I ukens utgave av Fotballpreik er teamet naturligvis nyheten de fleste bergenserne våknet opp til onsdag morgen. Natt til tirsdag var det fyllefest på Stadion med flere Brann-spillere involvert.

Mons Ivar Mjelde kaller det hele respektløst.

– Dette var det siste Sportsklubben Brann trengte. Man står midt i en sesong som har vært en sportslig fadese, men så har man prøvd å ta grep gjennom å skifte trener og være aktiv på overgangsmarkedet. Og så får man en sak som dette i fanget, sier en rystet Mjelde.

– Respektløst

Det var i utgangspunktet bare kalt inn til en middag for hele laget hvor man skulle introdusere de nye spillerne, men endte opp som en fuktig natt på Stadion.

– Det at spillerne spiste middag sammen og hadde en hyggelig kveld er jo bare positivt, men at noen dro det så langt som de gjorde er uakseptabelt. Det er respektløst overfor arbeidsgiver, medspillere og alle som jobber for og er glade i Brann. Denne saken var det ingen som trengte nå, raser Mjelde.

BA-eksperten skjønner godt at ledertrioen Eirik Horneland, Vibeke Johannesen og Jimmi Nagel Jacobsen fordømmer handlingen til spillerne.

– Trenerens jobb inn mot Sandefjord-kampen blir ikke lettere. Spillerne hadde press på seg fra før om å prestere. Det har bare blitt større nå. En seier mot Sandefjord er det eneste som kan dysse denne hendelsen ned, mener Mjelde.

Festen i 2007

Gulltreneren har selv opplevd som trener å våkne opp til overskrifter om spillere som hadde det litt for gøy på byen. I 2007 var Mjelde og Brann i Oslo og tapte 0-6 mot Lyn. På natten dro flere av lagets største profiler ut til Oslos vannhull.

– Vi hadde et langt møte på hotellet på Gardermoen etter kampen, som varte nesten helt til midnatt. Vi trodde alle la seg etterpå, men så våknet vi altså opp til de overskriftene. Da hadde noen av guttene tatt toget inn til Oslo igjen, minnes Mjelde.

– Men da visste jeg at vi kom til å vinne neste kamp!

Og slik ble det. Brann vant syv av de ti påfølgende kampene og sikret til slutt seriegullet hele byen tørstet etter. Men Mjelde er slettest ikke sikker på om dagens Brann-stall klarer å slå tilbake på samme måte.

– Jeg er usikker på om de har typene til det. Jeg er redd for at hardt prøvde Brann-spillere vil få det enda tøffere mot Sandefjord på søndag. Jeg tror de har hatt for mye motgang og for mange dårlige opplevelser til at de klarer å riste av seg denne hendelsen. Men det gjenstår jo å se.

– Og det er klart, skulle sesongen ende med nedrykk er dette så klart en enkelthendelse som vil bli trukket frem. Det oppsummerer på mange måter sesongen Brann har hatt, sier Mjelde.