Gå til sidens hovedinnhold

Ugjenkjennelig rotete - Hvor ble det av deg, Kanye?

Artikkelen er over 5 år gammel

Kanye Omari West er en 38-år gammel rapartist fra Amerika. Han begynte sin ordentlige karriere i 2004, da han ga ut albumet “The College Dropouts”, som kom på andreplass i listene i USA. Etter det har hvert eneste album vært på førsteplass. Han har samarbeidet med blandt annet Chris Martin, Frank Ocean, Nicki Minaj, Jay-Z, Paul McCartney, Bon Iver, Rihanna og mange fler.

I Januar 2016 annonserte Kanye at han skulle komme ut med et nytt album kalt “The Life of Pablo” (hovedsaklig skulle albumet bli kalt “Swish”, “Waves” eller “So God Help Me”, men det ble forandring i planene, erklærte han på Twitter). Han kom først ut med den individuelle låten “Facts” som fansene hadde en god del blandede meninger om. Sangen høres så distant ut fra My Beautiful Dark-Twisted Fantasy og Yeezus, at det blir nesten ikke til å kjenne igjen.

Hvor ble det av den gamle Kanye?

Fra den uungåelige rytmen i Feedback, til sterk tekst i No More Parties in LA, og Sias vakre vokaler i Wolves, er The Life of Pablo en salig blanding av ulike sjangre og stiler. Det blir nesten litt for rotete for å kunne måle seg med hans tidligere verk. Mye av det høres til og med ut som om det er laget av ulike artister. Kanye har kanskje nådd blinken i sitt nye album, men det skal litt mer sikting til for å treffe midten.

Kommentarer til denne saken