Mannen i 60-årene som ble etterlyst av politiet torsdag kveld er funnet, skriver politiet i en pressemelding.

Norske redningshunder gjorde rundt klokken 2000 funn av savnede.

– Han ble funnet i bratt terreng, ned mot noe som heter Maggevika, omkring 500 meter i luftlinje vest for institusjonen hvor han bodde, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Stine Mjelde.

Politiet på stedet forteller at mannen ble funnet på en fjellhylle 150 meter fra en sti i området.

Funnet på et fjellhylle

– Han lå på en fjellhylle. Det var 40 til 50 meter ned. Vi var usikker på om vi kunne få ham opp derfra og ba om bistand fra brannvesenets klatregruppe. De har vi tilbakekalt da letemannskapene klarte å få ham opp fra fjellhyllen, sier Synnøve Malkenes, innsatsleder for politiet.

Mannen gikk ut fra stedet hvor han bor cirka klokken 0930 torsdag, opplyser Malkenes. Han skal ikke ha fortalt hvor han skulle.

– Det har vært dårlig vær i lang tid og han var ikke kledd for en så lang tur. Det er mulig han må bæres ut av terrenget, forklarer Malkenes.

– Fremstår medtatt

Pårørende er varslet om funnet. Politiet og de frivillige jobber nå med å få fraktet mannen ned til vei hvor han vil bli fulgt opp av helsepersonell.

– Han fremstår medtatt og kald, men er ikke skadet, sier Mjelde.

Mjelde sier de er svært takknemlig for innsatsen de frivillige har lagt ned i leteaksjonen.

– Det var viktig å finne ham før det ble mørkt, så vi er veldig takknemlig for det de har bidratt med, sier Mjelde til BA.

Ti hunder med fører fra Norske Redningshunder, samt opp mot 30 personer fra Røde Kors deltok i aksjonen.