Hareide satt på plass: – Det blir min oppgave å prioritere Arna-Voss

Regjeringen la frem deler av NTP for Hordaland på Arna Stasjon.
Terje Breivik, Helge André Njåstad, Erna Solberg og Knut Arild Hareide.

Regjeringen la frem deler av NTP for Hordaland på Arna Stasjon. Terje Breivik, Helge André Njåstad, Erna Solberg og Knut Arild Hareide. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I slutten av februar sto KrFs partileder på perrongen med Erna Solberg og utsatte ny vei og bane mellom Voss og Bergen. Nå får Knut Arild Hareide kjeft av årsmøtet i Hordaland KrF.

DEL

I dag vedtok Hordaland KrF nærmest en avskyresolusjon mot regjeringens utsettelse av K5 Arna-Voss.

– Vi forventer at de snur, sier fylkesordfører Pål Kårbø.

Erna Solberg hadde med seg blant annet Knut Arild Hareide på perrongen i Arna, da hun ga beskjed om at Arna-Stanghelle først får oppstart etter år 2024.

På årsmøtet sitt i dag vedtok Hordaland KrF en svært skarp kritikk av utsettelsen.

– Dette kan vi ikke godta. Vi kan ikke leve med en E16 som er utrygg, og som har en så dårlig regularitet som er tilfelle i dag, står det i resolusjonen.

– Dette er da også en kritikk av deres egen partileder?

– Ja, det er det. Jeg sitter en meter fra Knut Arild Hareide på årsmøtet, og jeg kan vel si det slik at jeg tror de ikke forutså reaksjonene, svarer Kårbø.

– Det er lov å bomme, men da må vi være så tydelige som vi er nå. Slik er politikken. Det er ikke en bevisst strategi, vi bare opplever at dette ble feil, og så gir vi beskjed og forventer en endring, legger den konstituerte fylkesordføreren til.

I uttalelsen fra årsmøtet minner de om alvoret i saken. Med regjeringens forslag vil det gå minst 17 år før ny vei mellom Bergen og Voss står klar.

– De siste 17 årene har strekningen hatt 30 dødsulukker og 338 ras. Fornying av E16 må prioriteres opp i NTP for tryggheten sin skyld.

Knut Arild Hareide er tilstede på Hordaland KrF sitt årsmøte.

Knut Arild Hareide er tilstede på Hordaland KrF sitt årsmøte.

I en kommentar på SMS til BA, skriver Knut Arild Hareide følgende:

– Jeg har registrert utålmodighet og misnøye fra et samlet årsmøte. Det gjør at min oppgave blir å prioritere K5 vei og bane.

I morgen, søndag, er det klart for aksjon i Arna. Den starter på Øyrane Torg klokken 1600. En av hovedfigurene i aksjonen er vossingen Sveinung Riber fra Høyre.

– Dette kan bli verre enn det ulvesaken ble for regjeringen, sa lokalpolitikeren til BA tidligere i uken.

For på Voss er folk, uavhengig av politisk farge, i harnisk. Det er også folk i Bergen.

BT kunne denne uken fortelle at Dag Skansen har blitt kalt inn på teppet av Høyre i Hordaland, etter kritiske uttalelser mot regjeringens utsettelse av prosjektet.

Men samtalene har åpenbart ikke virket spesielt godt. På Facebook varsler Skansen at han skal delta i aksjonen i Arna. BA har ikke fått tak i ham.

Artikkeltags