøy.