Regjeringen har bestemt at arbeidstakere skal skatte på goder som ansattrabatter og tilbud. De groveste eksemplene er bussjåfører som kan få en skattesmell på opptil 30.000 kr. dersom de får reisekort for seg og familien med busselskapet de jobber for. Dette er en uholdbar beskatning av norske arbeidstakere. Det som er så urettferdig er at høyreregjeringen gjennom sine fem år har gitt skattekutt i milliardklassen til Norges rikeste. Samtidig øker forskjellene i Norge, og ungdom møter en mer utrygg fremtid.

Nå som Erna Solberg har brukt penger som en full sjømann, sender hun regningen videre til vanlige nordmenn. Dette er ikke akseptabelt for et Norge med små forskjeller.

Vi i Handel og Kontor har over 70.000 medlemmer, hvor et flertall arbeider innenfor butikkbransjen. Her er det helt vanlig at man mottar ansattrabatter på varene som selges. Nå blir våre medlemmer rammet av en urettferdig skatt, som vil gjøre deres arbeidsliv vanskeligere.

Noe av grunnlaget for hvorfor rabattene har vært viktig for oss, er at det er forventet av mange bedrifter at vi skal bruke varen som selges. Det beste eksempelet er arbeidstakere som jobber i klesbutikker. Her bør den ansatte bruke selskapets klær som en uniform, og har derfor mottatt en rabatt. Nå må man kjøpe klærne for full pris.

Konsekvensen er ikke at staten får mer inntekter til å styrke velferden. Den kan føre til at bedriftene avlyser ansattilbud for å spare seg selv for byråkratiet bak det nye lovverket. Dette blir innført samtidig som regjeringen har satt verdensrekord i usosiale avgifter. Norge trenger en regjering som tar samfunnsutviklingen på alvor.

Nå lever vi et Norge hvor forskjellene øker. Da er ikke en usosial skatt på oss som arbeider den rette medisinen. Hvis det er slik at regjeringen trenger mer penger for å skape en bedre velferdsstat, så kan de heller begynne med å reversere skattekuttene til sine rike onkler og tanter.