Det var BT som først meldte at Arbeiderpartiet vil foreslå Rune Bakervik som ny ordfører og Linn Engø som ny varaordfører når dagens ordfører Marte Mjøs Persen velges inn på Stortinget for Arbeiderpartiet til høsten.

Bakervik er varaordfører i dag, mens Linn Engø sto på tredjeplass på listen til partiet ved forrige lokalvalg.

Representantskapet til Arbeiderpartiet skal formelt bestemme seg for hvem de vil ha til ny ordfører i Bergen 3. mai, men leder av Ap i Bergen Geir Steinar Dale bekrefter overfor BT at Bakervik er innstilt til ordfører-rollen.

– Stort

Bakervik har bak seg en kort periode som byutviklingsbyråd i månedene før valget i 2019. Før den tid var han nestleder i bystyrets komite for finans, kultur og næring i fire år. I samme periode var han også Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret. Han har lang erfaring fra fagforeningsarbeid, og har i inneværende periode permisjon fra stillingen som regionleder for Region Vest i Handel og kontor.

Han ble valgt inn i bystyret første gang i 2003, da som varamedlem. Siden 2009 har han sittet som fast medlem i bystyret.

– Jeg synes det er veldig stort, virkelig. Dette er selvfølgelig en prosess som må gå sin gang, og både partiet og bystyret skal si sitt, men det er fantastisk stort for meg å bli innstilt, sier Bakervik til BA.

Han tar alle forbehold om at det fremdeles er en prosess til han formelt blir utpekt som ny ordfører.

– I forhold til å være varaordfører er det et steg frem. Nå skal Marte bidra på landsbasis, og det trenger absolutt landet. Da gleder jeg meg veldig til å ta et steg frem.

Les også

Hans forgjenger ble hetset og truet. Rune Bakervik (48) er mannen som sa ja til å overta uriasposten.

– Vil være ordfører for hele Bergen

– Du har lang fartstid i bystyret og har sittet under flere ordførere. Hvordan blir det å ta steget opp?

– Det blir jo en annen rolle, som jeg føler meg veldig klar for. Hvis jeg nå blir ordfører ønsker jeg innad i bystyret å være en ordfører for alle bystyrerepresentantene, og utad å være en ordfører for hele Bergen og alle som bor i her uavhengig av hvem de er og hvor de kommer fra.

– Du får med deg Linn Engø som varaordfører, hva kan du si om henne?

– Linn er en av de absolutt dyktigste politikerne vi har i byen, så det blir helt fantastisk – et drømmelag. Bergen trenger slike personer.

– Noe jeg har glemt?

– Hehe, jeg håper Bergen er klar for en ordfører som har bodd i blokk hele livet!