Gå til sidens hovedinnhold

En helt i hverdagen

Artikkelen er over 5 år gammel

I din og i min hverdag vil det alltid være en helt. En lokal nabo som samler inn klær til flyktninger, din hjemmeværende mamma som hjelper deg med lekser, eller lager mat til deg hver dag, helsearbeidere, frivillige flyktningehjelpere. Det er mange helter her i verden, og en av dem er Amang, vaktmester på Rothaugen skole.

Amang er nemlig hverdagshelt for mange av elevene, og ved skolen. Han stiller alltid med et smil gang på gang når elevene skyter ballen opp i et tre, eller opp på taket.

Han stiller på skolen omtrent hver eneste dag og det går i et sett hele dagen. Han skrur,og fikser alt på skolen. Alle elevene og lærerene har stor respekt for han, og er rett og slett avhengig av han.

Amang begynte å jobbe ved Rothaugen skole for åtte år siden. Han jobber også som dørvakt. Grunnen for at han begynte med disse to jobbene er at han liker å hjelpe, eller jobbe sammen med mennesker. Her på skolen beskriver kolleger, lærere og elever han med en veldig positiv personlighet, et vennlig smil, og en ekstrem arbeidskraft.

Selv om det en gang i blant er noen som gjør noe dumt, som hærverk, gjør han jobben sin og smiler. De fleste tenker kanskje ikke så mye over hvilken viktig jobb en vaktmester gjør, men det er faktisk en av de viktigste personene på en skole. Det er det som holder en skole i gang.

Ikke alle helter dreper en drage, og redder en jomfru i nød. Amang er kanskje enda mer hjelpsom en en ridder hadde vært, i hvert fall på skolen. 

Kommentarer til denne saken