Den søndagen skulle det være dåp i kirken, og folk som kom vandrende i bunad og finstas ble møtt med det sjokkerende synet.

Kirken ble til slutt evakuert, og brannvesenet måtte jobbe lenge for å få revet ned kirkespiret.

Onsdag kveld ble værhanen endelig heist tilbake på plassen sin.

Jannike Strømme Skorpen, diakon ved Laksevåg og Nygård menigheter er glad for det.

– Det var en del av oss som satt kaffen i halsen da vi leste overskriften i BA og så at hanen holdt på å falle ned. Lokalt har det vært stor etterspørsel etter værhanen. Folk lurer på når den vil heises opp igjen, sier hun til BA.

Siden stormen tok den, har hanen stått lagret inne i kirken.

– Dette har vært til stor glede for de minste. De synes det er spennende å få komme inn å se på den.

Skorpen sier at kirken har dratt nytte av hanen, mens den har stått i kirken.

– Barna har laget figurer og etterligninger av værhanen. De synes det er veldig spennende å få se og ta på den. Det er lenge til noen får gjøre det igjen, nå som den skal tilbake på plassen sin, sier Skorpen.

To kranbiler i sving

For å heise værhanen på plass, og fikse kirkespiret stilte Padøy Transport onsdag kveld opp med to kranbiler.

– Den ene skal brukes til å heise den opp, og i den andre skal noen sitte å styre den på plass, sier Knut Stornes i Padøy til BA.

Han sier at de underveis har støtt på problemer. Røret som skulle tres inn i spiret var for tykt, og derfor måtte det dreies et nytt stålrør.

– Stålrøret skal sikre spiret mot sterke vindkast. Tidligere var det bare et tynt messingrør som sto i spiret, sier han.

– Nå håper jeg bare på at vi får værhanen tredd fint ned på spiret, og at vi ikke finner råttent tre eller noe lignende, sier Stornes til BA rundt klokken 1730 onsdag.

Rundt klokken 2130 melder Stornes til BA at værhanen er på plass.

Værhanen var skeiv i 2015 også. Da ble den reparert og satt på plass igjen etter fire uker. Denne gangen knakk den lengre nede på spiret.

Nicholas H. Møllerhaug skrev i BA i fjor vinter om historien til Laksevåg kirke, eller «Platearbeider-katedralen», som han kalte den.

Kirken ble innviet i 1875, og har status som nasjonalt kulturminne. Værhanen kom på plass etter en omfattende ombygging i 1921, som en gave fra Laxevaag Maskin og Jernskibsbyggeri.