Gå til sidens hovedinnhold

Begynner E-sport scenen i Norge å bli større?

Artikkelen er over 5 år gammel

E-sport er en sport for videospill der folk som er gode i spillet kan konkurrere om å tjene penger. I de fleste spillene som er i E-sport er det lag, og da trenger du å finne andre spillere som er like gode som deg. Det er ikke enkelt å bli profesjonell, men det finnes nettsider der amat��rer melder på turneringer og konkurrerer om småpotter. Mange store og kjente spillere ble kjent fra sånne sider. I de siste årene har e-sport vokst rundt i hele verden. Du kan vinne store premier hvis du trener og spiller deg opp. Nå er det mange personer og lag som tjener penger på turneringer, stream og sponsorer.

E-sport inn i skolen

Garnes videregående skole skal nå starte et nytt valgfag. Dette valgfaget skal innebære E-sport. E-sport er en form av sport som inneholder konkurranser og turneringer i spill. Det er mange unge folk som interesserer seg for e-sport. Mange kjente av de kjente spillene er: Dota 2, League og Legends, Counter strike og Starcraft 2. Dette er noen spill som har fått stor suksess innenfor e-sport. Det er så kjent at store firmaer begynner å skjønne at dette er bra reklame.

Kjente norske e-sport spillere og ligaer

Det er nå kommet flere Norske ligaer som Telenor ligaen og Altibox ligaen, og det er der norske folk prøver seg. Folk som er virkelig god kan bli verdenskjent som Jens (snute) Åsgård som er en av verdens beste Starcraft 2 spillere. Håvard (rain) Nygård og Joakim (jkeam) Myrbostad, som spiller på et av de beste Counter Strike lagene i verden. De spiller på laget “Faze”. Faze er en spillorganisasjon som kjøpte Csgo laget til g2 for flere millioner. Dette viser hvor mye e-sport er verdt!.

Telenor-ligaen

Hvis du vil, så kan du forsatt være med i Telenor ligaen siden det blir en ny tournament i vår. Her kan du delta hvis du er god i Starcraft 2, CSGO, Dota 2, League of Legends og mange andre spill.Siden Telenor Ligaen er noe nytt, så kan forsatt “amatører eller folk som ikke er kjent eller har et top team” spillere være med. Det er bare å søke opp Telenor Ligaen så kan du melde deg på.

E-sport i Norge

E-sport i Norge er egentlig noe ganske nytt i hvert fall Telenor Ligaen. Men utenfor Norge som for eksempel i Sverige, er E-sport scenen gigantisk. I Sør Korea er E-sport scenen den største i verden,  StarCraft er en av de største spillene. Profesjonelle spillere spiller opptil 18 timer for å trene.Det er helt utrolig hvor mye E-sport har vokst i løpet av de siste årene. E-sport forsetter bare å bli større og større. Vi håper at E-sport scenen i Norge blir større etterhvert. Tenk deg mange flere norske lag som er i toppen. Husk at det er fortsatt tid for å komme deg inn i Telenor ligaen, og du kanskje kan bli den neste stjernen i e-sport scenen!

Kommentarer til denne saken