Gå til sidens hovedinnhold

Ruth Grung trekker seg fra nominasjonen i Arbeiderpartiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Nominasjonskomiteen til Arbeiderpartiet i (gamle) Hordaland setter Odd Harald Hovland (58) bak Marte Mjøs Persen (45) på listetoppen. Etter å ha blitt satt på fjerdeplass, trakk Ruth Grung seg i dag.

Odd Harald Hovland har tidligere vært ordfører på Bømlo. Nå er han lensmann på Stord, og ut fra lokalavisen Sunnhordland sine saker ser det ut til at han er travelt opptatt med det relativt isolerte øyrikets åpenbart mange fartssyndere.

Men får nominasjonskomiteen det som de vil, får 58-åringen fast plass på Stortinget fra 2021. Han «overtar» Sunnhordlands plass på Ap-listen fra Magne Rommetveit som har takket nei til gjenvalg.

På topp, ikke uventet i det hele tatt, har komiteen satt bergensordfører Marte Mjøs Persen (45).

Men etter dette har komiteen tatt et noe uventet grep med tanke på Eigil Knutsen (32) og Ruth Grung (62).

Knutsen er satt bak Hovland, tross at Ap tidligere har kjørt en hard linje på annenhver kvinne og mann. Nå er kandidat to og tre menn, altså. Bare de tre første plassene er helt sikre for Ap.

Listen er i dag sendt ut til høring i de ulike lokallagene i Ap i Hordaland. Komiteen var ikke helt enige om alt heller, viser listen.

Linda Monsen Merkesdal ble satt på femteplass, men både AUF og Ullensvang vil ha andre kandidater her. Det samme gjelder sjetteplassen, der Ullensvang vil ha sin kandidat i stedet for Benjamin Jacobsen.

– Vi håper og tror at dette er en liste vanlige folk kan kjenne seg igjen i. Vi har kvinner og menn. Småbarnsforeldre, bestefedre og ungdom, sier leder i komiteen Marianne Bjorøy

Denne listen ble lagt ut til høring i 12-tiden. Klokken 1500 melder Ruth Grung at hun trekker seg fra listen.

– Det er fordi komiteen setter meg på en fjerdeplass, som blir en kampplass – etter to menn. Det er for usikkert for meg. Jeg vil heller bruke energien på andre ting, sier Grung til BA.

Hun vil ikke ha en varaplass med mye reising frem og tilbake, men trodde inntil i dag at hun fikk tredjeplassen.

– I politikken er en forberedt på at alt kan skje. Jeg hadde bestemt meg i forkant om at tredjeplassen er grensen for meg. Nå vil jeg søke andre jobber, selv om jeg er heldig og kan gå tilbake i til jobben som avdelingsleder i NAV.

– Du har vunnet kampvoteringer før, men denne gangen ville du ikke ta opp kampen?

– Jeg kunne kanskje mobilisert for å endre på dette, men jeg er ikke helt der. Jeg tar konsekvensen av komiteens forslag. Åtte år på Stortinget er bra. Jeg føler meg ikke uønsket heller, men det er en kabal som skal gå opp.

Kommentarer til denne saken