Åpner tidenes første direkterute mellom Bergen og Russland

Ruslines karakteristiske røde og gullfargete fly landet på Flesland for første gang i går. Dette er den aller første direkteruten mellom Russland og Bergen.

Ruslines karakteristiske røde og gullfargete fly landet på Flesland for første gang i går. Dette er den aller første direkteruten mellom Russland og Bergen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To ukentlige avganger til St. Petersburg og en flyreise på under to timer.

DEL

Det er det russiske flyselskapet Ruslines som har åpnet direkteruten mellom St. Petersburg og Flesland.

– Dette er en historisk begivenhet. Det er første gang det åpnes en direkterute mellom Bergen og Russland, sier kommunikasjonsansvarlig i Avinor, Cathrine Fuglesang Framholt.

Flyet skal ha to ukentlige avganger, torsdager og søndager. Flytypen som opererer ruten er en Bombardier CRJ med plass til 50 passasjerer.

– Vi tror dette er en destinasjon vestlendingene er opptatt av. St. Petersburg er Russlands gamle hovedstad og en spennende kulturby. Også næringslivet ønsker denne direkteruten svært velkommen, sier Framholt.

Da flyet landet ble det ønsket velkommen med en såkalt vannbro, det vil si to brannbiler som spyler over flyet fra hver sin side.

Da flyet landet ble det ønsket velkommen med en såkalt vannbro, det vil si to brannbiler som spyler over flyet fra hver sin side. Foto:

– Spennende kulturby

– Det første direkteflyet lettet i går formiddag fra St. Petersburg og landet på Flesland klokken 12.40. Det var fylt opp med russiske passasjerer. Senere på ettermiddagen gikk flyet tilbake fra Bergen direkte til St. Petersburg, forteller Framholt. 

Direkterutens åpning ble høytidelig markert på Flesland i går, der blant annet Russlands ambassadør i Norge, Teymuraz Ramishvili, var til stede. Han gratulerte med ruten og mente det var godt grunnlag for reisende både til Bergen og til St. Petersburg.

Den nye terminalen på Flesland åpner 17. august. Det er ikke lenge siden nyheten om en direkterute til Boston og New York ble kjent, påpeker lufthavndirektør på Flesland, Aslak Sverdrup. 

– Kapasitetsutvidelsen vi får med den nye terminalen, gir oss muligheter til å knytte nye forbindelser mellom Vestlandet og verden. Dette blir den femte nye direkteruten fra Bergen i forbindelse med åpningen av den nye flyterminalen. Nå finnes det nærmere sytti destinasjoner fra direkte fra Bergen, sier Sverdrup.

LES OGSÅ: To nye direkteruter til USA fra Flesland

Artikkeltags