Gå til sidens hovedinnhold

Lag sommermat med julesmak!

Artikkelen er over 5 år gammel

Julen er over. Det er et faktum. For de som savner den salte lukten av pinnekjøtt eller gleden av å henge julekulene på treet, mitt beste tips til deg er… Ikke la julen dø ut! Lag sommermat med Julesmak!

Grillspyd med pinnekjøtt

Har du ti kilo med pinnekjøtt i frysen og en grill som du aldri bruker? I såfall har jeg løsningen for deg. Grillspyd med pinnekjøtt.Hvis du tenker som meg les videre.

400 g pinnekjøtt

10-20 tørkete aprikoser

1 paprika

2 ss søt chilisaus

Del pinnekjøtt i biter på 2 ganger 2 cm og krydre med salt, pepper og eventuelle andre krydre som passer med grillspyd. Tre pinnekjøtt, paprika og aprikos på spydene og grill på sterk varme i 3-4 minutter på hver side. Pensle pinnekjøtt med søt chilisaus når spydene er ferdiggrillet. Så enkelt har du en liten delikatesse.

Søt pizza med bringebærsaus og fenalår

Pizza

1 pakke Butterdeig.

1 pakke hvit sjokolade.

Fenalår.

Bringebær saus

300g frosne bringebær

1 dl vann

1 dl sukker

Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkert har løst seg opp og blitt til sukkerlake.Tilsett sukkerlaken i en foodprosessor eller hurtigmixer.Tilsettbringebær og mix alt sammen. Sil sausen sånn at frøene fjernes.Bunn. Kjøp eller lag butterdeig. Kjevle butterdeigen ut med kjevle. Legg butterdeigen på en stekeplate og tilsett sausen. Stek på 200 grader i ca 12 minutter. Etter steking rasp hvit sjokolade til hele pizzaen dekkes, serveres varm med fenalår.

Smoothie med julebrus

Har du flere flasker til overs fra julefeiringen og vet ikke hva du skal gjøre med dem, vel da bør du følge denne oppskriften.

3 dl dypfryste bringebær.

2 dl julebrus. Rist gjerne flasken hvis du ikke liker for mye kulsyre.

3dl vanilje yoghurt

½ Banan

1 ts sukker kan sløyfes

Tilsett bringebær og julebrus til en foodprossesor, mixmaster eller hurtigmixer. Skjær opp bananen i små biter og tilsett den sammen med yoghurten. Bland alt sammen i 30-60 sekunder. Drikkes kald.

Bringebærsaus tatt fra http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/bringebarsaus/Resten av oppskriftene er selvlagde. Inspirasjon kommer fra tradisjonelle Norske sommerretter.

Kommentarer til denne saken