Gå til sidens hovedinnhold

Røk i EM-kvaliken

Artikkelen er over 2 år gammel

Det norske herrelandslaget i volleyball måtte vinne minst 3–0 eller 3–1 over Hviterussland i går får ha mulighet til å komme til EM. Det endte med 0-3-tap.

Møtet med hviterusserne ble spilt i Ekeberghallen. Norge måtte vinne for å ha sjansen til å bli nummer to i gruppen og bli blant fem av de syv beste toere som går til sluttspillet i Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia.

Det norske laget tapte det første settet med 19–25. Hviterussland tok også tidlig kommandoen i det andre settet og vant det med 25–18.

Norge hang mye bedre med i tredje sett frem til 23-23, men så fikk det hviterussiske laget matchball på 24–23 og utnyttet første mulighet til å ta hjem kampen i tre strake sett.

Les også

Magesjau før avgjørende EM-kamp

På det norske laget var Isak Helland-Hansen, Kåre Morken, Rune Fasteland og Kristian Bjelland de lokale innslagene. Norge hadde muligheten til å gå til sitt første EM noensinne, men misbrukte altså den muligheten.

Kampen gikk i Oslo. Spania vant gruppen. Tidligere på dagen tapte det norske kvinnelandslaget 1–3 i sett for Ukraina. Dermed endte de norske kvinnene sist i kvalifiseringsgruppen.