– Han var en kjær familiefar som var stolt av yrket sitt. Han var på feil sted til feil tid. Det var alt han gjorde galt, sier Trude Kjærgård til BA.

Hun er lærer for eldstedatteren til bussjåføren (57) som døde etter å ha havnet i en voldsom frontkollisjon med en el-bil på Sørås tirsdag morgen. Sjåføren (19) i personbilen døde også, mens passasjeren (19) i bilen overlevde.

 • LES OGSÅ: Frelsesarmeen-soldater fra hele landet ber for bussjåføren og familien
 • LES OGSÅ: Russebussjåfører tente lys for den omkomne bussjåføren
 • Sår avskjed med klassen

  Bussjåføren var fra Irak, og bosatt i Mathopen. Han etterlater seg kone, og to døtre på 10 og 13 år. Han hadde jobbet i Tide i ni måneder.

  – Dette er ufattelig trist. Han var en utrolig fin og engasjert far, som var oppriktig opptatt av at jentene sine skulle få en god utdannelse, sier Kjærgård, som er lærer for de to jentene på Mathopen skole.

  – Jeg, andre lærere og klassekamerater satt mye med 13-åringen på fredag. Da kom hun for å ta avskjed med alle på siste skoledag på barneskolen, på tross av at faren døde natten i forveien. Det var veldig sårt.

  – Enorm økonomisk belastning

  Kjærgård startet søndag en innsamlingsaksjon på Spleis for den hardt rammede familien. Inntektene skal gå til å lette familiens fremtid og jentenes utdanningsløp. I 2030-tiden søndag kveld var allerede over 340.000 kroner samlet inn.

  – Jeg ville opprette spleisen, for å lette litt på hverdagen deres, som nå er snudd på hodet, forklarer Kjærgård, og legger til:

  – Når faren rives bort over natten, og moren står igjen som eneforsørger, blir det en enorm økonomisk belastning, i tillegg til sorgen de står oppe i.

  Vitner forteller om stor fart

  Politiet etterforsker ulykken, og avventer teknisk rapport fra Statens vegvesen om hendelsesforløpet. Vitner forteller at personbilen holdt stor fart i 50-sonen, og foretok en forbikjøring like før ulykken inntraff.

  Ifølge politiet har bussjåføren sannsynligvis forsøkt å unngå sammenstøtet ved å legge bussen helt ut på kanten av veien, men personbilen skal ha kommet over i motsatt felt. Det er ikke mistanke om at bussen kjørte for fort.

  – Han gjorde kun jobben sin, men kom helt uforskyldt ut for en tragisk ulykke. Plutselig er han ikke lenger her. Det er grusomt, sier Kjærgård.