Gå til sidens hovedinnhold

Hva hadde skjedd om vi hadde forskjøvet hele hverdagen med én time?

Artikkelen er over 5 år gammel

Forskere over hele verden har funnet ut at søvn og prestasjoner henger sammen. De mener at om ungdommer hadde fått sove en time lengre, hadde det blitt mindre fravær, færre psykiske plager og elever hadde prestert bedre på skolen.

LES FLERE BIDRAG PÅ ROTHAUGSBLOGGEN

Visst vi skal begynne en time senere, betyr det jo også at vi må slutte en time senere. Og visst vi da skal slutte klokken 5 istedenfor klokken 4, for så å gå hjem, spise middag og gjøre lekser i over 1 time, kan det være man må gi opp ting som for eksempel å gå på fotballtrening, eller være med venner etter skolen.

Er vi villig til å gi opp dette bare for en time ekstra søvn? Og vil dette egentlig hjelpe mot skulking og forhindre at så mange dropper ut?

Det er ikke sikkert at dette vil hjelpe. De fleste som dropper ut av skolen og skulker er som oftest bare veldig lei skole, eller så har de ikke mer motivasjon for å fortsette på skolen. Det er nok ikke det at de må stå opp mellom kl 7-8 som gjør at de dropper ut. Og da vil nok ikke 1 time mer søvn gjøre noe forskjell for dem. Samtidig så hadde det kanskje vært bedre for andre elever som faktisk har motivasjonen til å gå på skolen, for når de får sove en time ekstra er det gjerne lettere å konsentrere seg, de får mer energi til å gjøre tingene de skal gjøre. Det er ikke like lett for at de mister konsentrasjonen, eller motivasjonen for å gå på skole. Men har egentlig 1 time mer søvn noe å si for økt prestasjon på skolen?

Kommentarer til denne saken