NRK skriver at en nødmelding er sendt ut til Sola hovedredningssentral der den norske båten ber om hjelp fra skip i nærheten. De skriver videre at båten synker etter å ha fått en sprekk.

De norske personene ombord skrev på Facebook at de er i god behold, og at de venter på hjelp fra skip i nærheten.

Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge skriver på Twitter at redningssentralen i Peru har overtatt koordineringen av redningsaksjonen. HRS opplyser overfor NRK at nærmeste fartøy som kan bistå den norske seilbåten, er ett døgn unna.

De to personene ombord har opplyst overfor redningssentralen at de jobber med å fikse lekkasjen mens de venter på hjelp.

I en pressemelding melder HRS at at de vil holde kontakt med seilbåten og overvåke situasjonen. Mannskapet på to, en norsk mann og en fransk kvinne, hviler for øyeblikket, men vil fortsette arbeidet med å reparere skroget ved daggry.

Ettersom situasjonen skal være under kontroll ombord, vil seilbåten avvente hjelp fra andre fartøy inntil videre, og dersom mannskapet lykkes med reparasjonen, vil båten fortsette mot Iles Marquises, cirka 1565 nautiske mil vest for båtens nåværende posisjon.