E39: Eikefettunnelen åpen igjen etter røykutvikling

Artikkelen er over 2 år gammel

Eikefettunnelen ble stengt etter røykutvikling fra en lastebil.

DEL

Klokken 1455 meldte Vegtrafikksentralen at tunnelen måtte stenges på grunn av bilberging.

Bare minutter senere opplyste politiet og 110-sentralen i Hordaland at det var røykutvikling i tunnelen

– Røyken kom fra en lastebil. Sjåføren kom seg ut av bilen. Han skal ha fått i seg litt røyk. Vi sendte mannskaper fra Lindås, Meland og Masfjorden til begge sider av tunnelen, sa vaktkommandør Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland.

Røykdykkere gikk inn

Lastebilen havarerte omkring 500 meter inne i tunnelen fra Eikefett-siden. Lastebilsjåføren har opplyst til politiet at han valgte å stoppe bilen og evakuere tunnelen etter at han oppdaget at det kom store mengder røyk ut bak bilen.

– Han kom seg ut på Eikefett-siden og stanset alle bilene som kom den veien. Tunnel ble stengt og vifteanlegget ble satt i gang. Dermed avtok røyken kraftig ganske raskt. Røykdykkere fra brannvesenet gikk inn og lokaliserte lastebilen. De sjekket at det ikke var folk i tunnelen, forteller operasjonsleder i Vest politidistrikt, Morten Kronen til BA.

Fører uskadet

Tunnelen ble etter hvert åpnet for manuell dirigering, og klokken 1620 var lastebilen hentet ut fra tunnelen.

– Vi har opprettet sak og kommer til å undersøke bilen for å finne ut hva som har skjedd. Føreren ble rutinemessig sendt til legevakt, men han fremstår som uskadet, sier Kronen.

Det ble en del trafikale problemer i området som følge av ulykken.

Eikefettunnelen er en veitunnel i Lindås kommune i Hordaland. Tunnelen er en del av europavei 39 og går gjennom Godbotsfjellet mellom Odnåstjørni og Eikefet. Den er 4.910 meter lang.

Artikkeltags