Hovland klar for Milan

Stine Hovland klar for Millan.

Stine Hovland klar for Millan. Foto:

Sandviken og den italienske klubben har blitt enige om en overgang for Stine Hovland.

DEL

Midtstopperen fikk ikke spilletid i VM, men interessen fra AC Milan var sterk allerede før sluttspillet i Frankrike. Nå er Stine Hovland klar for Milan.

– Jeg har vært på ferie og kost meg, mens andre har gjort jobben for meg. Veldig kjekt å få en avklaring på det, sier hovedpersonen selv.

Spilleren ble enig med italienerne for en stund tilbake, og nå har altså klubbene også kommet til en avtale.

– Vi ble enige nå i ferien og så var det viktige at klubbene ble enige, sier hun.

Nå er midtstopperen klar for å prøve profflivet i Italia.

– Det blir en kjempeopplevelse, jeg er veldig glad for at jeg får prøve meg i utlandet, sier 28-åringen, som har spilt i Sandviken de siste seks sesongene.

Italiensk damefotball er på vei opp og AC Milan er en ganske ny klubb i toppen på kvinnesiden. Hovland har fått en ettårskontrakt.

– De gjorde det bra i fjor med en tredjeplass og vil nå bygge opp laget. Det vil de ha meg med på, forteller hun.

Klubbene enige til slutt

For Sandviken sin del ble det viktigste å gi Hovland proffmuligheten. Kontrakten med klubben varte ut sesongen, så forhandlingene med Milan måtte inneholde noe insentiver for bergensklubben også.

– Først og fremst er vi glad på Stine sine vegne, derfor ville vi strekke oss for å få dette til. Det handler ikke bare om penger, også om klausuler og andre ting. Men vi ble enige, sier styreleder i Sandviken, Pål Hansen.

Nå må klubben ut på midtstopperjakt.

– Det blir slik nå at spillere forsvinner i sommervinduet. Det er en del av den internasjonale toppfotballen. Så vi jobber stadig med spillerlogistikken, sier Hansen.

Høyrebacken Cecilie Kvamme var også lenge aktuell for Milan, men der ble det ingen overgang. Hun kan etter det BA erfarer likevel forsvinne fra Sandviken i løpet av sommeren.

Artikkeltags