For første gang siden den strålende vårsesongen 2018 klarte Brann kunststykket å vinne to eliteseriekamper på rad uten å slippe inn mål. Ja det er også første gang siden den gang vi står med fire strake eliteserieseire. Ikke bare det, men vi står også uten baklengs i to eliteserie-bortekamper på rad for første gang siden nettopp den våren for fem år siden. Det var dessuten over tre år siden forrige gang vi i det hele tatt klarte å vinne to bortekamper på rad i den øverste divisjonen. Men det klarte vi altså nå. To kunstgress-seire på rad i Eliteserien måtte vi imidlertid tilbake til våren 2019 for å finne forrige gang vi klarte. Det klarte vi altså nå med seirene over HamKam og Stabæk.

Så mye mer enn disse milepælene, tre poeng naturligvis - og Bård Finnes lekre scoring, var det dessverre ikke å glede seg over på Nadderud mot nedrykksplasserte Stabæk, som før kampen mot oss sto med seks strake serietap og kun to poeng på de siste elleve seriekampene.

Brann begynte bra og scoret tidlig i kommunen med de mange møblerte hjem. Senere ble det jevnere. I andre omgang startet det også lovende for vår del, men så var hjemmelaget best resten av kampen. Brann spilte rett og slett en svak kamp - i hvert fall de siste 35 minuttene av hver omgang. Spesielt rundt en times spill og helt på slutten var det ille. Da ble vi presset godt bakover. På overtid kom da også bærumslaget nærmest utligning, da vi ble reddet av Mathias Dyngeland og stolpen. Det var på hengende V-genseren at det holdt i Bærum.

Mot Sarpsborg i forrige runde vant vi også på en dårlig dag. Men da hadde vi i det minste 120 minutter mot god europeisk motstand under tre døgn tidligere. Denne gangen hadde vi hatt to ukers pause, så det burde ikke være noen slitasje å skylde på. OK, vi har litt skader og sånn, men skal vi ha noe håp om å kapre en europacup-plass (antagelig med disse skadene) må vi nok prestere bedre i de siste ni kampene enn vi gjorde mot nedrykksplasserte Stabæk. Og laget vi presterte så sterkt med i kampene mot AZ, var ikke så veldig annerledes fra dette.

Bæringene hadde gjerne fått en ny gnist med en tilbakevendt Byggmester Bob (ja de spilte den før kampen) Bradley ved roret i yachten og vår gamle helt Azar Karadas som andre styrmann. Kunstgress, som de nå hadde fått, har aldri blitt helt vår greie. Men det nylagte kunstgresset i haven er uvant også for «De Blaa» og uansett hvor mye ny giv, ny trener, kunstig plen, kniven på strupen og "Stabæk-gutt hei hei hei" det er for laget fra vestenfor Oslo vest nå; vi kan ikke levere på dette nivået hvis vi ha noe håp om å komme høyere enn den femteplassen vi er på.

For ett poeng foran oss ligger Molde, som har funnet formen med 7-3-0 siste ti. På bronseplass, seks poeng foran oss, ligger Tromsø. De har heng på gullkampen og ble tydeligvis ikke vippet av pinnen av det mystiske 0-4-tapet mot Sarpsborg. For tromsøværingene har reist seg igjen med to strake seire og står nå med 6-0-1 siste syv.

Heldigvis henger Brann med resultatmessig. Fire strake seire er bra og vi har unngått baklengsmål i tre av dem, selv om det riktignok ikke har vært topp motstand.

Men de to siste seirene har vært på svake dager. Mot formsterke Tromsø på søndag må vi opp noen hakk. Taper vi den kampen, er det ni poeng opp til bronse og åtte kamper igjen. Da kan vi nok vinke farvel til den. Vinner vi derimot, er vi bare tre poeng bak og med for fullt i kampen om bronse og europacup sommeren 2024.

Når det gjelder den fjerdeplassen som også kan gi e-cup, så spørs det om vi kan stole på at Glimt dobbelkvalifiserer seg til Europa gjennom seriemedalje og cupgull. For de virker å ha mistet det helt med 1-2-2 siste fem. Det alternative håpet for å få e-cup gjennom fjerdeplass, er at Molde tar medalje og vinner cupen. Men da må vi altså antagelig forbi Tromsø. Et steg mot å klare det, kan vi ta på søndag. Hvis vi skjerper oss…

Kampen:

Siden forrige kamp var det gjort én endring i startelleveren: Fredrik Pallesen Knudsen var kommet inn for Svenn Crone.

Branns press begynte etter ca fem minutter, men vi kom ikke til noen avslutninger. Etter ni minutter kom vi imidlertid til to, men Stabæk-keeper Isak Pettersson slo bort tretten meters-forsøkene til både Niklas Castro og Thore Pedersen.

Etter elleve minutter klarte vi derimot å overliste Stabæks sisteskanse sisteskanse hei hei hei. Det skjedde da Felix Horn Myhre hælflikket videre da Joachim Soltvedt la ut fra dødlinjen. Så avsluttet Bård Finne med utsiden av foten fra fire meter – og ballen trillet inn i det lengste hjørnet! Lekkert! Pangstart og 1-0 allerede til nummer fem på tabellen! For øvrig Finnes 13. mål i årets serie.

Etter dette hadde Stabæks Sturla Ottesen et skudd en halvmeter over fra 27-28 meter.

Dessverre måtte Castro ut med skade allerede etter atten minutter. Ulrik Mathisen kom inn for ham. Om det var byttet som gjorde utslaget, vet jeg ikke. Men Brann sluttet i hvert fall å dominere kampen like mye.

Etter 25 minutter hadde vi likevel et godt forsøk ved Sander Kartum som stormet fremover og skjøt fra tyve meter. Keeper Pettersson fikk slått ballen utenfor til corner. En corner som endte med at Fredrik Pallesen Knudsen umarkert headet to meter over fra syv-åtte meter.

Rundt halvtimen var spilt da hjemmelaget begynte å ta over. Blant annet fikk de mange cornere. Men på overtid fikk Rasmus Eggen Vinge en bra mulighet fra åtte meters skrått hold, men bommet på ballen da han skulle skyte.

Lagene gikk til pause med 1-0 til oss etter en omgang som begynte bra, men der vi mistet initiativet og Stabæk etter hvert overtok - dog uten å skape noen nevneverdige sjanser de heller.

I andre omgang virket det en stund som at Brann hadde våknet skikkelig og blant annet kom Finne til en avslutning fra ti meters noe spiss vinkel før det var gått to minutter. Dessverre gikk skuddet rett på Stabæks keeper før de fikk klarert til corner. På den corneren kom Japhet Sery Larsen upresset til heading fra seks meter, men han satte dessverre ballen utenfor. Det så i det minste ut til at Brann mente alvor nå.

Etter ni minutter av omgangen fikk Finne god tid til å skyte fra tolv-tretten meters skrått hold på en corner, keeper Pettersson reddet og ga retur, men han holdt ballen da Mathisens heading fra ti meter ble for løs. Nå hadde vi fortjent å lede med mer enn ett mål.

Men så begynte Stabæk å ta mer over. Luca Kjerrumgaard skjøt via Japhet og utenfor fra femten meter, Kjerrumgaard headet fra seks meter på en corner, Aleksander Andresen skjøt utenfor fra 22 meter, Rasmus Eggen Vinge fikk et skudd fra tolv meter blokkert … Plutselig hadde hjemmelaget overtatt helt. Vi var virkelig på hælene da rundt timen var spilt.

Og det fortsatte i favør hjemmelaget. 21 minutter før slutt kom Eggen Vinge til skudd fra ti meters skrått hold, men rett i fanget til Dyngeland.

Med seksten minutter igjen gjorde vi våre to neste bytter: Aune Heggebø og Svenn Crone kom inn for Kartum og Soltvedt, som begge har spilt bedre kamper i Brann-trøyen.

Tre minutter senere fikk vi endelig en Brann-sjanse igjen etter over tyve minutter uten. Og den var stor! Men selv om Mathisen kun hadde keeper mellom seg og hele målet da han fikk ballen fra Finne, så skjøt han et par meter utenfor fra ti-tolv meters noe skrått hold. En skikkelig sleiv!

Det verste Stabæk-presset feidet ut og det ble jevnere etter hvert. Men i overtiden ble det straks verre igjen: Innbytter Mushaga Bakenga hadde for eksempel en skummel bakover-heading fra fire meter som gikk rett i klypene til Dyngeland.

To minutter på overtid kom innbytter Keegan Jelacic til avslutning fra femten meter, men vi fikk blokkert. Så klarerte Japhet rett i Bakenga som «ble truffet til avslutning» fra ti meters spiss vinkel, men Dyngeland reddet mesterlig da ballen holdt på å gå i bue over ham. Puh! Det ble corner av situasjonen, og den corneren ble klarert til Curtis Edwards som skjøt på volley fra 21 meter - i stolpen og ut! Puh igjen!

Fire og et halvt minutt på overtid kom vårt siste bytte: Innbyttede Ulrik Mathisen gikk ut igjen til fordel for Moonga Simba.

Vi fikk en stor mulighet etter dette, men Finnes pasningsforsøk mot nettopp Simba - som ville fått fri vei mot keeper - var elendig. Kampen endte dermed med 1-0-seier til oss. Kanskje litt heldig slik som kampen utviklet seg. Og noe som illustrerer kamputviklingen godt, er at vi etter 55 minutter ledet 7-1 i angrep med avslutninger i feltet. Men det endte til slutt 8-8 i den øvelsen…

PS! Vi har etter hvert begynt å like oss på Nadderud: 2000-tallet begynte med fem strake tap der. Nå står vi med seks seire på de siste syv obligatoriske kampene våre der. De tre siste er seire.

-

Fansen:

Bortefeltet med plass til 590 ble utsolgt tidligere i uken, men det var et elendig trøkk fra vår side. Årsverste på tribunene for vår del. Som kjent mangler bortetribunen på Nadderud tak, og utformingen inviterer heller ikke til samstemt sang. Når mindretallet som sang gjemte seg i den ene enden, inviterte det ikke akkurat til å dra med dem i motsatt ende av bortefeltet. For øvrig uvanlig få fra supportermiljøet i Bergen på denne kampen. Har man brent opp hele årets reisebudsjett på europacupturene?

-

Den mikroskopiske sjansen for gull:

Brann kan ennå oppnå 66 poeng denne sesongen. Det får vi altså hvis vi vinner alle kampene som er igjen. Slik vil ingen andre lag få mer enn 65 poeng:

- Viking kan ennå oppnå 75 poeng. Ergo må de tape ti poeng på de siste ni kampene. Det gjør de med 5-2-2 på slutten. Da får de 65 poeng.

- Glimt kan ennå oppnå 73 poeng. Ergo må de tape åtte poeng på de siste ni kampene. Det gjør de med 6-1-2 på slutten. Da får de 65 poeng. Et av Glimt-tapene kan Brann ordne selv.

- TIL kan ennå oppnå 72 poeng. Ergo må de tape syv poeng på de siste ni kampene. Det gjør de med 6-2-1 på slutten. Da får de 65 poeng. TIL-tapet kan Brann ordne selv.

- MFK kan ikke ende foran Brann hvis Brann vinner alle kampene som er igjen, siden MFK da får minst ett tap (mot Brann).

Det er selvsagt ikke veldig realistisk dette - og mest på grunn av forutsetningen om at Brann vinner alle kampene som er igjen. Men her likevel en plan for hvordan det umulige skal skje:

Nå ->

Brann

39 p

|

Viking

48 p

|

B/G

46 p

|

TIL

45 p

Runde

mot


|

mot


|

mot


|

mot


23

TIL h

3

|

San h

3

|

VIF h

3

|

Brann b

0

18/20

LSK b

3

|

MFK b

0

|

God h

3

|

Stb b

3

24

VIF b

3

|

Odd b

0

|

MFK b

0

|

Aal h

3

25

MFK h

3

|

TIL h

1

|

San h

3

|

Vik b

1

26

SF b

3

|

God b

3

|

LSK h

1

|

MFK b

1

27

Odd h

3

|

Ham b

3

|

Stb b

3

|

God h

3

28

FKH b

3

|

S08 h

3

|

Aal h

3

|

Odd b

3

29

B/G h

3

|

Aal b

3

|

Brann b

0

|

FKH h

3

30

God b

3

|

RBK h

1

|

S08 h

3

|

VIF b

3

Fra nå

9-0-0


|

5-2-2


|

6-1-2


|

6-2-1


Totalt:


66 p

|


65 p

|


65 p

|


65 p

Husk at vi er ferdige med alle bortekampene mot topp seks, og at vi har muligheten til å kneppe inn tre poeng mot tre av lagene foran på vår egen bane...

Den noe mindre urealistiske veien til bronse:

Nå ->

Brann

39 p

|

MFK

40 p

|

TIL

45 p

Runde

mot


|

mot


|

mot


23

TIL h

3

|

God b

3

|

Brann b

0

18/20

LSK b

1

|

Vik h

1

|

Stb b

1

24

VIF b

1

|

B/G h

1

|

Aal h

3

25

MFK h

1

|

Brann b

1

|

Vik b

0

26

SF b

3

|

TIL h

3

|

MFK b

0

27

Odd h

3

|

RBK b

3

|

God h

3

28

FKH b

3

|

LSK h

1

|

Odd b

1

29

B/G h

1

|

S08 b

1

|

FKH h

3

30

God b

3

|

HK h

3

|

VIF b

1

Fra nå

´5-4-0


|

4-5-0


|

3-3-3


Totalt:


58 p

|


57 p

|


57 p

-

Rim og regler:Stabæk borti Bærum,

jo det måtte kunne gå

Vi burde vinne den,

hvis våre planer om å få

europacup på Stadda

nå til sommeren igjen

skal ha litt realisme

for de røde-hvite menn

*

Og etter tolv minutter

så satt 1-0 inni noten

da Finne satte ballen inn

med utsiden av foten.

Ja dette så jo greit ut,

men vi sluknet litt og litt

Og Stabæk kom mer med

og uti andre var vi dritt.

*

Til slutt så var vi heldige

som holdt det hele inn

overtid var stolpen

det som skilte fra de hin

Vi kunne puste lettet ut,

det endte godt til slutt

Men dette spillet her

kan gjøre bergensgutter mutt

*

Men tre poeng på kunstgresset

og Brann er ennå med

i kampen om europacup

og bronse tjue-tre.

Halvannen ukes opptur

etter nedtur nå i sommer.

søndag trengs det tre poeng

når Tromsø IL kommer!

-

STATISTIKK-BONANZA:

Seire på rad:

* Serien: Vi har nå fire serieseire på rad. Sist vi ikke vant i serien var da Viking slo oss 2-0 på Stadion 30. juli. Forrige gang vi vant minst fire seriekamper på rad var fra oktober 2022 til april 2023 da vi også vant fire på rad. Forrige gang vi vant minst fire eliteseriekamper på rad var da vi vant syv strake i april og mai 2018.

* Serien, borte: Vi har nå to strake borteseire på rad i serien. Sist vi ikke vant borte var da Tromsø slo oss 3-1 23. juli. Forrige gang vi vant to bortekamper på rad i serien var da vi vant tretten på rad i fjorårets 1. divisjon. Forrige gang vi vant to bortekamper på rad i eliteserien var i august 2020 da vi slo Molde 2-1 og Stabæk 2-0. Forrige gang vi vant to kamper på rad på kunstgress i Eliteserien var i april og mai 2019 da vi slo både Tromsø og Glimt 2-1 på deres respektive hjemmearenaer.

* Obligatoriske kamper: Vi har nå to seire på rad i obligatoriske kamper. Sist vi ikke vant en tellende kamp var 3-3-kampen hjemme mot AZ 31. august. Forrige gang vi vant to obligatoriske kamper på rad var 17. og 20. august da vi slo Arouca og Aalesund hjemme, hhv 3-1 og 5-1.

Kamper på rad uten seier:

* Obligatoriske kamper, borte: Dette var vår første borteseier i tellende kamp siden 2-0 over HamKam 6. august. I mellomtiden hadde vi to uten seier (0-1-1) - begge i e-cup.

Kamper på rad uten tap:

* Serien: Vi har nå fire seriekamper på rad uten tap (4-0-0). Sist vi tapte i serien var da Viking slo oss 2-0 på Stadion 30. juli. Forrige gang vi hadde minst fire seriekamper på rad uten tap var i mai og juni da vi også hadde fire på rad uten tap (3-1-0).

* Serien, borte: Vi har nå to bortekamper på rad i serien uten tap (2-0-0). Sist vi tapte borte var da Tromsø slo oss 3-1 23. juli. Forrige gang vi hadde to bortekamper på rad i serien uten tap var i april og mai da vi spilte 2-2 mot Glimt før vi slo Rosenborg 2-0.

* Obligatoriske kamper: Hvis vi regner straffetapet mot AZ som uavgjort (kampen endte jo 3-3 eeo) var dette vår sjette strake kamp uten tap (4-2-0). Sist vi tapte var da Arouca slo oss 2-1 i Portugal 10. august. Forrige gang vi fikk minst seks strake obligatoriske kamper uten tap var i mai og juni da vi hadde åtte (6-2-0, hvis vi regner straffeseieren mot AaFK i cupen som uavgjort).

* Obligatoriske kamper, borte: Vi har nå to obligatoriske bortekamper på rad uten tap (1-1-0). Sist vi tapte en tellende kamp borte var da Arouca slo oss 2-1 10. august. Forrige gang vi hadde minst to obligatoriske kamper på rad uten tap var i mai og juni da vi hadde fire (3-1-0, hvis vi regner straffeseieren over AaFK som uavgjort).

Kamper på rad med scoring:

* Serien: Dette var får fjerde strake seriekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-2 hjemme for Viking 30. juli. Forrige gang vi scoret i minst fire strake seriekamper var fra mai til juli da vi scoret i syv strake.

* Serien, borte: Dette var tredje bortekamp på rad i serien der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-2 for Molde 9. juli. Før den scoret vi i ytterligere fem strake bortekamper, slik at vi nå har scoret i åtte av de siste ni bortekampene i serien.

* Obligatoriske kamper: Dette var vår åttende strake obligatoriske kamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret i en tellende kamp var da vi tapte 0-2 hjemme for Viking 30. juli. Forrige gang vi scoret i så mange strake kamper var fra mai til juli da vi gjorde det i tolv kamper.

* Obligatoriske kamper, borte: Dette var vår sjette strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte var da Molde slo oss 2-0 9. juli. Vi scoret også i de ti obligatoriske bortekampene før den, slik at vi nå har scoret i 16 av de 17 siste bortekampene.

Kamper på rad uten baklengs:

* Serien: Vi har nå to strake seriekamper uten baklengsmål. Sist vi slapp inn mål i serien var i 5-1-seieren mot Aalesund på Stadion 20. august. Forrige gang vi hadde to strake seriekamper uten baklengs var 3. og 8. mai da vi slo Rosenborg 2-0 borte og spilte 0-0 hjemme mot Sandefjord. Forrige gang vi vant to strake uten å slippe inn mål var fra august til oktober i fjor da vi klarte det i syv kamper på rad. I eliteserien hadde vi ikke klart det siden vi klarte det fem ganger på rad våren 2018.

* Serien, borte: Dette var vår andre strake bortekamp i serien der vi holdt nullen. Sist vi slapp inn mål borte i serien var da Tromsø slo oss 3-1 23. juli. Forrige gang vi holdt nullen i minst to strake seriekamper borte var i august og september i fjor da vi gjorde det i tre strake. I eliteserien var forrige gang vi klarte det i april og mai 2018 da vi fikk tre strake seriekamper borte uten baklengs - alle var også seire.

* Obligatoriske kamper: Vi har nå to strake obligatoriske kamper uten baklengsmål. Sist vi slapp inn mål var da vi spilte 3-3 hjemme mot AZ 31.august. Forrige gang vi hadde to obligatoriske kamper på rad uten baklengs var 20. og 24. mai da vi slo Lillestrøm 2-0 og Frøya 5-0 i cupen.

Kamper på rad med baklengs:

* Obligatoriske kamper, borte: Dette var første gang siden 2-0 over HamKam 6. august at vi holdt nullen i en tellende bortekamp. I mellomtiden slapp vi inn mål i to bortekamper.

Sesongen i år i forhold til tidligere i år:

* Vi har tatt 39 poeng i år. Det er det meste vi har hatt etter 21 kamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde 44 i 2018.

* Vi har scoret 37 mål i årets serie. Det er det meste vi har hatt etter 21 kamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde 41 i 2017.

* Vi har sluppet inn 24 mål i årets serie. Det er det minste vi har hatt etter 21 kamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde 23 i 2019.

* Vi har 13 plussmål i årets serie. Det er det beste vi har hatt etter 21 kamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde 21 plussmål i 2017.

* Vi har tatt 13 bortepoeng i årets serie. Det er det meste vi har hatt etter ti bortekamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde 14 i 2020.

* Vi har scoret 13 bortemål i årets serie. Det er det meste vi har hatt etter ti bortekamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde 17 i 2019.

* Vi har sluppet inn 15 mål på bortebane i årets serie. Det er det minste vi har hatt etter ti bortekamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde tolv i 2019.

* Vi har to minusmål på bortebane årets serie. Det er det beste vi har hatt etter ti bortekamper i Eliteserien noen sesong siden vi hadde fem plussmål i 2019.

Innbyrdes mot Stabæk:

I serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

26

14

8

4

64

29

Stabæk/Oslo

26

10

4

12

29

45

Totalt

52

24

12

16

93

74

* Brann har fire strake seire i obligatoriske kamper mot Stabæk, og vi har seks strake obligatoriske kamper mot dem uten tap (4-2-0). I serien har vi tre strake seire og fem strake uten tap (3-2-0). Sist vi tapte for dem var da de slo oss 2-0 på Nadderud 27. mai 2021. Sist vi tapte poeng mot dem var da det ble 1-1 på Stadion 10. juli i fjor.

* I obligatoriske kamper har vi tre strake borteseire mot Stabæk og 6-0-1 siste syv borte mot dem. Vi har to strake borteseire mot Stabæk i serien og 5-0-1 siste seks borte mot dem i serien. Sist vi ikke vant mot dem var 27. mai 2021 da vi tapte 0-2.

* Vi har scoret i de seks siste obligatoriske kampene mot Stabæk, hvorav fem er serien. Sist vi ikke scoret mot dem var da de slo oss 2-0 på Nadderud 27. mai 2021.

* I obligatoriske kamper har vi tre strake bortekamper mot Stabæk der vi har scoret. Vi har to strake med scoring mot Stabæk i serien. Sist vi ikke scoret mot dem var 27. mai 2021 da vi tapte 0-2.

* I serien hadde vi før søndag seks strake kamper mot Stabæk med baklengsmål. Forrige gang vi holdt nullen mot dem i serien var da vi slo dem 2-0 på Nadderud 24. august 2020.

* I obligatoriske bortekamper har vi holdt nullen i to strake kamper mot Stabæk. Sist vi slapp inn mål mot dem borte var da vi vant 2-1 7. august i fjor. I seriekamper borte hadde vi før søndag sluppet inn mål i de to siste mot Stabæk. Forrige gang vi holdt nullen mot dem borte i serien var 24. august 2020 da vi vant 2-0.


-

Hendelsene:


07:48 – Stabæk: Hjemmelaget kommer til et småfarlig innlegg langs bakken fra deres høyreside, men Fredrik Pallesen Knudsen klarerer i femmeteren med ansiktet mot eget mål.

09:29 – Brann: Bård Finne slår inne i sekstenmeteren på tvers over til Niklas Castro som skyter fra tretten meters skrått hold. Keeper Isak Pettersson slår ballen vekk. Stabæk får ikke klarert skikkelig og ballen havner hos Thore Pedersen som også skyter fra tretten meter. Pettersson slår på nytt ballen vekk.

11:07 – 0-1, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Sivert Heltne Nilsen vender spillet over til venstresiden. Frederik Børsting får så ballen frem til Joachim Soltvedt som kommer seg forbi Kasper Pedersen ved dødlinjen og legger ut i femmeteren. Men allerede få meter fra ham flikker Felix Horn Myhre ballen videre til Finne som med utsiden av foten triller ballen «bakover» og inn i det lengste hjørnet fra fire meters hold.

13:52 – Stabæk: Sturla Ottesen skyter fra 27-28 meter, men det går en halvmeter over.

14:12 – Stabæk: Luca Kjerrumgaard skyter fra 21-22 meter, men Japhet Sery Larsen blokkerer med en gang.

18:02 -> bytte brann: Ulrik Mathisen inn for Niklas Castro.

24:44 – Brann: Sander Kartum vinner ballen fra Nikolas Walstad tolv meter inne på Stabæks halvdel. Så forserer han fremover og trekker innover før han skyter fra tyve meter. Pettersson slår ballen en meter utenfor.

26:55 -> Bytte Stabæk: Aleksander Andresen inn for Nikolas Walstad.

27:05 – Brann: En corner fra venstre ved Soltvedt skrur utover og finner Pallesen som nesten helt alene hopper opp på syv-åtte meter og header to meter over.

29:20 – Brann: Sivert skyter fra 23 meter, men det blokkeres på sekstenmeteren.

32.55 – Brann: Mathisen har et langt raid fra midt på egen halvdel til Stabæks sekstenmeter, men blir stoppet der.

38:40 – Stabæk: Nicolai Næss slår inn fra deres venstreside. Ti-elleve meter fra mål vinner Kjerrumgaard på hodet, men det går tre meter utenfor.

45:00 + 1:15 – Stabæk: På åtte meters skrått hold bommer Rasmus Eggen Vinge på ballen når han skal skyte.

45:00 + 1:20 – gult kort, Stabæk: Fredrik Krogstad for viljehands.

45:00 + 3:03: Pause. 1-0 til Brann etter 3-1 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Stabæk: Keegan Jelacic inn for Fredrik Krogstad.

45:00 -> bytte Stabæk: Kaloyan Kostadinov inn for Kevin Kabran.

45:59 - Brann: Finne med en fin vending før han gir til Felix som skyter fra tretten meter. Men det er avviket for offside.

46:49 - Brann: Finne kommer til avslutning fra ti meters relativt spiss vinkel. Det går rett på Pettersson som må gi retur, men Kasper Pedersen får klarert til corner.

47:23 - Brann: På en corner fra høyre ved Soltvedt kommer Japhet Sery Larsen upresset til heading fra seks meter, men han setter den utrolig nok en meter utenfor.

48:31 - Brann: Finne gjør et godt forarbeid, men mister ballen i feltet før han får skutt. Ballen havner hos Kartum som skyter fra tolv meter. Det blokkeres med en gang.

51:47 - Stabæk: Kostadinov skyter fra skrått hold rett utenfor feltet. Det går via hælen til Pallesen og langt utenfor til corner.

53:48 - Brann: En corner fra venstre ved Soltvedt havner bak hos Finne på motsatt. Han får god tid til å skyte fra tolv-tretten meters skrått hold. Pettersson redder og gir retur, Mathisen header fra ti meter, men Pettersson redder og holder ballen.

55:47 - Brann: Børsting kommer til skudd som går noen meter utenfor fra fjorten-femten meters skrått hold, men er uansett offside.

56:43 - Stabæk: Kjerrumgaard kommer til skudd fra femten meter. Ballen går via Japhet og triller noen meter utenfor lengste stolpe.

58:42 - Stabæk: Rasmus Eggen Vinge når nesten frem til Kjerrumgaard i feltet, men heldigvis får Pallesen ordnet opp tolv meter fra mål.

59:21 - Stabæk: Kjerrumgaard kommer til heading fra seks meter på en corner, men den har ikke retning mål og lander i femmeteren. Vi får klarert.

59:50 - Stabæk: Andresen skyter fra 22 meter. Ballen triller noen meter utenfor.

60:25 -> bytte Stabæk: Mushaga Bakenga inn for Luca Kjerrumgaard.

62:50 - Stabæk: Eggen Vinge skyter fra tolv meters ganske skrått hold. Japhet blokkerer i femmeteren.

66:39 - Stabæk: Gaute Vetti når nesten frem til Bakenga med en vipp, men heldigvis spretter ballen helt inn til Dyngeland.

69:10 - Stabæk: Jelacic gjør forarbeidet og sender ut til Eggen Vinge på deres høyreside av vårt felt. Soltvedt klarer ikke å hindre ham i å skyte fra ti meters skrått hold. Dyngeland redder.

71:44 -> bytte Stabæk: Herman Geelmuyden inn for Rasmus Eggen Vinge.

74:01 -> bytte Brann: Svenn Crone inn for Joachim Soltvedt.

74:05 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Sander Kartum.

75:35 - gult kort, Stabæk: Herman Geelmuyden for en sen takling på Japhet.

76:17 - gult kort, Brann: Japhet Sery Larsen for uthaling.

77:25 - Brann: Vi vinner ballen fra Vetti midt på Stabæks halvdel. Ved sekstenmeteren gir Finne ut til Mathisen som får kun keeper mellom seg og hele målet når han skyter fra ti-tolv meters noe skrått hold, men det går elendig to meter utenfor.

79:45 - Stabæk: Ottesen med et volleyskudd fra 28 meter som går ut en halvmeter fra hjørneflagget - til utspark.

82:55 - Stabæk: Det slås langt frem mot Geelmuyden, men 25 meter fra mål får Pedersen stanset fremspillet som ellers ville ført Geelmuyden alene mot Dyngeland.

84:05 - Brann: Heggebø får en god mulighet når han er upresset på tolv meters skrått hold, men mister ballen.

90:00 + 0:15 - Stabæk: Pallesen klarerer et Stabæk-innlegg rett opp i været. Nedfallsfrukten header Bakenga bakover fra fire meters skrått hold. Rett i klypene til Dyngeland.

90:00 + 1:59 - Stabæk: Ottesen legger på tvers over til Jelacic som skyter fra femten meter, men det blokkeres med en gang.

90:00 + 2:37 - Stabæk: Japhet klarerer rett i Bakenga og ballen går i bue ti meters spiss vinkel. Dyngeland slår til med en kjemperedning og så får Pallesen klarert.

90:00 + 3:12 - Stabæk: Curtis Edwards skyter på volley fra 21 meter når det klareres etter en corner. Ballen går i stolpen og ut!

90:00 + 4:32 -> bytte Brann: Moonga Simba inn for Ulrik Mathisen.

90:00 + 4:46 - Brann: Finne slår en elendig pasning når han skal treffe Simba på ti meters hold og som da ville vært alene med keeper. Rett i en Stabæk-spiller.

90:00 + 4:50: Kampen er over. Vi vinner 1-0 etter 8-8 i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Stabæk - Brann 0-1 (0-1)

Eliteserien fotball menn. Nadderud Stadion. Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL. Gult kort: Fredrik Krogstad, Herman Geelmuyden, Stabæk, Japhey Sery Larsen, Brann.

Mål: 0-1 Bård Finne (11:07).

Stabæk: Isak Pettersson - Sturla Ottesen, Kasper Pedersen, Nicolai Næss, Nikolai Walstad (Aleksander Andersen fra 27.) - Curtis Edwards, Gaute Vetti, Fredrik Krogstad (Keegan Jelacic fra 46.)- Rasmus Eggen Vinge (Herman Geelmuyden fra 72.), Luca Kjerrumgaard (Mushaga Bakenga fra 61.), Kevin Kabran (Kaloyan Kostadinov fra 46.)

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland - Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Joachim Soltvedt (Svenn Crone fra 75.) - Sander Kartum (Aune Heggebø fra 75.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre - Frederik Børsting, Bård Finne, Niklas Castro (Ulrik Mathisen fra 19. og ut i 90+5.)(Moonga Simba kom inn i 90+5.)

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 10-10 (NTB Live)

Avslutninger på mål: 7-4 til Brann (NTB Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 8-8 (mine tall). 1. omg.: 3-1 til Brann. 2. omg.: 7-2 til Stabæk.

Sjanser: 7-4 til Brann (NTB Live)

Ballbesittelse: 60 % til Brann (NTB Live)

xG: 1,39 - 0,43 (Eliteserien xG på Twitter)

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne ved tallet indikerer innbytte.


FKH

Odd

VIF

B/G

RBK

San

S08

Stb

RBK

Aal

Lil

Vik

Ham

Mol

God

TIL

Vik

Ham

Aal

S08

Stb


Totalt

Kamp

Start

Mål

Guleh

b

h

b

b

h

b

h

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

h

b
Blomberg

90

78

90

24*

90

90

73

80

80

76

90

84

90

90

24*

90

45*


1284

17

14

1

1

Blomberg

Børsting

90

70

73

84

16*


66

29*

75

60

29*

72*

90

90

90

19*

45

90

90

90

90


1358

20

15

2

2

Børsting

Castro


12*15*

14*

61

18


21*

66

60

67

83

80

69

18


584

13

9

4


Castro

Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

28*

90

90


90

81

23*

16*

90

90

16*


1514

20

16


2

Crone

Dyngeland

44


90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1754

20

20Dyngeland

Finne

70

90

78

66

84

90

90

81

90

89

90

90

90

90

85

90

90

83

64

79

90


1769

21

21

13

1

Finne

Heggebø

20*

20*

17*

24*

6*

17*

5*

9*

23*

7*

26*

11*

16*


201

13


2

1

Heggebø

Helland


1*

10*
11

2
Helland

Hjorteseth


4*

17*

7*28

3
Hjorteseth

Holten3*
30*

30*

6*


69

4
Holten

Johansen

46*

90

136

2

1Johansen

Kartum


83

45

45

74


247

4

4

1


Kartum

Knudsen

10*


6*

11*

1*

90

17*

45

90

76

90

73

90

89

60

60

90

90

90

1*

90


1169

20

14


3

Knudsen

Kristiansen

90

90

90

90

90

90

90

90

5*

9084

90

90
1079

13

12


2

Kristiansen

Larsen

90

90

90

90

90


87

9062

90

90

90

90

90

9090

90


1409

16

16


3

Larsen

Mathisen

10*

30*

9*

17*

25*30*

45*


45*

45*

71*


327

10


1


Mathisen

Myhre

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

83

90

90

90

90

90

90

90

89

90


1882

21

21

2

2

Myhre

Myrlid
9*


1*


6*

16*

2*

34

5
Myrlid

Nilsen

90

86

84

90

90

90

45

90

90

90

90

73


88

90

90

90

90

90

90

90


1726

20

20

7

4

Nilsen

Pedersen
10*

90

14*

81

90

65

90


90

67

74

64

90

90


915

13

11Pedersen

Rasmussen

90

70

90

90

89

90

90

90

85

90

90

901054

12

12Rasmussen

Sande
21*21

1
Sande

Simba


90

26*


1*


117

3

1


1

Simba

Soltvedt
90

74


164

2

2Solvedt

Torsvik
17*

90

90

90
287

4

3

1

1

Torsvik

Trengereid
6*6

1
Trengereid

Tufekcic24*
24

1
Tufekcic

Warming


7*

7

1
Warming

Wassberg


20*

12*

66

74

73

45*

61

74

69

90

71

45

7*

707

13

9

2


Wassberg

Wolfe

80

90

90

79

90

90

73

45*

90

90

90
907

11

10


2

Wolfe

-

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

TV2

Branns hjemmeside