Gå til sidens hovedinnhold

Meninger om flyktninger i Norg

Artikkelen er over 5 år gammel

I det siste året har det vært masse snakk om flyktninger i Norge, og om vi skal ta flere flyktninger inn i landet. Jeg synes at vi kan la flere flyktninger komme inn i Norge, og at vi bør gi de en ny sjanse til å lykkes, og få et nytt liv i et nytt land som er trygt.

Jeg mener at mennesker som flykter fra sitt eget land og risikere sitt eget liv på å flykte, må ha hatt det forferdelig i det landet de flyktet fra. Det er derfor Norge må ta inn flere flyktninger sånn at de ikke trenger å gå tilbake til der de kom fra og ha ett forferdelig liv i sitt eget land

Her er meningene til tre niendeklassinger på Rothaugen skole i Bergen.
 

Hva synes du om flyktninger i Norge?

“Det er bra at vi tar inn flyktninger i nød” sier Karl Blaalid Edvardsen (14)..

“Det er bra at vi tar inn flyktninger som trenger det og ikke har noe annet sted å dra”, sier Sverre Skeide

“Ja, det er jo helt greit det, fordi hvis de ikke kan bo i sitt eget land så har jo de en god grunn til det og det er derfor vi bør la de komme til Norge”, sier Jens Nordgreen Svensen.
 

Synes du Norge skal ta inn flere flyktninger?

Karl lener seg tilbake og sier at hvis de blir en del av samfunnet og hjelper til, og ikke bare er her uten noe å gjøre, er det greit.

Sverre svarer: “Jeg synes at 8000 flyktninger er altfor lite og at vi bør ta inn minst 16000 flyktninger” Jens er enig og tilføyer: “Ja, vi har jo nok ressurser og plass, og det er andre land som ofrer mye mer enn oss for å ta inn mange flyktninger”

Hvordan ville du reagert hvis et flyktning mottak ble bygget i gaten ved siden av deg?

Karl sitter seg ned og sier at“Det hadde vært helt ok med meg, så lenge det ikke blir bråk og masse støy sent på kvelden og sånn”

Sverre svarer: “Jeg hadde ikke hatt noe imot det, selv om det hadde vært masse støy og sånt, men de har jo en grunn til å bo på et sånt mottak som foreksempel: krig, død og fattigdom. Men i bunn og grunn går det helt fint for meg”

Jens er enig med de andre å sier at “Det hadde jo forandret nabolaget, men det hadde ikke gjort meg noe”
 

Hvis du var en flyktning som kom til Norge, hvordan ville du reagert på de som er imot flyktninger i Norge?

Karl sier med en lav stemme at: “Jeg ville blitt lei meg, og litt sur på de som ikke klarer og sette seg inn i en flyktning sin situasjon, og jeg synes at de er litt dårlige mennesker”

Sverre svarer med litt vann i øynene: “hvis jeg var en flyktning i den situasjonen ville jeg nok følt at jeg ikke var velkommen i Norge”

Jens sier med et lite sukk at:“Hvis jeg var en flyktning så hadde jo ikke vært greit å vite at så mange er imot meg og andre flyktninger, men det hadde jo vært bedre enn det landet jeg kom fra, og det kommer jo alltid til å være folk som er imot det andre er for”

Selv om dette bare er meningen til meg og tre andre ungdommer, så synes flere enn bare oss at flyktninger i Norge er en bra ting og at flere flyktninger bør bli tatt inn i Norge.

Kommentarer til denne saken