Brann – Lyn 4-0 og Arna-Bjørnar – Avaldsnes 2-1: Hjemmelaget trengte bare to minutter på å ta ledelsen mot Lyn. Nyinnkjøpte Tameka Yallop fant nettmaskene etter at gjestene ikke klarte å klarere et Brann-innlegg. Hun signerte for Brann denne uken.

– Jeg har så vidt ristet av meg jetlaget, så en bedre start for Brann kunne jeg ikke få. Det føltes herlig å fyre ballen i mål i vårt første angrep, smiler australieren, som har en fortid blant annet Klepp og engelske West Ham.

Det syntes også Brann-trener Oliver Harder. Han gledet seg over en god 1. omgang, men samtidig har han blikket rettet mot Mesterliga-kvaliken i midten av august.

Den nye treneren ser fremgang

– Jeg var treneren til Tameka i både West Ham og Klepp. Hun løfter laget vårt. I dag fikk hun en drømmestart. Samtidig ser jeg forbedringer fra hele laget fra kamp til kamp. Vi er blitt kjappere i overgangene, og veldig effektive. Nå har vi 10–0 i målforskjell på to kamper. Men når det er sagt: samtidig som vi ønsker å vinne serien, skal vi også forberede oss til Mesterliga-kvaliken. Vi må nok heve oss ytterligere. Og da tenker jeg på at farten må en god del opp, sier Harder.

Et kvarter etter at nykommeren sendte Brann i ledelsen la Therese Åsland på til 2-0, før islandske Berglind Thorvaldsdóttir på enkelt vis satte inn vertenes tredje like før hvilen. Et kvarter før slutt sementerte 17 år gamle Signe Gaupset resultatet til 4-0.

Brann holdt forspranget på toppen av tabellen. Avstanden ned til Rosenborg på 2.-plass er på fem poeng. Lyn kjemper på sin side om den siste sluttspillsplassen, og Oslo-laget har ett poeng opp til Stabæk på 4.-plass.

Tameka Yallop har i utgangspunktet en tolv måneders kontrakt, med ett års opsjon. Selv om australieren knapt har sett solen de få dagene hun har vært her, er hun begeistret.

– Jeg trives godt i Bergen, samt få spille for Brann. Det er bra trøkk rundt laget og en dyktig og grei spillergruppe. Først og fremst håper jeg å ta seriegullet med mine lagvenninner, så håper jeg at vi kommer oss videre i Champions League. Mottakelsen i Bergen har vært kjempefin. Jeg vurderer allerede nå å få familien min over fra Australia, sier hun.

Opptur for Arna-Bjørnar

Kun et langt steinkast unna Stemmemyren fikk John Arne Riise og Avaldsnes en drømmestart borte mot Arna-Bjørnar. I første kamp uten Karina Sævik sendte Sydney Blomquist bortelaget i ledelsen. Linnea Sælen utlignet imidlertid for vertene kort tid før pause.

Se høydepunkter fra Arna-Bjørnars seier her:

Kort tid etter sidebyttet sørget Linnéa Laupstad for at kampen var snudd. 2-1 ble også sluttresultatet i Bergen.

Både Arna-Bjørnar og Avaldsnes skal spille kvalifisering om å holde seg i Toppserien.