Så typisk!

Av

Brann - Rosenborg 1-2

DEL

MeningerDet var så typisk!

Og dette Rosenborg-laget burde vi slått!

Jo da, RBK var manges gullfavoritt for mindre enn to uker siden. Og jo da, de to tapene deres har kommet mot det som er Norges to beste lag for tiden. Tapet mot Glimt kom attpåtil på overtid etter 38 minutters spill med ti mann. Men sterke motstandere, sene baklengs og undertall på banen, var ikke mer formildende omstendigheter i Trondheim enn at de "avsluttet samarbeidet" med treneren etter den starten.

For ting er ikke som de forventer de skal være i Trøndelag. Og det RBK viste det meste av kampen mot oss, var ikke mer fryktinngydende enn at vi burde slått dem, eller i det minste rasket med oss et simpelt poeng.

Vi tok ledelsen etter drøye fire minutter. Vi hadde dem på gaffelen den første delen av første omgang. Vi hadde muligheten til å senke et Rosenborg-lag med dårlig selvtillit. Men så kom RBK mer inn i kampen og fikk den psykologisk viktige utligningen på omgangens siste spark. Det kan ha vært den scoringen som gjorde at det var et helt annet Rosenborg vi så i andre omgang. Det første kvarteret etter pause var trønderne nemlig veldig . Men det jevnet seg ut igjen - vi kom tilbake en stund, før det var trønderne som faktisk hadde mest å gi og gikk for seieren på slutten. Selv om det var vi som burde ha selvtilliten. Selv om det var vi som burde være de mest uthvilte med en dag lenger restitusjon enn dem.

Og selvfølgelig… som så mange ganger før… kom seiersmålet til trønderne på klassisk vis: Et skikkelig flaksemål. I siste ordinære spilleminutt. 'Bannade dritt...

Det var så typisk. Ja kanskje det alt i alt var fortjent. Kanskje de var hakket bedre enn oss totalt sett. Men gode var de ikke.

Fortjent eller ikke… det var bare så utrolig unødvendig! Og på de to siste kampene har Bismar Acosta kostet oss kanskje tre poeng totalt. Det er sørgelig å se hvor dårlig han har blitt siden i fjor. Nå skal ikke costaricaneren tillegges hele skylden alene denne gang. Ali Ahamada burde aldri sendt ballen til ham i den situasjonen heller. På den annen side var det heller ikke første farlige feilen Acosta gjorde i sitt mindre enn en halvtime lange innhopp.

(Teksten fortsetter etter det kulturelle innslaget.)

-

Rim og regler:


*

Tap mot disse her…

Å jo, vi fryktet det gikk an

Noen é så svake

at de trenger hjelp av Brann

Taper du hver kamp

og trenger selvtilliten nå?

I Bergen får du krisehjelp

hvis alt har gått til h.

*

Det startet veldig bra

og Gilbert Koomson scoret pent

Fem minutt var spilt

og vi hadde vel fortjent

en ledelse til pause,

men de svart-hvite fikk så

en utligning på siste spark

Sånn måtte det vel gå…

*

I andre så tok bunnlaget

helt over første femten

Da ble vi presset bakover

og slet i egen stue

jevnet det seg ut

og vi kunne avgjort selv

Men flaksen, den har Rosenborg,

da ble det deres kveld

*

Det ble som ofte før mot dem

en jækla bitter slutt

De scoret med en bøtte flaks

i siste kampminutt

Sånn måtte det jo gå

Det var jo likedan i fjor

Mot Rosenborg e sjansen for

sein baklengs ganske stor

*

Ett poeng mot AaFK

som skambanket lå sist

Og Rosenborg sin første seier

dette år, javisst

Torsdag venter nok en flopp

med null poeng til nå

De hjelpeløses hjelper

bør vi ikkje være då!

-


I utgangspunktet er ikke syv poeng på de fire første kampene noen skandale. På papiret var jo ganske tøft: Rosenborg som var tippet topp to av alle, Viking og Haugesund som mange hadde regnet med ville være meg i det øvre sjikt, samt et Aalesund-lag som var forventet over den verste bunnstriden.

Men samtlige av disse fire har floppet i de fire første rundene. I hvert fall i de tre som ikke har vært mot Brann:

* Haugesund har 1-1-1 og 4-8 i målforskjell på de tre andre kampene.

* Viking har 0-1-2 og 4-7 i målforskjell på de tre andre kampene.

* AaFK har 0-1-2 og 4-12 i målforskjell på de tre andre kampene.

* RBK har 0-1-2 og 2-4 i målforskjell på de tre andre kampene.

Totalt sett har de fire Brann-motstanderne 1-4-7 og 14-31 i målforskjell på de tolv kampene som ikke har vært mot oss.

Med andre ord: Det er ikke akkurat formlag vi har møtt! Da er det ikke like imponerende med syv poeng av tolv mulige. Og ser vi bak resultatene, ser vi at vi fikk en veldig sen seier mot FKH og at vi var heldige som ikke fikk straffe imot mot Viking på stillingen 0-0. Da kunne den kampen fort endt annerledes. Når det er sagt: Vi var litt uheldige mot RBK. En sen avgjørelse på et flaksemål, samt et utligning på førsteomgangens siste spark på ballen. Men det var Rosenborg som ville mest på slutten, så det var kanskje ikke så urettferdig likevel.

Ett poeng totalt mot AaFK borte og RBK hjemme, er ikke i seg selv en kjempeskandale. Men de har som sagt vært ute av form i starten, vi ledet mot begge, vi hadde både det spillemessige og psykologiske overtaket i perioden etter ledermålene. Og så ga vi alt fra oss - i begge kampene. Og poengene ble mistet etter dårlig forsvarsspill. Det er her den store skuffelsen ligger.

Rosenborg i siste liten som vanlig:

At Rosenborg avgjør mot oss med sene mål, har vi blitt litt for vante med opp gjennom årene. Man bare venter på det. Det skjedde senest i fjor - og det har skjedd tre ganger på litt over tre år. Her er de sene kampavgjørelsene i favør trønderne mot oss siden årtusenskiftet:

* 16. april 2000: RBK scorer utligningsmålet til 4-4 på Lerkendal i det 90. min.

* 1. august 2002: RBK vinner 3-2 på Stadion etter å ha scoret utligningsmålet i det 88. min., og seiersmålet i det 90.min.

* 12. april 2004: RBK vinner 1-0 på Lerkendal etter å ha scoret seiersmålet i det 82. min. (Ok, det var jo faktisk ganske tidlig).

* 19. september 2010: RBK vinner 3-2 på Stadion og scorer seiersmålet i det 88. min.

* 7. mai 2017: RBK vinner 2-1 på Lerkendal og scorer seiersmålet i det 92. min.

* 26. mai 2019: RBK vinner 1-0 på Stadion og scorer seiersmålet i det 88. min.

* 28. juni 2020: RBK vinner 2-1 på Stadion og scorer seiersmålet i det 90. min.


Og enda litt mer sutring herfra:

Ja, vi er virkelig de hjelpeløses hjelper:

Jeg skal av plasshensyn ikke ta med hele hjelpekorps-historien, men begrense meg til 2019 og 2020:

I fjor stod RBK med ni poeng og kun to seire på de første ni kampene. De var nummer tolv på tabellen. Så reiste de til Bergen og vant 1-0 over oss etter et seiersmål rett før slutt. Dette var én av kun tre borteseire for trønderne i serien 2019. De to andre kom mot Ranheim og Mjøndalen.

I fjor tapte vi også som kjent 0-6 for et Godset-lag som ikke hadde vunnet noen av sine foregående seks. Vi tapte 0-1 for Vålerengen borte i høst. VIF som ikke vant noen av de andre kampene i de siste 16 rundene. Og vi tapte 0-1 hjemme for Ranheim som lå på 14.plass før den kampen og til slutt rykket ned. Vi spilte 0-0 hjemme mot Mjøndalen som da lå på kvalik. Vi tapte 1-2 borte halvannen måned senere for den samme brunkledde gjengen, som kun hadde vunnet én av de siste elleve i forkant. Og vi tapte 2-3 hjemme for Tromsø som hadde hatt én seier siste seks, 3-14 i målforskjell på de tre bortekampene i forkant, lå på 14. plass før kampen og til slutt rykket ned. Tromsøværingene vant ellers kun bortekampene mot Ranheim og Stabæk.

I år har vi allerede klart å tape poeng for et lag som hadde 3-11 i målforskjell etter to kamper. Og nå tapte vi hjemme vi for et lag med ett poeng på de tre første. Og på torsdag skal vi til Sarpsborg som har tapt alle de fire første… Kan det gå bra? Alt ligger jo til rette for at det blir nok en nedtur i Østfold. Det er jo nesten så man føler det er en større sjanse for seier i Bodø på søndag. Bare se på i fjor! Eller kan vi overraske og faktisk slå den poengløse tabelljumboen?

(Fortsetter under bildene)


Kampen:

Siden sist var Bismar Acosta og Fredrik Haugen byttet ut med Ole Martin Kolskogen og Kristoffer Barmen i startoppstillingen.

Allerede etter drøye fire minutter skulle vi ta ledelsen da Amer Ordágic vant på hodet utenfor feltet, Daouda Bamba snappet opp ballen på siden av femmeteren og la igjen til Gilbert Koomson som skjøt fra ti meters skrått hold og inn i lengste hjørnet. 1-0!

For en nydelig åpning! Og hvor demoraliserende måtte ikke dette være for et allerede presset og stresset Rosenborg-lag?

På denne tiden så det ut til at vi hadde trønderne på gaffelen og tre og et halvt minutt senere skjøt Bamba like utenfor fra 17 meter.

Etter 13 minutter kom Bamba til nok en avslutning, men denne gang fra relativt spiss vinkel og nesten helt ute på siden av sekstenmeteren. Skuddet gikk dessverre rett på RBK-keeper André Hansen.

De første tyve minuttene hadde Brann så absolutt overtaket, men så ble det ganske så hendelsesfattig og jevnt de neste tjuetre. Da var nemlig Daniel Pedersen uhyre nære å finne Koomson rett utenfor femmeteren.

Ett minutt og 37 sekunder på overtid av omgangen, var det imidlertid slutt på vår ledelse. Da klarte ikke Ole Martin Kolskogen å hindre Even Hovland i å stå rett utenfor femmeteren og styre inn et frispark fra Pål André Helland, på det som faktisk var trøndernes første avslutning i feltet. 1-1. Dermed kunne vi heller ikke denne gang holde nullen i en eventuell hjemmeseier mot Rosenborg - noe vi ikke har klart siden 1977. På Lerkendal klarte vi for øvrig både å vinne og holde nullen samtidig så "sent" som i 1993.

Dette var selvfølgelig det siste som skjedde i omgangen, for det ble blåst for pause umiddelbart etter avspark.

I andre omgang skulle det straks vise seg at Rosenborg hadde fått en boost av scoringen rett før pause. De tok helt over for en periode. Først da Dino Islamovic heldigvis ikke traff skikkelig fra tre meters skrått hold på et innlegg fra Pål André Helland. Og så under et minutt senere da Islamovic kom til en heading fra syv meter, som gikk rett på Ahamada.

Litt senere hadde Robert Taylor et skudd fra sekstenmeteren som gikk utenfor krysset, og så fikk trønderne en mulighet da Ahamada stod langt ute og Islamovic kunne headet over ham. Heldigvis traff ikke montenegrineren skikkelig, slik at han verken traff mål eller Kristoffer Zachariassen. Noen minutter etter hadde Helland et interessant skuddforsøk fra spiss vinkel nesten ute ved sidelinjen, men det gikk i nettveggen.

Rosenborg hadde et overtak det første kvarteret etter pause. Etter vel 64 minutter foretok Lars Arne Nilsen et dobbeltbytte. Inn kom Erlend Hustad for en rimelig oppgitt Daouda Bamba. Merkelig å ta ut Branns klart største målscorer når stillingen er 1-1 og det gjenstår rundt en halvtime inklusiv overtid. Samtidig kom Bismar Acosta inn for Vegard Forren. Heller ikke det er et vinnerbytte for tiden, men handler jo selvsagt om Forrens manglende utholdenhet.

Brann kom bedre med etter de svake første 15 minuttene av omgangen, men det hindret ikke Acosta i å miste ballen til Kristoffer Zachariassen som heldigvis var for upresis da han skulle gi til Islamovic som stod alene på ti meter. Dette var bare et forvarsel om hva som skulle skje.

Syv minutter før slutt kom Carlo Holse til avslutning på sekstenmeteren, men det gikk utenfor. Og noen minutter etter det igjen headet Islamovic over fra tre meters skrått hold. Det var trønderne som så ut til å ville gå for tre poeng på slutten da de økte tempoet og presset på rundt Branns felt.

Og med førti sekunder igjen skjedde det fatale: Acosta mistet ballen til Holse. Barmen fikk såvidt en fot på ballen, men klareringsforsøket gikk rett i danskens fot - og så går ballen i en bue over Ahamada og i mål.

Argggggh!!! Så utgjort! Et skikkelig flaksemål! I siste minutt! Kunne det bli mer brannsk? Kunne det bli mer rosenborgsk? Forb….. lucky trøndere!

Brann klarte aldri å komme tilbake etter dette, og dermed endte det med nok et surt hjemmetap for trønderne, som vi nå har fire strake hjemmetap mot.

(Fortsetter under bildet)

-

Publikum:

200 som sist. Kanskje hakket mindre trøkk denne gang, men likevel bra til å være et sittepublikum på bare en håndfull.

-

Kuriosa:

- rekker av kamper:

* Brann hadde før søndag tre seriekamper på rad uten tap (2-1-0). Forrige serietap kom i siste runde i fjor da det ble 1-5 hjemme for Viking 1. desember.

* Brann har ikke vunnet to hjemmekamper på rad i serien siden de to siste i 2018. Etter det har vi altså spilt 17 seriekamper på Stadion (6-6-5) uten å vinne to på rad.

* Brann har scoret i fem seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret i serien, var 24. november da vi tapte 0-6 borte for Godset i nest siste runde. Sist vi scoret i fem seriekamper på rad, var fra 21. juli til 1. september.

* Brann har scoret i de fem siste hjemmekampene i serien. Sist vi ikke scoret i seriekamp på Stadion, var 6. oktober da vi spilte 0-0 mot Molde.

* Brann har sluppet inn mål i to strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi slo Viking 3-0 21. juni.

- tabellsituasjon:

* Brann har syv poeng etter fire kamper. I fjor hadde hadde vi fire, og i forfjor hadde vi ti.

* Brann har tre poeng på de to første hjemmekampene. I fjor hadde vi fire. Vi må tilbake til nedrykksåret 2014 for å finne sist vi hadde så få poeng etter to hjemmekamper. Den gang hadde vi også tre.

* Brann har scoret åtte mål. Sist vi hadde så mange etter fire kamper, var i 2011 da vi hadde ni. I fjor hadde vi seks.

* Brann har scoret fire mål hjemme. I fjor hadde vi scoret tre etter to hjemmekamper. I 2017 hadde vi scoret seks.

* Brann har sluppet inn fem mål. Det er to bedre enn i fjor etter fire kamper. I forfjor hadde vi bare to.

* Brann har sluppet inn to mål hjemme. Også i fjor hadde vi sluppet inn to etter to hjemmekamper. I 2018 hadde vi null.

* Brann har +3 i målforskjell. Det er fire bedre enn i fjor etter fire kamper. I forfjor hadde vi +4.

* Brann har +2 i målforskjell hjemme. Det er ett bedre enn i fjor etter to hjemmekamper. I 2018 hadde vi +3.

Brann mot Rosenborg innbyrdes i serien:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

48

13

14

21


62

78

Trondh.

47

8

12

27


52

128

Totalt

95

21

26

48


114

206

* Brann har fire seriekamper på rad mot RBK uten seier (0-1-3). Sist vi slo dem, var da vi vant 2-1 på Lerkendal 27. mai 2018. Forrige gang vi spilte fire seriekamper på rad mot RBK uten å vinne, var i 2016 og 2017 (0-1-3).

* Brann har tapt de fire siste seriekampene mot RBK på Stadion. Sist vi tok poeng mot dem hjemme, var da vi spilte 1-1 21. august 2016. Sist vi slo dem på Stadion, var da vi vant 3-1 17. august 2014.

* Brann var før søndag uten scoring i de to siste seriekampene mot RBK. Forrige gang vi scoret mot dem, var da vi tapte 1-2 på Stadion 28. oktober 2018.

* Heller ikke nå klarte vi å holde nullen bak mot RBK i to seriekamper på rad. Sist Brann holdt nullen bak mot RBK i to seriekamper på rad, var i 1975 og 1976. Da var begge kampene på Stadion. Å holde nullen bak i to strake seriekamper mot RBK, der minst en av dem har vært borte, har ikke skjedd siden 1974. Sist Brann både vant og holdt nullen bak samtidig i en seriekamp mot RBK, var da vi vant 4-0 på Lerkendal i 1993.

* Brann har sluppet inn mål i de elleve siste seriekampene mot RBK på Stadion. Sist vi holdt nullen hjemme mot dem, var da vi spilte 0-0 24. august 2008. Sist vi både vant og holdt nullen hjemme mot dem i en seriekamp, var da slo dem 4-0 i 1977. Etter det har vi møtt dem 37 ganger i seriekamp på Stadion, uten å både vinne og holde nullen bak samtidig.

Hendelsene:

00:10 - RBK: Dino Islamovic skyter fra 27-28 meters skrått hold. Ballen spretter ufarlig inn til Ali Ahamada.

04:13 - 1-0, SCORING BRANN; GILBERT KOOMSON: Daouda Bamba slår ut til Petter Strand på høyresiden. Bergenseren forsøker å legge inn, men det går via ryggen til en trønder. Ballen går høyt opp i luften, Amer Ordagic vinner nedfallsfrukten på hodet like utenfor sekstenmeteren. På siden av femmeteren snapper Bamba opp ballen, vender rundt og legger ut til Koomson. Ghaneseren skyter lavt fra vel ti meters skrått hold. Skuddet går til side for keeper André Hansen og inn i lengste hjørnet. 1-0!

For en nydelig åpning!

07:42 - Brann: Vi vinner ballen tilbake på venstresiden og Robert Taylor gir etter hvert til Bamba som feilvendt mottar ballen like utenfor feltet. Han snur seg og får skutt fra 17 meter. Det går like utenfor.

12:27 - RBK: Even Hovland skyter fra over 30 meter. Det går flere meter over.

13:16 - Brann: Taylor slår forbi Tore Reginiussen og til Bamba som får ballen utenfor venstresiden av feltet. Han har kun Koomson med seg, men sistnevnte er dekket, så han skyter selv fra 13-14 meters ganske spiss vinkel. Skuddet er hardt, men går rett på Hansen.

Brann hadde nå hatt to avslutninger i feltet - Rosenborg ingen.

15:35 - RBK: Etter en frisparksituasjon legger Samuel Adegbenro inn fra deres venstre side. Innlegget forandrer retning, men Ahamada fanger det foran Kristoffer Zachariassen.

16:35 - Brann: Bamba spilles frem på venstresiden. Han slår frem til Koomson som er offside.

20:26 -> bytte RBK: Emil Conradsen Ceide inn for Samuel Adegbenro.

30:36 - RBK: Ahamada glipper en corner fra Pål André Helland, men tar den heldigvis igjen.

33:01 - Brann: Taylor slår et frispark fra nesten ute ved sidelinjen og høyt inn mot bakerste. Hansen plukker det ned.

34:25 - RBK: Trønderne er på ferde inne i feltet, men avblåses for frispark.

35:22 - Brann: Reginiussen header vekk et nytt Taylor-frispark som slås inn i feltet.

40:51 - Brann: Koomson slår et frispark inn i feltet fra nesten ute ved høyre sidelinje. Det går dessverre helt inn til keeper Hansen.

43:02 - Brann: Pedersen slår fint frem mot Koomson som er nære på å nå ballen rett utenfor femmeteren. Dessverre går den helt inn til Hansen.

44:14 - Brann: Taylor slår frem mot Bamba som avblåses for offside.

45:00 + 0:52 - gult kort, Brann: Petter Strand når han feller Anders Trondsen helt ute ved sidelinjen.

45:00 + 1:37 - 1-1, SCORING RBK; EVEN HOVLAND: Helland med et lavt frispark som Hovland styrer inn fra syv meter. Kolskogen henger ikke med. Ballen går inn i det lengste hjørnet.

Dette var RBKs første avslutning i feltet. Vi hadde hatt to.

45:00 + 2:30: Pause. 1-1 i målprotokollen. 2-1 til oss i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Amer Ordagic.

46:30 - RBK: Helland legger inn fra deres høyreside. Innlegget daler ned på bakerste hvor Islamovic kommer seg løs bak Ole Martin Kolskogen og avslutter på direkten fra tre meters skrått hold. Heldigvis får han et dårlig treff, og ballen spretter på tvers av målet.

47:25 - RBK: Petter Strand mister ballen til Ceide helt ute ved sidelinjen. Sistnevnte trekker inn i feltet, stopper litt opp og gir til rondsen som legger inn til Islamovic. Montenegrineren vinner på hodet mot Forren på syv meters hold. Heldigvis rett på Ahamada.

48:39 - Brann: Bamba får ballen feilvendt på sekstenmeteren, så han legger den tilbake til Haugen som skyter fra 22 meter. Gjermund Åsen blokkerer omtrent umiddelbart.

49:51 - Brann: Taylor legger på tvers til Koomson som får ballen på 14 meter, men aldri rekker å avslutte før han mister ballen som så havner hos Pedersen. Dansken skyter fra 24 meter, men det er blåst for frispark mot Koomson.

50:00 - gult kort, Brann: Gilbert Koomson for en stempling på Reginiussen da han mistet ballen.

51:32 - Brann: Taylor kommer seg til skudd fra skrått hold på sekstenmeteren, men det går utenfor krysset.

52:45 - RBK: Helland legger inn til Islamovic som vinner på hodet mot Kolskogen rett innenfor sekstenmeteren. Heldigvis får han ikke skikkelig treff når han forsøker å finne Kristoffer Zachariassen, for her stod Ahamada helt ute på tolv meter.

55:05 - RBK: Helland forsøker et skudd fra nesten helt ute ved sidelinjen. Det går i nettveggen.

57:37 - RBK: Åsen legger lavt inn fra deres venstreside, men inn til Ahamada.

60:17 - Brann: Etter en cornersituasjon får Haugen ballen tilbake og legger inn foran mål, men Hansen plukker det høye innlegget ned.

61:35 - Brann: Haugen med et svakt frispark som går over alt og alle i feltet.

63:55 -> bytte Brann: Erlend Hustad inn for Daouda Bamba.

64:15 -> bytte Brann: Bismar Acosta inn for Vegard Forren.

64:35 - Brann: Pedersen header videre et Taylor-frispark fra venstre. Ballen går ned mot bakerste, men Hansen plukker den ned foran Hustad som uansett er offside.

65:22 - Brann: Taylor legger inn fra venstre, og ballen går tvers gjennom feltet hvor Reginiussen forsøker å treffe ballen med hælen.

68:30 - RBK: Acosta mister ballen til Zachariassen på venstresiden av egen halvdel. Heldigvis er innlegget hans for dårlig når han forsøker å finne Islamovic som står umarkert ti meter fra mål.

68:49 - Brann: Vi har en slags kontring som avslutter med at Koomson skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Skuddet går langs bakken og er enkelt for Hansen. TV-bildene viser at Acosta i begynnelsen av kontringen veiver med albuen oppi trynet på Zachariassen. Kunne fått kort av et assortert utvalg farger der.

70:21 - Brann: Taylor velger å skyte fra 12-13 meters spiss vinkel. Hansen slår til corner.

71:25 - gult kort, RBK: Dino Islamovic for en ureglementær takling på Ruben Kristiansen.

71:59 -> bytte RBK: Carlo Holse inn for Pål André Helland.

75:35 - Brann: Koomson nære på å nå frem til Hustad på en kontring, men trønderne får ryddet opp.

81:46 - Brann: Haugen kommer til innlegg fra dødlinjen, men Hansen plukker det ned.

83:08 - RBK: Zachariassen legger igjen til Holse som skyter fra skrått hold såvidt innenfor feltet. Det går en meter utenfor.

83:35 -> bytte RBK: Edvard Tagseth inn for Marius Lundemo.

83:55 - Brann: Koomson følger opp et langt fremspill, men Hansen er ute på sekstenmeterstreken og avverger. Frispark får RBK-keeperen også.

85:05 -> bytte Brann: Marcus Mehnert inn for Daniel Pedersen.

86:27 - RBK: Trondsen legger inn fra dødlinjen mot bakerste hvor Islamovic vinner på hodet mot Kristiansen, men headingen fra tre meters skrått hold går over.

87:50 - RBK: Ceide legger hardt inn fra deres venstre side, men Kolskogen klarerer.

88:25 - RBK: Tagseth faller veldig lett i duell mot Haugen i feltet og noen hvitkledde vil ha straffe. Dommeren gjorde antagelig rett i å ikke dømme det.

89:21 - 1-2, SCORING RBK; CARLO HOLSE: Ahamada sentrer til Acosta som klarer å miste ballen til Holse vel ti meter fra hjørnet av egen sekstenmeter. Barmen får såvidt en fot på ballen, men den går rett i Holses fot som er fem centimeter unna. Så går lærkulen i en bue fra 23-24 meters skrått hold, over Ahamada…. og i mål.

Noe så surt!

90:00 + 3:35 - Brann: Koomson kommer seg til innlegg fra høyre dødlinje. Det er fire røde rundt femmeteren, men RBK header vekk.

90:00 + 4:17: Kampen er slutt. RBK har vunnet 2-1 etter å ha «vunnet» 5-4 i avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann - Rosenborg 1-2 (1-1)


1-0: Gilbert Koomson (04:13)

1-1: Even Hovland (45:00 + 1:37)

1-2: Carlo Holse (89:21)

Brann Stadion. Eliteserien fotball, menn. 4. runde. 200 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Petter Strand, Gilbert Koomson, Brann. Dino Islamovic, Rosenborg.

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Petter Strand, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Bismar Acosta fra 65.), Ruben Kristiansen – Amer Ordagic (Fredrik Haugen fra 46.), Daniel Pedersen (Marcus Mehnert fra 86.), Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 64.), Robert Taylor

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Anders Trondsen - Kristoffer Zachariassen, Marius Lundemo (Edvard Tagseth fra 84.), Gjermund Åsen - Pål André Helland (Carlo Holse fra 72.), Dino Islamovic, Samuel Adegbenro (Emil Konradsen Ceide fra 21.)

-

Kampstatisikk:

Sjanser: 6-4 til Brann (VG Live), 5-3 til RBK (BT)

Avslutninger: 10-7 til RBK (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 5-4 til Brann (NTB og VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 5-4 til RBK (mine tall). 1. omg.: 2-1 til Brann. 2. omg.: 4-2 til RBK.

Ballbesittelse: 50 % til Brann (NTB og VG Live)

-

Spillerstatistikken:

Aco = Bismar Acosta, Aham = Ali Ahamada, Bamb = Daouda Bamba, Barm = Kristoffer Barmen, Forr = Vegard Forren, Grøg = Thomas Grøgaard, Haug = Fredrik Haugen, Hust = Erlend Hustad, Kols = Ole Martin Kolskogen, Koom = Gilbert Koomson, Kris = Ruben Kristiansen, Mehn = Marcus Mehnert, Orda = Amer Ordagic, Ped = Daniel Pedersen, Rism = Christian Eggen Rismark, Rola = Gilli Rólantsson, Stra = Petter Strand, Tay = Robert Taylor, Teni = Taijo Teniste.

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.

Tykk tekst = startet kamp.

Ha = mot Haugesund, Vi = mot Viking, Aa = mot AaFK, Ro = mot RBK.

To = minutter totalt serien 2020. Ka = antall seriekamper 2020. St = antall startede kamper serien 2020. Må = antall scoringer serien 2020. Gu = antall gule kort serien 2020.


Ha

Vi

Aa

Ro


To

Ka

St

Gu

Acos

43

90

90

26


249

4

2


1

Aham

90

90

90

90


360

4

4


1

Bamb

85

69

72

63


289

4

4

3


Barm

67

69

45

90


271

4

3


1

Forr

47


72

64


183

3

3


1

Grøg2424

1
Haug

5

21

66

45


137

4

1Hust

5

21

18

27


71

4


1

1

Kols

85

73

18

90


266

4

3Koom

90

69

90

90


339

4

4

2

2

Kris

90

90

90

90


360

4

4Mehn


4


5


9

2
Orda

90

90

45

45


270

4

4Ped

90

90

90

85


355

4

4

1

1

Rism


17
17

1
Rola


21

324

2
Stra

23

90

90

90


293

4

3


1

Tay

90

86

87

90


353

4

4

1


Teni

90

90

1

1


1

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags