Medaljen glapp mot slutten

RIO DE JANEIRO, BRASIL 20160802.
Sommer-OL i Rio 2016
Roer Kristoffer Brun er i gang med treningen i dobbeltsculler på innsjøen Lagoa i Rio de Janeiro. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

RIO DE JANEIRO, BRASIL 20160802. Sommer-OL i Rio 2016 Roer Kristoffer Brun er i gang med treningen i dobbeltsculler på innsjøen Lagoa i Rio de Janeiro. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

DEL

Nordmannen, som ror singlesculler lettvekt, var råsterk under de innledende omgangene under EM i roing i Tsjekkia, men kreftene forsvant på vei mot målgang i søndagens finale.

Brun, som representerer Bergen Roklub, holdt lenge følge med gullvinner Michael Schmid og lå an til sølv, men de siste 500 meterne ble for tunge.

Ingen Champions League

Da tok både ungarske Peter Galambos og belgiske Niels van Zandweghe seg forbi den norske båten.

– I fotball får du Champions League med fjerdeplass, i roing betyr det ikke så mye annet enn bitterhet, sa 29 år gamle Brun til NTB.

– Kroppen var ikke helt 100 prosent, det må den være for å vinne EM-gull. Gi meg noen uker til med trening, så skal jeg være der, fortsatte fjorårets OL-treer.

Han ror uten sin faste makker Are Strandli, som har studiepause, denne sesongen. I fjor tok de bronse under Rio-OL.

– Da 500 meter gjensto, trodde jeg øynene skulle poppe ut. Det var ikke så mye mer å hente. Det var likevel mulig å vinne da vi kom til 1750 meter, men det var dessverre ikke nok sprut igjen på de siste 250 meterne, medga Brun.

Sikter mot VM-opptur

Sesongens store mål er VM i Florida i slutten av september.

– Det er to verdenscuper før det. VM er hovedpri, og det har det vært hele veien. Jeg hadde jo pause til jul, og har knapt sittet i singelsculler siden 2011. Jeg kan ikke annet enn være positiv og tro at det blir enda bedre fremover. Jeg skal være skuffet i dag, i morgen, og kanskje noen dager til, før jeg ser frem til nye oppgaver, sa Brun.

Erik Solbakken endte sist i B-finalen i singelsculler.

Artikkeltags