Gå til sidens hovedinnhold

Brann har én hånd på sølvmedaljen

Artikkelen er over 4 år gammel

Brann leder 2-0 til pause, samtidig som Odd ligger under i Tromsø. Dermed skal mye gå galt i den andre omgangen for at Brann ikke skal ta sølvmedalje denne sesongen.

Søndagens kamp startet med at speaker opplyste om 17.686 solgte billetter, noe som betyr et utsolgt Stadion.

Følg andre omgang i BAs nettradio!

Og de fremmøtte fikk nesten noe å juble for allerede etter halvannet minutt. Et godt innlegg fra høyre ble akkurat for langt for Orlov som kom stormende inn i feltet. Hadde svensken vært noen centimeter lenger kunne Brann gått opp i ledelsen der.

Festet grepet fra start

Brann festet grepet om kampen fra start av. Etter fire minutter ble en corner slått inn foran mål. Der havnet Sivert Heltne Nilsen, Jakob Orlov og Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen i en duell. Det kunne se ut som Orlov fikk hodet på ballen, og den spratt mot mål. Men en Sarpsborg-spiller fikk klarert en liten meter før mållinjen.

Frisk åpning av et Brann-lag som helst bør vinne kampen for å være helt sikret sølvmedalje. En annen gladnyhet for Brann-fansen var at Odd tidlig havnet under med to mål mot Tromsø, da Odd er det eneste laget som kan snyte Brann for sølvet. Den nyheten ble mottatt med takknemlig joiking blant Brann-fansen.

Les mer om sølvkampen:

Brannspillernes elleville medaljefester: Alle gikk ikke helt etter planen... (BA+)

Her er Erik Huseklepps siste hilsen til Brann-fansen (BA+)

Lars Arne Nilsen har et helt spesielt rituale før kamp (BA+)

Drømmestart

Og ikke lenge etterpå fikk Brann-supporterne enda mer å juble for. Et langvarig Brann-angrep endte med at Huseklepp mottok ballen på venstresiden. Lysluggen gjorde noen finter og la inn foran mål. Der ventet Jakob Orlov, som med en god prestasjon klarte å heade ballen i en bue over keeper og i mål. Gode prestasjoner av Huseklepp og Orlov, og dermed fikk Brann en drømmestart på jakten på sølvmedaljene.

Brann fortsatte å føre kampen. Rødtrøyene holdt mye på ballen, og godt hjulpet av offensive backer kom de ofte rundt på kantene. Sarpsborg hadde ikke mye å by på den første halvtimen, og en heading utenfor mål fra Pål Kirkevold var det nærmeste de var den første halvtimen.

I det 28. minutt driblet Huseklepp seg inn i feltet og forsøkte et skudd fra skrått hold. Skuddet var for svakt og ble reddet, men Huseklepp var tydelig giret på å avslutte Brann-karrieren med stil.

Like etterpå mottok han et innlegg i feltet. Nok en gang forsøkte han et skudd fra skrått hold, men også dette ble enkelt reddet av keeper.

Solide defensivt

Etter 33 minutter kom Fredrik Haugen til to skuddforsøk fra omtrent 20 meter. Det første skuddet ble blokkert, og det andre gikk via en Sarpsborg-forsvarer og ut til corner. Bortelaget klarte ikke å klarerer corneren, og til slutt fikk Sivert Heltne Nilsen skutt fra skrått hold. Skuddet var godt, men Sarpsborg-keeper Kristiansen vartet opp med en god redning og slo ballen til nok en corner. På den corneren fikk Barmen til en heading, men ballen gikk ufarlig til side for mål.

Brann kunne fort scoret både to og tre mål på dette tidspunktet i kampen.

Sarpsborg hadde ballen mer i de siste minuttene av omgangen, men ble hardt straffet av Brann på en kontring rett før pause. Leciejewski plukket ballen på et frispark, og Brann startet en kontring. Ballen gikk hurtig til Kristiansen, Haugen og deretter til Rólantsson. Færøyværingen forsøkte å flikke ballen videre, men traff bare en Sarpsborg-forsvarer. I stedet for å måke ballen unna, valgte forsvareren på uforståelig vis å sende ballen rett i beina til Rólantsson. Han takket og bukket, fikk all verdens med tid inne i feltet og curlet ballen i lengste kryss.

Dermed gikk Brann til pause med ledelsen 2-0.

Brann var solide defensivt og hadde full kontroll på Sarpsborg i den første omgangen. Offensivt var det ikke noe fyrverkeri, men Brann produserte sjanser nok til å score mer enn de to målene.

Kommentarer til denne saken