Serieåpning i dag: Reserven ble årets spiller

Sina Tosterud (t.h) ble sittende på benken i kamp etter kamp, men fjorårets Sandviken-trener Alexander Straus er bestemt på at hun var viktig i Sandvikens imponerende fjorårssesong. 
– Det er helt essensielt at alle i troppen løfter i flokk, sier han. Her er hun avbildet sammen med Synne Vatnem.

Sina Tosterud (t.h) ble sittende på benken i kamp etter kamp, men fjorårets Sandviken-trener Alexander Straus er bestemt på at hun var viktig i Sandvikens imponerende fjorårssesong. – Det er helt essensielt at alle i troppen løfter i flokk, sier han. Her er hun avbildet sammen med Synne Vatnem. Foto:

Sina Tosterud spilte bare noen minutter i Toppserien i fjor. Likevel ble hun kåret til «årets spiller» i Sandviken!

DEL

– Sandviken i 2018 handlet om mer enn å score mål og unngå å slippe inn, vinne eller tape kamper. Det var en kultur som vokste frem som var helt fantastisk, og den var alle en del av!

Slik innleder fjorårets Sandviken-trener Alexander Straus når han skal begrunne hvorfor han valgte benkesliter Sina Tosterud (23) til årets spiller i klubben i 2018. Dette kom frem i klubbens årsberetning.

– Jeg vet det er tøft å ikke få så mye spilletid. Hun kunne være forbannet på meg eller synes det var feigt og urettferdig, men når hun møtte lagvenninnene hadde hun alltid et smil og ga et klapp på ryggen. Hun støttet de hun konkurrerte mot, begrunner Straus.

Han hyller måten Tosterud klarte å løfte laget, selv om hun ofte ble plassert på benken.

– Det vitner om et verdigrunnlag der noe betyr mer enn bare deg selv. Det er utrolig viktig i lagsport, og den egenskapen besitter Sina, roser Straus.

«Fint og rørende»

Tosterud synes det er «fint og rørende» å motta prisen. Hun synes det er bra at trenerne legger merke til holdninger og lagmoral hos spillerne.

– Fotball er en lagidrett, og det er lett å glemme at det gjelder hele laget og ikke bare de elleve man ser mest på banen.

– Det kan være vanskelig å prestere uten støtte fra lagvenninnene. Det er viktig å løfte hverandre opp, uansett om man spiller eller ikke, sier Tosterud, som innrømmer at fjorårssesongen ble tung for henne personlig.

– Det er tøft å gå en lang sesong uten spilletid, men å slutte å være en støttende og god lagvenninne er likevel ikke svaret.

23-åringen satt igjen med en blandet følelse etter fjorårssesongen, som endte med 4.-plass i serien og sølv i cupen for laget sin del.

– Jeg var selvfølgelig skuffet og lei på egne vegne, men også ekstremt stolt og glad over prestasjonene til laget!

Praksis i Tanzania

For tiden er hun i Tanzania for å gjennomføre praksisen i lærerutdanningen. Fotballskoene er foreløpig lagt på hyllen.

– Men jeg har ikke bestemt om det er for godt eller for en liten periode, sier Tosterud.

Sandviken starter 2019-sesongen med hjemmekamp mot Røa i dag.

– Jeg kan tenke meg at de vil være blant topp seks denne sesongen, tipper Tosterud.

Se kampen mot Røa direkte på BA.no fra kl. 1400 i dag.

Sina Tosterud har byttet ut toppfotballen med studier i Tanzania. Hun utelukker ikke et comeback i fremtiden.

Sina Tosterud har byttet ut toppfotballen med studier i Tanzania. Hun utelukker ikke et comeback i fremtiden. Foto:

Artikkeltags