Gå til sidens hovedinnhold

Bergens beste?

Artikkelen er over 5 år gammel

29 april 2015 åpnet Happy-Time, en ny pizzeria/kebabsjappe på Klosteret i Bergen. Jeg hadde ikke smakt kebaben der, men folk som hadde spist der sa at kebaben der var enestående. Enkelte personer vil gå så langt og påstå at den er den beste kebaben i hele Bergen.

Jeg hadde personlig spist på en god del forskjellige kebabsjapper, så hadde en del erfaring. Fra tidligere, syntes jeg at de fleste kebaber smakte noenlunde likt, bortsett fra små forskjeller som kjøttmengde og lefsekonsistens. Når folk snakket om Happy Time sa de at den smakte annerledes enn noen annen kebab og man fikk en mye renere og bedre spiseopplevelse enn på andre steder.

På grunn av all denne oppsnakkingen av alle som hadde spist der, hadde jeg høye forventninger og gledet meg til å teste denne kebaben med den uoffisielle tittelen “Bergens beste kebab”.

Dagen var kommet, jeg hadde avtalt med med min venn, Georg, å møtes på Happy-Time etter skolen. Det regnet, så jeg løp opp på Klosteret og bort til denne kebabsjappen, hvor Georg stod å ventet. Vi gikk inn.

Atmosfære:Inne i lokalet, var det ikke mye som skjedde. En av de som jobbet der satt på et bord og snakket med to som hadde spist, mens de to andre som jobbet der var på bakrommet bak disken. Atmosfæren var litt merkelig, og jeg følte ikke akkurat meg som gjest der.

Service: Da vi gikk bort til disken, kom en mann i femti-årene fram fra bakrommet. Han så veldig alvorlig ut, og det fikk meg til å ikke føle meg helt velkommen. Ca. tre minutter etter vi hadde bestilt var kebaben ferdig og vi satte oss til bords.

Sitteplasser;Det første jeg merket når jeg satte meg ned, var at bordet var ustødig. Stolene og sofaen var av helt greie, men det at bordet var av så dårlig kvalitet, trakk litt ned på helheten av opplevelsen og gjorde automatisk at det virket mer uproffesjonelt.

Kebabkvalitetlefse: Det første jeg merket når jeg tok en bit av kebaben var lefsen. Den var veldig god og ikke for tykk, tynn eller seig. En annen ting med denne lefsen er at de lager den der, i motsetning til mange andre steder, noe som gjør at den blir ekstra god!

Kjøtt: Kjøttet var også veldig godt, ikke for mye eller for lite, men helt passelig mengde. Det som var spesielt med dette kjøttet var at det var svinekjøtt, istedenfor lammekjøtt som de fleste kebabsteder bruker.

Salat: En annen ting som virkelig var bra på denne kebaben var grønnsakene. De var veldig friske og helt perfekt i mengde, og var med på å gi en friskere spiseopplevelse.

Dressing: Dressing er veldig viktig på kebab, og på Happy-Time var dressingen også hjemmelagd og hadde en veldig god og ren smak.

Alt i alt, så var kebaben på Happy-Time av ypperste kvalitet og oppimot perfekt, men er den verdt pengene? Dette bringer meg til mitt siste punkt;

Pris:Det eneste virkelig negative med kebaben på Happy-Time er prisen. Den koster nemlig 90 kr, noe som er ganske dyrt i forhold til den vanlige prisen som er 50 kr.

For å oppsummere så har Happy-Time en fantastisk kebab som faktisk kan være verdig tittlen “Bergens beste kebab”. Det eneste negative er at sitteplassene ikke er så bra og at de som jobber der kunne smilt litt mer. Den litt høye prisen kan selvfølgelig være negativt, men kanskje så gode kababer som dette er verdt de ekstra pengene. Om den er verdt det, er vel opp til deg.

Kommentarer til denne saken