Gå til sidens hovedinnhold

Rekordras i Salt Lake City: – Det er helt spinnvilt!

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er helt spinnvilt, sier Sverre Lunde Pedersen om helgens rekordras på skøyter. Selv satte han norsk rekord på 1500 meter.

Tiden 1.42,39 er ny norsk rekord på distansen, og ga Lunde Pedersen en 4.-plass på 1500- meteren i går kveld.

– Jeg hadde en god avslutning. Jeg hadde uansett ikke sjanse til å hamle opp med de aller beste i dag, men jeg er fornøyd med pers og norsk rekord, sier Lunde Pedersen til BA.

Tiden på 1500 meter førte ham også opp på 5.-plass på den såkalte adelskalenderen, som er en sammenslåing av de personlige rekordene på 500, 1500, 5000 og 10.000 meter for alle skøyteløpere gjennom alle tider.

Nederlandske Patrick Roest overtok ledelsen på adelskalenderen da han gikk inn til 1.42,56 i samme par som Lunde Pedersen.

Sindre Henriksen ble nummer ni på 1500 meter med tiden 1.43,75.

– Jeg er fornøyd med innsatsen, men jeg kjenner at jeg er helt ferdig etter forrige helg, sa Henriksen til NRK.

Rekordras

Kjeld Nuis vant 1500-meteren med tiden 1.40,17, som også var ny verdensrekord på distansen.

Det ble også satt verdensrekord på 500 meter og 1000 meter i helgens verdenscupavslutning i Salt Lake City.

– Det er helt spinnvilt. Det er tider som er helt utrolige. Isen her er fantastisk god, og hvis man har god fart i kroppen profitterer man på det, sier Lunde Pedersen til NRK, som har følgende forklaring på hvorfor tidene presses nedover:

– Alt er i utvikling. Å nesten gå på 1,39 (på 1500 meter) er spinnvilt. Man skulle tro det roet seg litt i sesongen etter OL, men denne sesongen har det bare fortsatt. Nivået heves på hver distanse.

Sindre Henriksen synes det er kult å være med i et slikt selskap.

– Jeg har egentlig ikke ord for verdensrekordløpet på 1500 meter. Det er helt vanvittig. Du må gå en 1000 meter pluss en runde til. Idretten går fremover, så vi må bare henge med og trene videre, sier Henriksen.

Norsk rekord på 500 meter

Senere på søndagskvelden satte Håvard Lorentzen norsk rekord på 500 meter med tiden 34,28.

Det holdt derimot ikke til bedre enn 5.-plass i verdenscupavslutningen.

– Jeg er godt fornøyd med å sette norsk rekord! Det var et bra løp, men det var andre som viste enda bedre takter, sier Lorentzen til NRK.

Kommentarer til denne saken