Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer kategoriserer seg selv

Artikkelen er over 5 år gammel

Ungdommer idag kategoriserer og grupperer personlighetene til hverandre, og plasserer hverandre i grupper med folk med samme interesse helt ubevisst. Det blir ikke nevnt eller omtalt.

 Det finnes mange ulike typer sosiale grupper, det finnes grupper som består av mange personer, og dominerer minoritets gruppene. De store gruppenes interesser smitter over på de små gruppenes problemer. De små gruppene blir ofte beregnet som sære eller spesielle.

Ulike typer Sosiale Grupper

 •The squad: Denne gruppen er veldig fokusert på å bli lagt merke til. De vil bli sett på som ekstremt interessante og omtaler seg ofte som gale og hysteriske.

•Fotball4life: Denne gruppen virker som de har ingen andre interesser enn fotball. Alle samtaler med folk fra denne gruppen ender opp med å snakke om den siste fotball matchen. De vil alltid virke så profesjonelle som mulig, og når det spilles fotball i friminuttene ender det med at de trikser med hverandre.

•Amandasekker: Denne gruppen er ikke personlighets basert, men heller basert på en stor interesse av trendy tilbehør og klær. De finner fram et “outfit” for dagen, og tilfeldigvis går 6 andre personer med nøyaktig samme klesplagg.

•#hashtag: Denne gruppen er opptatt av at alt skal bli publisert på Sosiale medier. Maten SKAL stå urørt helt til det er delt på 3 forskjellige sosiale medier. Alt annet en det som er inne på telefonen er irrelevant. De vil være oppdatert på alt som skjer, men når de ser opp fra telefonen kommer replikken “Hæ?”

•Svettgamere: Alle kan ha det gøy av og spille litt videospill noen ganger, men etter seks time intensiv spilling er det ikke bare for moroens skyld. Online chatting, skype er deres måte å kommunisere med hverandre på mens de spiller, og dermed lager de et internett imperium.

De sosiale gruppene velger som oftest å frastøte hverandre. De tenker som regel ikke over det, men vi tenker at det vil være flaut eller kleint å snakke med hverandre fordi de ikke er i samme vennegruppe. Alle former for dette temaet er tabu lagt. Noen vil prøve å bytte, noen vil prøve og frastøte. Hvilken gruppe er du?

Kommentarer til denne saken