Kokkeskoler verden rundt

Spania, Kreta, Hellas, Frankrike, Italia, USA, Japan og noen til...

DEL

BA+ for kun kr 100 til og med påsken!

Det finnes snart like mange kokkeskoler rundt om i verden som muligheter til å tilberede maten.

Kursene varer fra noen timer til flere uker eller til og med måneder. Flere norske reiseselskaper har matturer i sine charterprogrammer.

Her er noen alternativer i populære matland, for deg som vil bestille direkte:

Cook & Taste i Barcelona tilbyr matkurs på times- halvdags- og tredagersbasis. Her lærer du å lage smellgod middelhavmat: Paella, gazpacho, arroz negro og himmelske desserter som crema catalana. Lokalene ligger sentralt på hovedgaten La Rambla. cookandtaste.net

På Finca Buen Vino i de andalusiske fjellene Sierra de Aracena utenfor Sevilla kan du lære å lage tapas og spanske herligheter hos ekteparet Sam og Jeannie Chesterton i vintersesongen. Utflukter til sherrygårder i Jerez. www.fincabuenvino.com

Lær om mat, kultur og kulinariske tradisjoner med Nikki Roses Crete's Culinary Sanctuaries på Kreta. 1-5 dagers kurs. www.cookingincrete.com

Den freske kokebokforfatteren Aglaia Kremezi viser deg det greske kjøkkenets hemmeligheter på skolen Kea Artisanal på den lille øyen Kea helt nord i Kykladene. Ukeskurs. www.keartisanal.com

Hos Les Petits Farcis og Rosa Jackson i Nice kan du i løpet av en formiddag lære deg å lage en deilig fransk lunsj, inkludert en tur på markedet, der Jackson viser deg de beste matproduktene. www.petitsfarcis.com

Cooking With Friends in France gir intime matlagingskurs i Julia Childs private kjøkken i hjertet av Provence. Besøk av franske stjernekokker og på franske stjernerestauranter, markeder, med mer. Ukeskurs året rundt. www.cookingwithfriends.com

Kokebokforfatteren Anna Tasca Lanza lærer bort tradisjonell, siciliansk kokekunst i vinregionen Regaleali utenfor Palermo. Fra én til femdagers kurs. Besøk på det lokale markedet, hos osteprodusentene og vingården på de lengre kursene. www.absoluteitalia.com

Italian Cookery Courses Casa Ombuto er anbefalt av den engelske avisen The Observer som en av de ti beste kokkeskolene i Europa. Kursene gis på i cantinaen på en gammel, vakker villa i Casentino-dalen cirka 50 km utenfor Florence. Ekskursjoner til en oliven- og en vingård, samt en ostefabrikk. www.italiancookerycourse.com

Lær å lage cajun/kreolmat i New Orleans. Dagkurs og flere dagers pakker, både «hands-on» og demonstrasjon. Prøv The Mardi Gras School of Cooking (www.gumbos.net ) eller New Orleans Cooking Experience (www.neworleanscookingexperience.com ).

Lær å smake og lage japanske spesialiteter, og bli med å kjøpe råvarene på markedet med matskribenten Elizabeth Andohs Taste of Culture i Tokyo. www.tasteofculture.com

Generelle linker til matferier: www.travel-quest.co.uk/tqcookery.htm
cookforfun.shawguides.com
webtravelguide.com/culinary.html

Artikkeltags