Jaspreet Kahlon er lettet over godkjenningen fra kreditorene. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Kvitt konkursspøkelset: – Har vært tøft å komme hit
Koker du svineknoken to ganger, trenger du faktisk ikke vanne den ut dagen før. Kjøttet og kraften fra svineknokene gir deg også mange muligheter. Foto: Ypper / Druefin AS Les også Røkt svineknoke på japansk
– Akkurat nå er det litt vanskelig for kundene mine å komme hit, innrømmer thaimat-kokk Monthian Walairat. Hele Rema-området på Eidsvåg, der hun har vognen sin, er stengt grunnet ombygging. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Thaivogn «innesperret» på Rema-byggeplass
Det er sesong for skrei. Torsken er en fantastisk råvare, som gir en kokk mange muligheter. – Skrei er luksus, slår Raymond Mikkelsen fast. Foto: SKJALG EKELAND Les også Skrei i rødglødende saus
Laila Skorge, eier av Colonialen. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også – For oss er dette akkurat slik som tidligere nedstenginger, bare at nå blir det satt et hjerte foran
– Vi har hatt to nye smittebølger i år, som er ødeleggende. Det er enorme kostnader forbundet med å holde staben i ti dager uten inntekter, sier administrerende direktør Kjetil Smørås. Foto: AGNIESZKA IWANSKA Les også Krever at Staten tar større del av permitterings-regningen
«Det siste måltid». Ingeborg Midttun (f.v.), Lea Schur, Hedda Mellgren og Julie Oppedal kastet seg rundt, og rakk en matbit på Kafè Spesial før nedstengningen. Foto: RUNE JOHANSEN Les også Slik benyttet de den siste timen før nedstengning: – Vi kaller det en avslutningsfest
Raymond Grimstad har flere sorter fisk hengende til modning hjemme i kjøleskapet. Det gir en spesiell konsistens og smak når kokken tilbereder rettene. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Heng fisken i kjøleskapet!
Vegar Moe Nilsen er sjef for fiskedisken hos Lerøy Mat Galleriet, der de blant annet har hjerteskjell fra Lofoten. Foto: ARNE RISTESUND Les også Nytelse fra Norge og Napoli
Eierne av Colonialen åpnet nylig kjøttbutikken «Slakt» i Bergen. Her viser Andreas Ansok en ettertraktet vare – nemlig vaktler. Foto: ARNE RISTESUND Les også Eksklusiv fugl på «Slakt»
Yngve Hansen setter umåtelig stor pris på hjelpen fra Dolk i en krevende tid for Bergen Børs Hotel og bransjen som helhet. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Da Dolk fikk rede på hvor dårlig det sto til, fikk kunstneren en idé: – Veldig sjenerøst!
Tre av fire restaurant- og skjenkesteder i Bergen melder om økonomisk nedgang på mer enn 50 prosent i fjor sammenlignet med året før. Dette er høyere enn landsgjennomsnittet. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Så hardt rammes bransjen av skjenkestoppen
Bjerck Restaurant og Bar åpner igjen tirsdag etter å ha vært stengt siden 21. desember. Foto: SKJALG EKELAND (arkiv) Les også Denne restauranten går mot strømmen, åpner igjen tirsdag
Kussai Abobakr (til venstre) eier Greek Gyros House – med retter som er blitt svært populære. Med seg har han sin kollega, Mohamed Hallak. Foto: RUNE JOHANSEN Les også Gresk «kebab» – uten juks
Det var ikke et menneske å se i Skostredet torsdag kveld. Bortsett fra Villani og Roll & Rock, holder de andre serveringsstedene stengt etter at restriksjonen om nasjonal skjenkestopp ble innført mandag. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Bergen har nesten blitt en spøkelsesby
Matt Kidd er kokk ved Okidoki i Skostredet, som nå holder stengt grunnet skjenkestoppen. Utelivsbransjen i Bergen er forberedt på flere koronasmeller og permitteringer fremover. Foto: Emil Weatherhead Breistein Les også Lot være å dra hjem på juleferie for å kunne jobbe i januar. Nå står han arbeidsledig
San Lay Htoo og Nixon Zaw er kokker ved Sumo Solheimsviken. Det går mye sushi i take-away Foto: ANDERS KJØLEN Les også Travle dager for takeaway-restaurantene
Inger Lofnes (72) er i likhet med gjestene rundt bordet pensjonist. Det hindrer henne ikke i å servere Magne Bysheim (86) og Arild Gravdal (82) slik hun har gjort før jul 39 ganger tidligere. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Dette har de gjort i 40 år
BAs matskribent oppfordrer til å handle lokalt – også nå i førjulstiden. Egle Stockute og Vågal er et av spisestedene som har holdt åpent under koronakrisen. Her viser hun en italiensk spesialitet – Panettone. Foto: Ypper Les også Julebakst på italiensk vis
Mattis Litlere (t.v.) har nylig åpnet «Litlere Damsgård». Med seg på laget har han blant andre Stian Léon Holme og Telma Tenvik Rahd. Foto: SKJALG EKELAND Les også Delikatesser på Damsgård
Familien på Øyjorden har tatt plass rundt bordet og vinker til dem som er med dem over nettet. Foto: SKJALG EKELAND Les også Slik feirer bergenserne 950 år under pandemien: – Verdens lengste langbord
Fjåk sjokolade blir laget i Eidfjord i Hardanger. – Det er trolig landets beste håndverkssjokolade, mener vår matskribent – etter å ha fått smaksprøver av Agurtxane Concellon. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også «Fjåk» er den nye sjokoladen
Jennifer Fernandez på Colonialen selger trøffel, samt utgaver av tilbehør som inneholder den eksklusive råvaren. Den karakteristiske duften av trøffel er ikke å ta feil av! Foto: SKJALG EKELAND Les også Luksuriøs trøst i mørketiden
Med det nye partnerskapet har Sumo planer om å utvide ytterligere. Foto: BA-arkiv Les også Sumo-kjeden er solgt: Vil «øke farten i ekspansjonen»
«Humlene» samlet på Apollon for å smake juleøl til mat og kos; fra venstre: Inger Vestrheim, Mirella Bodoni, Wenche Hjelmås og Rita Grøtte. Foto: SKJALG EKELAND Les også Humler og friske øldamer
Holbergstuen-eier Kjetil Smørås (til v.) og direktør Gro Kristin Boge i DNB Næringseiendom ble aldri enige om leiebetingelsene for byens eldste restaurant, som nå forsvinner fra Torgallmenningen. Aktørene har ulikt syn på hva som gikk galt. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Begge nekter å ta skylden for at Holbergstuen må stenge
– Siden myndighetene ikke klarer å ta godt nok vare på utelivsbransjen, kan ikke vi kunder få lov? Arkivfoto: Anders Kjølen Les også Jeg vil ha det samme tilbudet etter korona
Holbergstuen ligger i andre etasje på kjøpesenteret Galleriet. Restauranten åpnet i 1927. Ved nyttår er det slutt, noe stamkundene sørger over. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også – Tragisk og trist at Holbergstuen stenger
Kjøkkensjef Nikolas Carlsen og restaurantsjef Lovisa Bjælke serverer «Afternoon Tea» hver lørdag på Restaurant 1877. Foto: AGNIESZKA IWANSKA Les også Erke-engelsk ettermiddagste
Lars Erik Hille er kjøttansvarlig på Damsgård restaurant. Biffene kommer fra Selheim på Voss og Folkedal i Hardanger. Damsgård har også sitt eget modningsrom for kjøttet. Foto: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN Les også Moden biff på Damsgård
Julio Guiance fra Madrid serverer mjød på Valaskjalv på Bryggen. Restauranten har det største utvalget av denne gamle vikingdrikken i Bergen. Foto: AGNIESZKA IWANSKA Les også Viking med mjød på menyen
Sjømatnestor på Fisketorget, Åge Sørensen, åpner sjømatrestaurant i Rosendal til påsken. Foto: ANDERS KJØLEN (arkiv) Les også Fiskehandler Sørensen satser i Rosendal
Alonso Coronal fra Mexico City lager taco – med og uten larver – på OkiDoki i Skostredet. Foto: AGNIESZKA IWANSKA Les også «To taco med larve, takk»
Den lille greske take-away restauranten på Kronstad har blitt svært populær blant bergenserne. Foto: ANDERS KJØLEN Les også Foodora-favoritt: – Syriske Kussai og Mohammed tok med seg det greske kjøkken til Bergen
Foodora, her representert ved sykkelbud Mathilde Solvang, leverer mat fra 220 restauranter i Bergen. Prøv å gjette hvilken mat og drikke som er mest populær! Foto: SKJALG EKELAND Les også Denne maten vil bergenserne helst ha levert på døren
Lunsjversjonen av Moules Frites. Middagsutgaven kommer i en egen gryte servert på bordet. Det har i mange år vært en populær rett på Bryggeloftet og Stuene. Foto: SKJALG EKELAND Les også Ni tonn med blåskjell på Bryggen
Bryggeloftet og daglig leder Gaute Birkeli forlenger julebordsesongen ut januar for å få plass til de mange hundre stamgjestene. I tillegg til flere andre endringer. Foto: SKJALG EKELAND Les også Jo da, her blir det julebord likevel!
Fra venstre: Marit Warncke i Bergen Næringsråd, Gard Haugland i Bien og NHO Reiseliv Vest-Norge, Helena Torkelsen Sævereid og Harald Schjelderup i BOB. Foto: EIRIK HAGESÆTER Les også Næringstoppene tente på ideen om «nødhjelp» til spisestedene: – Ufattelig fint!
Victoria Øysteinsen og kollegene i Laguneparken serverer stadig flere bilkunder. Nå planlegger McDonald's en ny drive through-restaurant i Åsane for å møte konkurransen fra Burger King. Foto: SKJALG EKELAND Les også McDonald's bygger «drive through» i Åsane
Odfjell hadde en intensjon om å bygge boliger der restaurant og selskapslokaler i dag står, men kommunen sa nei. Hva vil nå skje med tradisjonsrike Fagernes Yacht Club? - Nå bare forfaller det her, sier Inger Lerøy. Foto: AGNIESZKA IWANSKA Les også Tradisjonsrike Fagernes Yacht Club har en uviss skjebne
Youssef Mohsen og sønnen Alexander Youssef har åpnet ny Pasta Sentral i Oasen. Foto: MAGNE TURØY Les også Pangåpning for Pastasentralen: – Om dette fortsetter, kommer vi ikke til å slite
Stamkunde Helge Øvreås fra Laksevåg har gått regelmessig på Holbergstuen i 46 år og er fornøyd med at dørene igjen er åpnet. Foto: ANDERS KJØLEN Les også Gleder seg over at byens eldste restaurant har gjenåpnet