«Yaya» lekte seg med guttene

Kennya "Yaya" Cordner var god i treningskampen mellom Sandviken og Åsane G16.

Kennya "Yaya" Cordner var god i treningskampen mellom Sandviken og Åsane G16. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandviken ladet opp til cupfinalen med å vinne 2-0 over Åsanes guttelag.

DEL

Anført av en meget opplagt Kennya «Yaya» Cordner vant Sandviken 2-0 over Åsanes G16-lag.

Ti minutter ut i kampen mottok hun ballen like utenfor sekstenmeteren, brukte svært kort tid til å legge ballen til rette, for deretter å sette ballen i lengste kryss utakbart for keeper.

– Det er min spesialitet. Det er bedre for meg å spille i høyt tempo. Jeg fikk ballen og tenkte: Hvorfor ikke bare sette den i lengste? Hadde jeg brukt mer tid hadde ikke muligheten vært der lenger,  smiler hun.

Hun var glad for at laget fikk spilt en treningskamp før cupfinalen mot LSK neste lørdag.

– Det var godt å få spille i dag. Vi spilte også veldig bra i begynnelsen. I det store og hele gjorde vi en veldig bra jobb. Man kan virkelig se fremskrittet vi har gjort siden januar, sier hun.

Ingrid Altermark la på til 2-0 helt mot slutten av kampen.

Nødvendig kamptrening

Det er fire uker mellom siste seriekamp i Toppserien og cupfinalen. Siden Sandviken slo Lyn 4-2 på bortebane 4. november er det allerede gått 17 dager. De andre damelagene i byen har tatt fotballferie. Tre ganger 20 minutter mot Åsanes guttelag ble derfor løsningen for å være skjerpet til 1. desember.

– Med tanke på trykk og tempo regner jeg med at de er på et nivå litt høyere enn det vi er vant med. Det kan være greit for oss å kjenne litt på, sa trener Alexander Straus før kampen.

Et annet element er at det ikke skal gå en hel måned med trening hvor man bare spiller mot spillere man kjenner.

–   Å få trent elleve mot elleve på full bane mot motstand vi ikke kjenner er også viktig, for å få inn uforutsigbarhet, påpeker Straus.

Resultatet var ikke viktig.

–  Jeg er ikke så opptatt av om vi vinner eller taper, men har fokus på noen ting som vi kan benytte oss av mot LSK. Vi tester noen ting inn mot cupfinalen, sier Straus.

Etter kampen var treneren fornøyd med det han hadde sett.

– Jeg syntes vi var gode i denne kampen her. Spesielt offensivt. Vi fikk satt opp de tingene vi ønsket. Vi fikk veldig utbytte av denne kampen, oppsummerer Straus.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sandviken-trener gir instruksjoner i pausen i treningskampen mellom Sandviken og Åsane G16.

Sandviken-trener gir instruksjoner i pausen i treningskampen mellom Sandviken og Åsane G16. Foto:

Elleveren nesten klar

Treneren har plottet inn flere spillere cupfinaleoppstillingen, men det er fremdeles ledige plasser.

–  Jeg har bestemt meg for mange, men de siste velger jeg ut ifra inngang til kamp. Hva vi ønsker å forsvare oss mot og sette opp. Så tar vi ut laget ut ifra det. I tillegg ser vi på form selvsagt, sier Straus.

Toppscorer Ajara Nchout spiller Afrikamesterskapet med Kamerun i disse dager og var derfor ikke med nå. Synne Vatnem står over med belastningsskade, men håper å være klar til cupfinalen. Mia Nygard og Madelen Holme er ute med skade. Madeleine Veivåg, Anna Lan og Marina Jensen har vært på utlån til Åsanes damelag og kan ikke spille for Sandviken før etter nyttår igjen. De spilte derfor med Åsanes guttelag mot sine lagvenninner fra Sandviken.

Sandviken startet i en 4-4-2-formasjon, men prøvde også ut to andre formasjoner i de to andre omgangene. Laget som startet: Nora Neset Gjøen – Marthe Hjelmhaug, Laila Himle, Stine Hovland, Kristina Grøndal – Camilla Ervik, Ingrid Marie Spord, Marije Brummel, Amanda Perez – Tatiana Matveeva, Kennya Cordner.

Innbyttere: Benedicte Håland, June Hammersland, Karoline Bakke Lauten, Ingrid Altermark.

Artikkeltags