BA har snakket med en rekke ungdommer i Bergen som forteller at kokain har blitt vanlig, og at mange opplever å bli tilbudt ulovlige stoffer på Snapchat. 17 år gamle «Emma» har fortalt om hvordan hun kombinerer skole, jobb og et normalt sosialt liv, med bruk av MDMA og LSD.

Nå inviterer BA i samarbeid med Debattene om Norges fremtid til en debatt om ungdom og rus. Da prøver vi å forstå ungdommens rusbruk, og spør hvor farlig tendensene er.

– Ungdom er de flotteste folkene. Vi må høre mer på hva unge har å si om brennbare temaer som rus, livsstil og hva de tenker om sin fremtid. Som foreldre følger vi for dårlig med, myndighetene er for stramme og mediene forsømmer seg ved å ikke være mer ute blant ungdom, sier Bente E Engesland.

Engesland er programskaper og leder Debattene om Norges fremtid. I panelet for debatten får hun en rekke spennende stemmer.

– I studio har jeg med meg programskaperen Leo Ajkic, og en av de kuleste rapartistene Angelo Reira forteller sin historie og holder minikonsert. Her blir det full trøkk og arrangementet er åpent. Alle kan også se programmet live på BA og i sosiale medier, forteller Engesland.

Til debatten kommer også elevrådsleder Jenny Elvine Sandvik Brekke fra Amalie Skram vgs, Leon Kignal fra Ungdomsrådet i Bergen, Rebekka Lossius fra Tryggere Rus Bergen, tidligere sosialbyråd Katrine Nødtvedt (MDG), Monica Mørk fra politiet og flere andre spennende stemmer.

Debattene om Norges fremtid

Debattene om Norges fremtid er et samarbeid mellom BAs eierkonsern Amedia, Ferd, Forskningsrådet og Fritt ord.

Gjennom en rekke debatter skal prosjektet analysere, belyse og drøfte vesentlige temaer.

I Bergen handler debatten om rus og ungdom.

Debatten i Kulturhuset i Bergen sendes direkte på BA.no fra klokken 18 onsdag. Ønsker du å være til stede, åpner dørene i Kulturhuset 1730.