– Det er jo noen som lurer på hva som skjer

Henning Lirhus, salgs- og markedsansvarlig NSB, sier det slett ikke er alle som har fått med seg at det pågår omfattende arbeid på jernbanestasjonen i Bergen.

Henning Lirhus, salgs- og markedsansvarlig NSB, sier det slett ikke er alle som har fått med seg at det pågår omfattende arbeid på jernbanestasjonen i Bergen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Både på Jernbanestasjonen og på Bergensbanen jobbes det for fullt.

DEL

Jernbanestasjonen i Bergen ser ut som en byggeplass. Arbeidet vil ikke være ferdig før 10. desember.

Selve stålbuen trenger både sandblåsing og maling. Dette betyr at skiferen som ligger på begge sider må fjernes for å komme til der det måtte være rust.

Denne døren ble satt inn for noen år tilbake, men nå skal det fjernes og erstattes av en solid tredør laget etter originale tegninger. (Foto: TOM R. HJERTHOLM)

Denne døren ble satt inn for noen år tilbake, men nå skal det fjernes og erstattes av en solid tredør laget etter originale tegninger. (Foto: TOM R. HJERTHOLM)

Selve vestibylen skal også rustes opp, med mål om å tilbakeføre stasjonen til slik den var for 103 år siden.

– Døren mellom vestibylen og publikumsområde skal bort, og vil bli erstattet med ny tredør som er lik den originale. Alt skal tilbakeføres til det opprinnelige, og også vi er i kontakt med fylkeskonservatoren, sier eiendomssjef Gunnar Aase i Rom Eiendom, som er ansvarlig for arbeidet.

Salgs- og markedsansvarlig i NSB, Henning Lirhus, sier det ikke er alle som har fått med seg at arbeidet pågår.

– Selve arbeidet skal ikke ramme togtrafikken, men det er jo en del som lurer på hva som skjer. Stasjonen blir oppfattet litt som en arbeidsplass, sier han.

Dette skal gjøres på Vossebanen

* Rehabilitering av takkonstruksjonen i toghallen i Bergen

* Skogrydding langs linjen

* Plating i tunneler

* Utbedring av dreneringsanlegg

* Sporabeid

* Flomsikring langs Vosso

* Rassikring

* Kontroll og utbedring av elektroanlegg

* Arbeid med nødlys i Hernestunnelen

Vedlikeholdsarbeid og stenging

Togene skal gå som vanlig, men det er for tiden vedlikeholdsarbeid som pågår på Vossebanen. Dette fører til at det er buss for tog mandag til fredag klokken 0905 til 1530. 

Arbeidet vil pågå frem til 21. april.  Detaljert informasjon kan du finne på NSB sine nettsider, eller ringe 815 00 888.

– Arbeidet går etter planen. Dessverre er det så tett med tog på Vossebanen at slike inngrep i trafikken dessverre er nødvendig, sier kommunikasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket på Vestlandet.

Han opplyser at helgen 30. april - 1. mai vil hele Bergensbanen bli stengt for togtrafikk.

– Vi har en slik hver høst og hver vår. Denne gangen skal det gjøres større jobber øst for Voss, med blant annet spor- og kontaktledningsarbeid på Myrdal, i tillegg til forberedelse av ballastrensing på østsiden, sier Hjertaas.

Kort fortalt betyr dette at pukklaget som svillene ligger i skal renses.

Rassikringsarbeidet ved Dale er ferdig. Her er det montert et 300 meter langt fangnett.

Rassikringsarbeidet ved Dale er ferdig. Her er det montert et 300 meter langt fangnett. Foto:

Rassikring ferdig

I forrige uke fullførte Jernbaneverket rassikringstiltak vest for Dale.

– Her er det montert et 300 meter langt fangnett som er seks meter høyt. Nettet er montert på en fjellhylle 150 meter over Vossebanen, sier Hjertaas.

Dette arbeidet har pågått i ti måneder, og kostet 17 millioner kroner.

Artikkeltags