Hva skal du i sommer?

– Først skal jeg flytte ut av leiligheten min og inn i en ny. Deretter blir det en tur til Hardanger. Kjæresten min, Skaar, skal spille på Morellfestivalen der og vi håper å få sneket til oss noen dager med ferie i Hardanger før festivalen. Men vi har jo begge kalendere som enten er veldig åpne eller veldig stengt, så planlegging er ikke vår sterkeste side. Ellers har jeg allerede vært på en turne med Iris, så nå er planen å slappe av litt.

Hva er ditt beste ferieminne?

Åh, den er vanskelig! I min familie har vi en intern konkurranse hvor det er om å gjøre å ha vært i flest land. Jeg ligger nok på en fjerde eller femteplass nå, med 54 land på listen – og det er jo ganske mye for å bare være 24 år. Men en av mine aller beste minner må nok være fra Roskilde. Jeg savner festivalfølelsen. Jeg savner både det å få en albue i magen og øl i håret.

Hva er ditt verste ferieminne?

Det stiger riktig nok opp som en morsom historie. Jeg var på ferie med to venner også endte vi tilfeldigvis opp på en fransk festival. Vi hadde på ingen måte planlagt det, og kom oss derfor heller ikke hjem til den byen vi bodde i. Vi endte derfor opp med å sove under en bro den natten. Men heldigvis kom foreldrene til en venninne og hentet oss dagen etter, så historien endte godt likevel.

Hvilken bok anbefaler du å lese i ferien?

Det må bli en diktbok som er en av mine favorittbøker. Den heter «Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det» av Audun Mortensen.

Hva skal du høre på i sommer? Favorittlåt?

– Det er litt rart fordi musikere hører nok kanskje ikke like mye på musikk som folk skal ha det til. Men narsissistisk som jeg er skal jeg nok høre mest på egne demoer for å forberede meg til høsten. Men «Party in the USA» er alltid en slager uansett årstid.

Hvilken serie vil du anbefale denne sommeren?

– Jeg har sett «Kjærlighet på spekteret». En nydelig serie om folk på autismespekteret. Den er veldig fin og autentisk, jeg har akkurat tipset min mor om den også.

Hva blir høydepunktet for sommeren din i år?

– Høydepunktet blir forhåpentligvis en sidergård i Hardanger. Ingenting er vel mer nasjonalromantisk enn å sitte på en gård og drikke sider på sommeren.

Hvordan ser din perfekte sommerdag ut?

Jeg er så heldig, eller uheldig, å ha arvet et gen som gjør at solen ikke er min beste venn. Min perfekte sommerdag består derfor av mye skygge, softis og overdrevet mye bading.

Hjemmesommer i år igjen: Hvor ville du reist om det ikke var for korona?

– Akkurat nå ville jeg reist til Italia. Jeg spiste nemlig en helt nydelig pasta her om dagen, og fikk derfor ekstra lyst ned dit. Men om du spør meg igjen om en time har jeg helt sikkert et helt annet ønske.

Saftis eller fløteis?

Fløteis er favoritten. All day, every day.

Vin eller pils i varmen?

– Her må jeg si en kald sider. Da får man kjenne på det beste av begge deler.