Brann vant sølv!

Kokende stemning på Stadion etter det første målet.

Kokende stemning på Stadion etter det første målet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En fantastisk Brann-sesong ble avsluttet med 2-1-seier over Sarpsborg på Stadion. Dermed vinner Brann sølv i eliteserien 2016.

DEL

Søndagens kamp startet med at speaker opplyste om 17.686 solgte billetter, noe som betyr et utsolgt Stadion.

Og de fremmøtte fikk nesten noe å juble for allerede etter halvannet minutt. Et godt innlegg fra høyre ble akkurat for langt for Orlov som kom stormende inn i feltet. Hadde svensken vært noen centimeter lenger kunne Brann gått opp i ledelsen der.

Brannbørsen: Huseklepp leverte årets kamp! (BA+)

Brann festet grepet

Brann festet grepet om kampen fra start av. Etter fire minutter ble en corner slått inn foran mål. Der havnet Sivert Heltne Nilsen, Jakob Orlov og Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen i en duell. Det kunne se ut som Orlov fikk hodet på ballen, og den spratt mot mål. Men en Sarpsborg-spiller fikk klarert en liten meter før mållinjen.

Frisk åpning av et Brann-lag som helst bør vinne kampen for å være helt sikret sølvmedalje. En annen glad-nyhet for Brann-fansen var at Odd tidlig havnet under med to mål mot Tromsø, da Odd er det eneste laget som kan snyte Brann for sølvet. Den nyheten ble mottatt med takknemlig joiking blant Brann-fansen.

Og ikke lenge etterpå fikk Brann-supporterne enda mer å juble for. Et langvarig Brann-angrep endte med at Huseklepp mottok ballen på venstresiden. Lysluggen gjorde noen finter og la inn foran mål. Der ventet Jakob Orlov, som med en god prestasjon klarte å heade ballen i en bue over keeper og i mål. Gode prestasjoner av Huseklepp og Orlov, og dermed fikk Brann en drømmestart på jakten på sølvmedaljene.

Brann fortsatte å føre kampen. Rødttrøyene holdt mye på ballen, og godt hjulpet av offensive backer kom de ofte rundt på kantene. Sarpsborg hadde ikke mye å by på den første halvtimen, og en heading utenfor mål fra Pål Kirkevold var det nærmeste de var den første halvtimen.

I det 28. minutt driblet Huseklepp seg inn i feltet og forsøkte et skudd fra skrått hold. Skuddet ble for svakt og ble reddet, men Huseklepp er tydeligvis giret på å avslutte Brann-karrieren med stil.

Saken fortsetter under bildene.

Enkelt reddet

Like etterpå mottok han et innlegg i feltet. Nok en gang forsøkte han et skudd fra skrått hold, men også dette ble enkelt reddet av keeper.

Etter 33 minutter kom Fredrik Haugen til to skuddforsøk fra omtrent 20 meter. Det første skuddet ble blokkert, og det andre gikk via en Sarpsborg-forsvarer og ut til corner. Bortelaget klarte ikke å klarerer corneren, og til slutt fikk Sivert Heltne Nilsen skutt fra skrått hold. Skuddet var godt, men Sarpsborg-keeper Kristiansen vartet opp med en god redning og slo ballen til nok en corner. På den corneren fikk Barmen til en heading, men ballen gikk ufarlig til side for mål.

Brann kunne fort scoret både to og tre mål på dette tidspunktet i kampen.

Sarpsbog hadde ballen mer i de siste minuttene av omgangen, men ble hardt straffet av Brann på en kontring rett før pause. Leciejewski plukket ballen på et frispark, og Brann startet en kontring. Ballen gikk hurtig til Kristiansen, Haugen og deretter til Rólantsson. Færøyværingen forsøkte å flikke ballen videre, men traff bare en Sarpsborg-forsvarer. I stedet for å måke ballen unna, valgte forsvareren på uforståelig vis å sende ballen rett i beina til Rólantsson. Han takket og bukket, fikk all verdens med tid inne i feltet og curlet ballen i lengste kryss.

Dermed gikk Brann til pause med ledelsen 2-0.

Saken fortsetter under grafikken.

Solide defensivt

Brann var solide defensivt og hadde full kontroll på Sarpsborg i den første omgangen. Offensivt var det ikke noe fyrverkeri, men Brann produserte sjanser nok til å score mer enn de to målene.

Sarpsborg gikk mer offensivt ut i starten av 2. omgang, og kom til noen halvsjanser de første fem minuttene. Deres største sjanse kom da Kirkevold driblet seg fri på venstresiden og la 45 grader ut i feltet. Der sto Matti Lund Nielsen i god scoringsposisjon, men skuddet var elendig og gikk til side for mål. Gjestenes største sjanse så langt i kampen.

Deretter fulgte en lengre periode uten noen store sjanser. Sarpsborg presset høyere enn i 1. omgang og var langt mer med i kampen i 2. omgang. I det 62. minutt kom Alexander Groven til et skudd fra 17 meter. Skuddet var hardt, men gikk et stykke til side for mål.

Sarpsborg fortsatte å holde mye på ballen, men det stoppet ofte opp for gjestene da de nærmet seg Branns 16-meter.

Men i det 68. minutt var det plutselig vidåpent i Brann-forsvaret og innbytter Jon Helge Tveita fikk stå helt alene på 15 meter. Leciejewski kom ut og gjorde en strålende redning på Tveitas skuddforsøk.

Nå må Brann skjerpe seg for å unngå baklengs.

Saken fortsetter under videoen.

Huseklepp hyllet

Like etterpå ble Erik Huseklepp tatt av banen for siste gang som Brann-spiller, til stående applaus fra hele Stadion. Deyver Vega kom inn for Huseklepp på vingen.

Brann fikk gode kontringsmuligheter de gangene Sarpsborg mistet ballen med mange mann i angrep. Men dårlige valg og upresise pasninger ødela flere av kontringsforsøkene.

I det 78. minutt gikk Tromsø opp i ledelsen 3-1 over Odd, og dermed var sølvmedaljen så godt som sikret for Brann.

Samtidig ble Steffen Lie Skålevik byttet inn for målscorer Jakob Orlov.

Ti minutter før slutt forsøkte Tor Øyvind Hovda et skudd fra 20 meter. Men det ble for svakt, og gikk omtrent en meter til side for mål.

Like etterpå fikk Rólantsson skutt fra 25 meter. Men skuddet gikk både over og til side for mål. Halldor Stenevik ble byttet inn for Barmen åtte minutter før slutt. Det er Steneviks andre innhopp på Branns A-lag.

Akkurat idet kampen bikket 90 minutter reduserte Sarpsborg til 2-1. Patrick Mortensen headet ballen i en bue over Leciejewski og i mål. Polakken var på halvdistanse i den situasjonen.

Helt på slutten fikk Sarpsborg et frispark på 30 meter. Sarpsborg sendte alle mann – inkludert keeperen – i angrep. Men innlegget gikk over alle og ble aldri farlig.

Saken fortsetter under videoene.

2-1 til slutt

Kampen ebbet dermed ut i en solid 2-1-seier for Brann. Dermed krones en fantastisk Brann-sesong med sølvmedaljer!

Erik Huseklepp ble kåret til banens beste spiller av en jury på Stadion.

Brann – Sarpsborg 08 2-1  (2-0)

Stadion. 17 686 tilskuere.

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gule kort: Azar Karadas, Vadim Demidov, Fredrik Haugen Brann.

1-0: Jakob Orlov (18), 2-0: Gilli Rólantsson (43), 2-1: Patrick Mortensen (90)

Branns (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vadim Demidov, Azar Karadas, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert H. Nilsen, Kristoffer Barmen (Halldor Stenevik fra 82) - Erik Huseklepp (Deyver Vega fra 71), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 80), Gilli Rolantssón.

Sarpsborg (4-4-2): Anders Kristiansen - Alexander Groven, Anders Østli, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen - Matti Lund Nielsen, Anders Trondsen, Steffen Ernemann (Tor Øyvind Hovda fra 65), Jonas Lindberg (Onyekachi Ugwuadu fra 79) - Pål Alexander Kirkevold (Jon Helge Tveita fra 58), Patrick Mortensen.

Artikkeltags