Gå til sidens hovedinnhold

Reduserer antall avganger på Bergensbanen

Lite etterspørsel gjør at Vy krymper tilbudet.

Etter avtale med Jernbanedirektoratet, reduserer Vy midlertidig antall avganger på Bergensbanen. Bakgrunnen er at det er langt færre togreisende grunnet koronapandemien og medfølgende restriksjoner.

- Jernbanedirektoratet har derfor bedt oss se på hvordan vi kan ha et togtilbud som er tilpasset det antall reisende vi har nå, samtidig som viktig smittevern ivaretas, sier konserndirektør i Vy tog, Arne Fosen, i en pressemelding.

Nedgangen er på rundt 70 prosent færre reisende sammenlignet med tidligere år.

Endringene trer i kraft fra 25. januar. Det påvirker ikke Vossebanen eller Arnalokalen.

– På Bergensbanen er det Voss, Ustaoset, Geilo og Ål som trekker reisende til fjells på fredag og søndag. Det er langt færre reisende på de øvrige ukedagene og på nattogene, noe som gjør at vi en periode dessverre ser oss nødt til å innstille nattogene, samt en avgang på dagtid, forklarer Fosen.

Med det reduserte tilbudet går det fra fire til to avganger hver vei mellom Bergen og Oslo fra mandag til og med torsdag samt lørdag. Fredag og søndag er det tre avganger hver vei på dagtid. Nattogene innstilles foreløpig hele uken, opplyser Vy.

– Det er samtidig viktig å understreke at vi fortsatt vil ha et tilbud som tar hensyn til smittevern og som gjør det mulig å holde nødvendig avstand på reisen, sier Fosen.

Dersom trafikken øker igjen, vil behovet for oppskaleringer vurderes fortløpende.

Slik blir det midlertidige tilbudet til Vy på Bergensbanen fra 25 .januar:

  • Tog fra Bergen kl. 11.57 og tog fra Oslo kl. 12.03 innstilles midlertidig fra mandag til og med torsdag, samt lørdag. Avgangen kjører som normalt på fredag og søndag.
  • Vi vil stoppe ekstra på stasjoneneHokksund, Vikersund, Flå, Haugastøl og Hallingskeid. Merk at dette gjør at rutetidene kan bli endret på enkelte avganger.
  • Nattogene innstilles foreløpig alle dager.
  • Tilbudet i vinterferien blir noe redusert. I uke 7, 8 og 9vil vi mandag til onsdag kjøre to avganger, mens vi torsdag til søndag kjører som normalt bortsett fra nattog.
  • Tilbudet i påsken (26. mars - 5. april) vil gå som normalt på dagtid. Nattogene innstilles med mindre det blir endringer i reiseråd og etterspørsel.
  • Endringene på Bergensbanen gjelder i utgangspunktet fra 25.januar til og med 30. april. Tilbudet blir fortløpende vurdert med utgangspunkt i reisemønstre og gjeldende reiseråd fra helsemyndighetene og justeringer kan komme.
  • Også Flåmsbanen har betydelig færre reisende og har lenge kjørt med kun to avganger
  • Det gjøres også endringer på noen strekninger på Østlandet. Her får du full oversikt.

Kommentarer til denne saken