Grovt hærverk mot fem bomstasjoner i Rogaland

Artikkelen er over 1 år gammel

Fem bomstasjoner i Rogaland ble utsatt for hærverk natt til søndag, dagen før bompengeinnkrevingen starter. Nå settes det inn vakthold for å unngå mer hærverk.

DEL

Hærverket skjedde på bomstasjonene ved Gamle Ålgårdsvei, Solasplitten ved avkjøringen til Forus Vest og Heigreveien, skriver Stavanger Aftenblad.

Senere ble det oppdaget at det også var begått hærverk mot de to stasjonene på Nedre Stokka. Dermed er fem av de totalt 38 nye bomstasjonene på Nord-Jæren satt ut av spill.

– Det er en systematikk og et organisert preg over dette. Det er neppe tilfeldig at det skjer dagen før bompengeinnkrevingen begynner, sier operasjonsleder Brit Randulff i Sørvest politidistrikt.

Gratis inntil videre

Ifølge politiet er det gjort skade for store verdier. Ettersom det vil ta flere dager å reparere bomstasjonene, vil det de kommende dagene være gratis å passere dem, bekrefter Statens vegvesen.

– Det blir foreløpig ingen innkreving ved disse fem passeringspunktene. Vi har kontakt med firmaet som har levert det tekniske utstyret. Vi har ikke oversikt over hvor lang tid det kan ta å få bomstasjonene reparert, sier avdelingsdirektør Astrid Eide i Statens vegvesen til Aftenbladet.

Vakter fra Securitas skal sørge for vakthold på bomstasjonene både på dagtid og nattetid en stund fremover, ifølge Eide.

Satt fyr på

Ifølge Dagbladet er det i tre av tilfellene blitt brutt opp et panel på siden av de nye bomportalene og satt fyr på ledningsnettet innvendig.

Ingen er så langt pågrepet for ugjerningene, og politiet er interessert i tips fra publikum.

Skadeverket skjedde ett døgn før de nye stasjonene i den omstridte bompengeringen settes i drift fra midnatt til natt til mandag. Rushtidsavgiften innføres klokka 7 mandag morgen.

(©NTB)

Artikkeltags