Det uttalte vossingen til VG etter lørdagens kaosrenn. Han mener sporene var for dårlige.

– Jeg synes det var skummelt der ute. De har ikke klart å sette skikkelig spor. Det er bare et tynt lite spor som flyter over betong, sier Røthe.

Den det gikk verst utover britiske Andrew Young.

Treneren frykter at lårbeinet er knekt etter at Young føk rett gjennom et reklameskilt under fellesstarten i Falun. Aleksandr Bolsjunov vant.

– Han har mest sannsynlig brukket venstre lår, sa trener Jostein Vinjerui til NRK.

TV-bildene viste Young ligge nedenfor løypene og at han fikk hjelp av helsepersonell. Han ble kjørt rett til sykehus for ytterligere undersøkelser.

Uhellet skjedde på vei ned fra den første av de to sprintbakkene. Flere løpere kjøre inn i reklamen. En av de var Erik Valnes. Han kom seg raskt på skiene igjen, mens Young føk rett gjennom plankegjerdet.

– Det kom plutselig to karer inn foran meg, så jeg hadde ikke så mye annet valg enn å kjøre inn i de. Det var ikke sjanse. Han hadde så stor fart at han forsvant gjennom reklameskiltet, sa Valnes til NRK.

– Han skrek, så han må ha slått seg, sa han om Young.

Bolsjunov i bakken

Like før hadde Youngs landsmann Andrew Musgrave hektet med en av russerne. De to dro med seg Aleksandr Bolsjunov i bakken, mens Hans Christer Holund måtte utenfor løypen.

Holund valgte å stå av 2,5 kilometer før mål. Ifølge trener Erik Myhr Nossum følte han seg ikke trygg i feltet.

– Dette er farlig. Farten kombinert med tighte svinger gjør det farlig. Jeg synes de gambler, sa han til NRK.

Før den tid hadde klassisk-kanonen Iivo Niskanen stadig prøvd å sette fart. Det ble derimot tidlig tydelig at det var vanskelig å få luke underveis. Løperne var aldri opp den lengste utgaven av Mördarbakken i løpet av lørdagens fellesstart.

Golberg mistet dragsuget

På den siste 2,5 kilometer lang runden gikk Bulsjonov til og kunne Pål Golberg greide å følge.

– Jeg følte det var optimalt frem til siste da vi skulle sette oss i hocke. Jeg satte staven i en mønebane og mistet muligheten til å få dragsuget. Om ikke jeg hadde gjort det hadde jeg vært foran han på oppløpet, sa Golberg til NRK.

Han mener lørdagens renn var forsvarlig, men kunne godt tenkt seg lengre, mer utskillende runder.

– Det er vel det at det skal være publikumsvennlig, men i et år som i år kan man prøve annerledes, sa Golberg.

Klæbo: – Håpløst

Johannes Høsflot Klæbo slo Golberg i spurten etter noen få millimeter.

– Det gikk rolig, og det er så mange som har lyst til å gå fort. Ut på sisterunden er jeg for langt bak og da blir det for langt opp, sa Klæbo til NRK etter løpet.

– Det var mye knall og fall. Håpløst renn egentlig, sa han.

(©NTB)