Supergodt og superenkelt!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Du ser et tv program om baking. Damen sier og viser hvordan man lager cupcakes. Alt ser så lett ut.. Helt til du prøver det selv. Dette kan ha skjedd med en god del av oss, inkludert meg. Da har du ikke prøvd den riktige oppskriften!

Her er noen tips som kan gjøre det litt lettere når du skal lage cupcakes:

• Ikke ta på så mye frosting/glasur. Det er kanskje hovedgrunnen til at cupcakes ikke blir gode.

• Lag mindre porsjoner. Det er godt med små kaker. Da kan du også ta flere enn en!

• Bruk egne oppskrifter. Hvis du der hjemme har en oppskrift på en kake med litt stivere glasur som kan formes, er det kjempelurt og kjempegodt å bruke en oppskrifter du liker.

Rosene og blomstene man ofte lager, er mye lettere å lage enn hva man kanskje tror. Det eneste du trenger er en sprøytepose og en såkalt “tip” (metallform med tagger som lager et spesielt mønster). Her er en gulrotkake oppskrift. Den kan brukes som både cupcakes oppskrift og kakeoppskrift! Oppskriften er veldig lett!

Gulrotcupcakes:

Ingredienser..

• 5,5 dl hvetemel

• 2 ts bakepulver

• 2 ts natron

• 3 ts kanel

• 3 dl rapsolje

• 3 egg

• 3 dl sukker

• 4.5 dl gulrøtter

Slik gjør du:

Ta ovnen på 180 grader

Lag en melblanding av mel, bakepulver, natron og kanel. Bland det godt sammen, slik at kanel er spredt utover i blandingen. Tilsett rapsolje, egg og sukker. Bruk en kjøkkenmaskin til å få det til en glatt og klumpfri røre. Legg blandingen til side og ta opp gulrøttene. Skrell gulrøttene og rasp dem. Tilsett raspet gulrøtter i blandingen mens du rører med kjøkkenmaskin.

Tips: Hvis du vil ha enda flere smaker, kan du tilsette 2 dl valnøtter.

Hell røren i muffinsformer. Bruk gjerne to former, så røren ikke renner ut underveis. Eventuelt kan man bruke et muffinsbrett. Da trenger man heller ikke muffinsformer, bare bakepapir (det ser du på bildet). Stek cupcakes i ca 20 min. Se ofte om kakene er ferdige. De kan bli ferdige før du tror de er det. Du kan sjekke om cupcakes er ferdige med å ta en pinne gjennom en av kakene. Er det ingen røre på pinnen, er kakene klare. Avkjøl cupcakes på en rist.

Mens kakene kjøler seg ned, kan du begynne med å lage glasuren…

Ingredienser:

• 75g romtemperert smør

• 250g philadelphiaost

• 2 ts vaniljesukker

• 500g melis

• 1 ts sitronsaft

Du trenger også:

• Sprøytepose

• “tip”

Bland smør og philadelphiaost til det er en slags glasur. Bland sammen melis og vaniljesukker i en annen bolle. Hell små deler av melisblandingen i smørblandingen. Når du har helt hele melisblandingen, rører du sammen til glasuren til den er hvit (i begynnelsen er glasuren litt gul). Tilsett sitronsaft til slutt.

Ta en sprøytepose og klipp et hull i enden av posen. Der legger du en “tip”. Bruk en ganske stor tip som lager et tykt og taggete mønster. Legg glasuren i posen.

Når du skal lage en “rose”, begynner du alltid i midten. Så fortsetter du utover kaken i sirkler, helt til det ikke er noe mer av kaken du kan legge glasur på. Gjør det samme på de andre kakene, helt til du ikke har flere kaker uten glasur. En annen teknikk er å sprøyte glasur i midten. Fortsett en liten stund, helt til du har laget noe som ligner på en blomst. (begge versjonene er det bilde av)

Jeg håper du lager cupecakes.

Det er både supergodt og superenkelt.

Lykke til!!


Artikkeltags