Gå til sidens hovedinnhold

...Holocaust skjedde, sant?

Artikkelen er over 5 år gammel

9. trinn på Rothaugen skole blogger i BA. Dette er en av deres artikler.

Dette er en artikkel og/eller en refleksjon om fornektelse av Nazistenes forsøkt utryddelse av Jødene og andre minoriteter, kjent som Holocaust. Ordet Holocaust er gresk og betyr brennoffer, som refererer til kremeringen av ofrene i konsentrasjonsleir.
 

(Noe ubehagelig lesning)

Holocaust er for så og si alle akseptert som fakta og historie som absolutt 100% fakta. Men kanskje ikke så overraskende så er det jo alltid noen som ikke er enig i dette.

Det kan være mange grunner til at man fornekter Holocaust. Kanskje man ikke makter å tenke tanken på en slik ubeskrivelig hendelse, eller så har en blitt involvert i en av de mange nynazistiske ideologiene.

Her i Norge trenger man ikke se lenger enn organisasjonen Vigrid som har kontaktet flere videregående skoler og søker om samarbeid i undervisning, spesielt om andre verdenskrig. Vigrid er klassifisert som en voldelig organisasjon av PST, og for å si det sånn; hjemmesiden deres er blokkert her på skolen på grunn av vold, hat og rasisme. Et av de mest populære påstandene til Vigrid er hvordan Holocaust ble forfalsket av jøder, for at de senere skulle få "forsikringspenger" og sin egen stat.

Her er noen vanlige argumenter og påstander mot Holocaust:

Hitler visste ikke noe om dette, og hadde ingen del i Holocaust. Dette vises ved at man ikke finner Hitlers underskrift på noen av Holocaust planene.

Der imot skal Hitler ha sagt til journalisten Josef Hell i 1922: "Når jeg en gang får makten for alvor, vil utryddelsen av jødene være min første og viktigste oppgave". Det er sant at det var få underskrifter fra Hitler, ettersom han foretrakk og gi alle sine ordre muntlig til blant annet Himmler og Rudolf Höss. Sistnevnte skal ha fortalt i et vitneutsagn om hvordan Heinrich Himmler så for seg Auschwitz som det rette sted for å trappe opp utryddelsen for fullt etter ordre fra føreren.

Ettersom det tar rundt en time å kremere et lik i et krematorium, så ville det aldri latt seg gjøre å brenne over en million mennesker i løpet av de 3-4 årene krematoriene i Auschwitz-Birkenau var aktiv.

Her antar fornekterne at nazistenes industrielle massebrenning kan sammenlignes med den langsomme kremeringsprosessen som etterlater en fin jevn aske som pårørende kan ta med hjem. Nazistene visste dette godt og passet på og alltid legge på nye lik som holdt ovnen på en mye høyere gjennomsnittstemperatur. I tillegg går rundt halvparten av tiden i dagens kremerings-prosess på å brenne overkroppen. Heller ikke dette var ukjent for nazistene som pleide å knuse brystkassene med jernstenger mens likene brant. Med denne praksisen ble prosessen betydelig kortere.

Zyklon B er et lusemiddel og kan ikke brukes til å drepe mennesker med. Hvis Nazistene virkelig hadde planlagt å utrydde jødene så ville de brukt en annen gass.

Sannheten er at Zyklon B virker mye bedre på mennesker enn på lus. Grunnet at mennesker er varmblodige og har et høyere stoffskifte så dør mennesker etter rundt 5-10 minutter med gass i 300 ppm (parts per million) Lus der imot dør etter mange timer med opp til 16 000 ppm. Denne gassen var allerede i bruk i leirene til avlusing av uniformer. Og etter tysk lov så var det påbudt med en lukt som skulle kjennetegne den dødelige gassen. Men så dukker det opp en bestilling på mer gass, men uten den vanlige "advarselslukten". Hvis gassen ikke skulle brukes på mennesker, hvorfor ville de da ha en luktfri versjon?

Med dette synes jeg at man kan si at Holocaust virkelig skjedde. Men det kommer jo alltid til å være som fornekter dette og det må vi nok tåle. Eller må vi? I dag er det ulovlig å nekte for Holocaust i 18 land. Mange av disse er tidligere aksemakter eller hadde konsentrasjonsleirer i sitt land.

kilder:

https://no.wikipedia.org/wiki/Holocaust-benektelse

http://historienet.no/krig/2-verdenskrig/tema-lognene-om-holocaust-lever

http://historienet.no/krig/2-verdenskrig/holocaust/pastand-zyklon-b-var-bare-et-lusemiddel

http://historienet.no/krig/2-verdenskrig/holocaust/fornekterne-har-medvind-pa-nettet

http://www.nrk.no/telemark/vigrid-vil-inn-i-skoler-over-hele-landet-1.12805343

Jens Nordgreen-Svensen

Kommentarer til denne saken