Gå til sidens hovedinnhold

Sagosen blir lagkompis med Reinkind: – Veldig kult!

Artikkelen er over 2 år gammel

Sander Sagosen bekrefter at han forlater franske PSG sommeren 2020. Neste stopp blir den tyske storklubben Kiel.

Det var avisen Flensborg Avis som fredag var første ut med å melde om intensjonsavtalen håndballstjernen har skrevet.

– Jeg har lyst til å prøve Bundesliga, og jeg har lyst til å gjøre det før jeg blir for gammel, sier 23-åringen til TV 2.

Dermed blir han lagkompis med bergenseren og den tidligere Fyllingen-profilen Harald Reinkind, som bor med familien i Kiel og spiller for storklubben. Reinkind jubler!

– Verdensklasse

– Det blir veldig kult! Jeg fikk vite det av sjefen i går. Så har jeg jo snakket med Sander de siste ukene, så jeg hadde vel en anelse, humrer en smørblid Reinkind overfor BA.

– Det viser at klubben fortsetter å satse hardt. At de viser alvor. Sander er en verdensklassespiller, påpeker Reinkind.

Les også

Reinkind spiller i verdens mest populære håndballklubb. Slik er livet hans

Kiel ligger på 2. plass i serien, og sliter med å overmanne et så langt uovervinnelig SG Flensburg-Handewitt.

– De må få noen tap snart, og så kan vi ta dem i kampen mot dem i mai, håper Reinkind.

Må vente litt til

Sagosen blir Kiel-spiller når den nåværende kontrakten hans med PSG utløper sommeren 2020.

Sagosen signerer en treårsavtale med den tyske giganten, som ligger på 2.-plass i den tyske ligaen, fire poeng bak Flensburg-Handewitt.

– Kiel satser enormt igjen. De skal igjen bli best i verden, og det har jeg lyst til å bli med på. Det er stor interesse for håndball i byen. Klubben har bra spillere nå, mange gode unge, og det blir enda bedre. Jeg har lyst til å være med på å få dem tilbake i toppen. Jeg har lyst til å vinne Bundesliga, fortsetter Sagosen.

Flensborg Avis skriver videre at Flensburg-Handewitt var en av favorittene til å signere Sagosen, men nordmannen valgte til slutt Kiel. Den tradisjonsrike tyske klubben har vunnet Champions League tre ganger og leder nå sin gruppe i EHF-cupen.

Avisen melder også at en av årsakene til klubbyttet er at kjæresten Hanna Bredal Oftedal skifter beite fra Issy Paris til danske Silkeborg kommende sommer.

– Vi blir jo uansett boende fra hverandre, men jeg regner med at vi kommer til å finne godt ut av det med den nærheten som er mellom Silkeborg og Kiel, sier Sagosen til VG.

Les også

Fyllingen møter Runar i sluttspillet