Gå til sidens hovedinnhold

Bergensbanen stengt ved Finse

Artikkelen er over 4 år gammel

Problemer med signalanlegget førte til at Bergensbanen ble stengt mellom Finse og Haugastøl mandag kveld. De reisende ble fraktet i buss mot Bergen.

NSB opplyste mandag kveld at de jobber med å organisere alternativ transport for passasjerene.

Toget som skulle gå fra Oslo til Bergen står fast på Haugastøl, og passasjerende måtte vente på Haugastøl i minst en time mens NSB jobbet med å få tak i busser som kan frakte dem videre.

– Det er problemer med signalanlegget som gjør at toget fra Oslo til Bergen ikke får kjørt videre, sa pressekontakt i NSB, Gina Scholz, til BA sent mandag kveld.

– Kan dette få konsekvenser for andre togavganger?

– Jernbaneverket er på vei for å undersøke feilen. De vil da komme med en prognose for hvor lang tid det vil ta å rette feilen. Først da vil vi for eksempel kunne si om det vil fra Bergen som skal gå klokken 23, sa Scholtz.

En signalfeil gir rødt lys for toget, og kan indikere alt fra små feil som gjenstander i sporet, eller en sikring som har gått. Nattoget fra Bergen til Oslo gikk fra Bergen som normalt. Det var sent mandag kveld ikke kjent om NSB ville klare å rette feilen før toget ankom Haugastøl.

Kommentarer til denne saken