Låner deg båt nesten gratis

BÅTGLAD: Aina Christine Matre er leder for den nye Båtdeleringen i Sandviken. Her er kan du låne både den store motorbåten og oselveren som ligger i bakgrunnen for slikk og ingen ting. Nå håper hun på godt besøk under Sandvikdagene til helgen.FOTO: DAG BJØRNDAL

BÅTGLAD: Aina Christine Matre er leder for den nye Båtdeleringen i Sandviken. Her er kan du låne både den store motorbåten og oselveren som ligger i bakgrunnen for slikk og ingen ting. Nå håper hun på godt besøk under Sandvikdagene til helgen.FOTO: DAG BJØRNDAL

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kan du dra på båttur uten å ha båt – og det nesten gratis.

DEL

– Vi har både seilbåter, robåter, kajakker og en kano. Dessuten har vi motorbåter, sier Aina Christine Matre.

Yrende liv

Hun er aktivitetsansvarlig i delt stilling mellom Norges Fiskerimuseum og ved Bergen kystkultursenter.

I tillegg er hun styreleder i den nye Båtdeleringen.

Vi treffer henne i den svært koselige havnen til kystkultursenteret i Sandviken. Her er museum og kafé, og et yrende liv.

Til helgen er det Sandviksdagene og boder og aktivitetstilbud skal opp. Men her pusses også gamle smykker av noen trebåter, og flere ligger klar, blant annet en klassisk sørlandssnekke som trolig kommer på vannet innen årets utgang.

En oselver ligger og dupper ved siden av større motorbåt, som du kan ta med deg hele familien på tur i.

I alt er det rundt ti båter, de aller fleste gitt i gave til ringen sånn at flest mulig kan få glede av dem.

Når som helst, faktisk.

Bestillingen gjør du på Facebook.

Skape miljø

Det koster deg 400 kroner i medlemskap i Sandviken Kystlag, som drifter Båtdeleringen, og 200 kroner for å være med i selve ringen.

– Vårt mål er å skape et godt og maritimt miljø her ute. Derfor vil vi gjerne ha med folk som er interessert i gamle båter og som har glede av å delta i pussing og vedlikehold av båtene, sier Aina Christine Matre.

Hver onsdag er det aktivitetstilbud her nede. Om vinteren inne, men om sommeren skjer det meste ute, blant annet fellesturer med båtene.

Kystlaget legger ned stor innsats i å ruste opp hele det flotte området.

Hvalfangerbåt

På sikt kommer det flere små kanaler, hvor man kan dra på oppdagelsesferder med kano eller kajakk.

– Vi setter også opp kurs i båtbygging eller ting knyttet til båter og sjøliv. Blant annet setter vi opp et kurs i repslaging til høsten. Noen av kursene er gratis, andre koster litt, sier Matre.

Her kan også barn ta «roknappen» og få diplom på det.

Aina Christine Matre legger vekt på at man ikke ønsker på tvinge folk til å være sosiale.

– Men vi ønsker å få med flere som vil føle ansvar for å skape et større maritimt miljøer ute, sier Matre.

Hun oppfordrer interesserte til å bruke Sandviksdagene i helgen til å bli kjent med anlegget og båtdele-miljøet i Sandviken.

– Her blir der turer både med en gammel hvalfangerbåt, tradisjonsbåter og til og med et vikingskip, sier Matre – som også tilbyr arabisk tolk (!).

Artikkeltags