Christiansen er inne i sin andre uke av prøvespillet hos Sarpsborg 08.

Opprinnelig skulle han bare vise seg frem for eliteserielaget i forrige uke, sammen med den finske midtbanespilleren Timo Stavitski. Men der finnen ble sendt hjem, fikk Christiansen nok en uke til å vise hva han er god for.

– Jeg håper det blir noe her. Dette virker som en veldig fin og spennende klubb, sier Christiansen til BA.

Ikke den første

Godvik-karen har vært uten kontrakt siden han ble frigitt av det tyske storlaget Borussia Mönchengladbach i juni.

Gjennom sommeren har han holdt seg i gang både på Brann og Åsane-trening, før han nå fikk sjansen i Sarpsborg.

– Jeg stresser ikke med noe, men august nærmer seg jo, så det hadde vært greit å få noe på plass. Jeg regner med det kommer en avklaring om hva som skjer her i løpet av helgen, sier 21-åringen.

Skulle det bli kontrakt i Østfold, tegner Christiansen seg på en allerede lang liste over lokale spillere som har prøvd seg i Sarpsborg 08 de siste årene.

Blåtrøyene har fra før Joachim Soltvedt og Steffen Lie Skålevik i stallen, mens Kristoffer Zachariassen, Jakob Glesnes og Gaute Vetti alle har blitt solgt videre for gode penger etter at de for alvor slo gjennom på Østlandet. Også Sigurd Kvile var innom Sarpsborg 08, men han måtte hjem til Bergen og Åsane igjen før han fikk sitt gjennombrudd i toppfotballen.

– Sarpsborg har en veldig fin historikk med bergensere, og jeg blir gjerne den neste! Jeg har inntrykk av at de er fornøyde med meg. De forlenget jo oppholdet mitt, så jeg håper det er et godt tegn, sier Christiansen.

Har kjøpt i Bergen

Den sentrale midtbanespilleren var sett på som et av de største talentene i Brann før han som 17-åring valgte å dra til Tyskland.

I juni var eventyret over, og Christiansen kom hjem og kjøpte leilighet i Bergen.

Overtakelsen er i august, men det virker imidlertid lite sannsynlig at han selv blir å bo der med det første.

– Det er nok kjæresten min som blir å bo der i første omgang, og så får vi se hvor jeg ender opp, sier Christiansen.