– Vi får 21.000 doser til Bergen i neste uke. Det er rekord, sier en glad Hossein Tehrani til BA.

Bekymret for sommeren

Han er driftssjef for vaksineringsstasjonene i Bergen.

BA var på besøk i Bergenshallen torsdag for å føle på temperaturen til byens største massevaksineringssteder.

Men det er en annen ting som bekymrer driftssjefen. I flere uker har han ventet på å få vite hvordan sommeren blir når det kommer til antall doser.

– Kommunen skulle få vite i forrige uke hvor mange doser Bergen får til sommeren. Så skulle vi få vite det i går, men da fikk vi beskjed om kanskje neste uke, sier Tehrani.

Det betyr at konsekvensen av færre doser til Norge, kan komme til Bergen i neste uke.

Ligger godt an

– Men vi gleder oss over å få så mange doser i uke 25. Det betyr at vi er godt i gang med å nærme oss halvveien i vaksineringsprogrammet når det kommer til aldersgrupper, sier Tehrani.

Om Bergen får like mange doser fremover som vi får neste uke, vil alle over 18 være vaksinert i slutten av juli, ifølge driftssjefen.

– Men det er avhengig av at vi ikke får en nedslående melding i neste uke, sier Hossein Tehrani.

Foreløpig ligger byen godt an i vaksineringsprosessen, og for noen dager siden ble det klart at fullvaksinerte slipper karantene når de kommer tilbake fra utlandet, i alle fall noen land.

Dette var meldingen fra Helse- og omsorgsdepartementet sist onsdag:

«Fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene får unntak fra innreisekarantene fra og med fredag 11. juni kl. 15. Det er en forutsetning at de kan dokumentere vaksinasjon eller gjennomgått sykdom med en sikker og verifiserbar løsning med QR-kode. Barn og unge under 18 år kan forkorte innreisekarantene med negativ PCR-test etter tre døgn».