Cashet ut 150 mill.

Artikkelen er over 17 år gammel

Fredag cashet Carl Fredrik Seim (28) ut 150 millioner kroner for Mjellem & Karlsen Verft. Finanskometen med kjøpeappetitt feiret handelen med middag på byen.

DEL
– Det har vært en voldsom personfokusering. Men det får være grenser å kalle meg en japp, sier en lettere oppgitt 28-åring i solskinnet utenfor SAS-hotellet på Bryggen.

Tidligere på dagen tok Carl Fredrik Seim og Helge Stokke hverandre i hånden. Oppkjøpet av det tradisjonsrike bergensverftet var i orden.

– Jeg føler et stort ansvar. Det blir spennende og en stor utfordring å drive et verft med 600 ansatte, sier finansmannen.

Allerede 12. mars kjøpte Seim og Gunn Aarøe Uppstrøm verftet og alle tilhørende selskaper fra Helge Stokke. Men betalingen uteble.

BETALINGSEVNE
I forrige uke bestemte Stokke å beholde konsernet selv. Han mente det ikke forelå dokumentasjon på betalingsevne.

Hele handelen var en stund i fare for å ende med rettssak og søksmål i millionklassen. Men etter omfattende møtevirksomhet, gikk kjøperne til slutt med på å innfri Stokke sitt krav om å betale kjøpesummen i en omgang.

– Vi hadde en avtale og den fulgte vi. Det er ikke bare å hoppe i vei og kjøpe et stort konsern, sier Carl Fredrik Seim. Han leger ikke skjul på at han synes utspillene fra motparten har vært unødvendige.

– Vi har ikke ønsket å ase dette opp og lage en offentlig konflikt ut av det. Jeg bare håper at dette ikke har skadet selskapet og de ansatte.

Bergenseren har det siste halvannet året handlet for 30 millioner kroner. Blant annet har flere villaer og en Mercedes-Benz til 1,6 millioner kroner stått på handlelisten.

– INGEN JAPP
Den unge finanskometen er imidlertid svært tilbakeholden med å kommentere sin private luksus.

– Jeg føler meg trygg på det jeg gjør. De som kjenner meg, vet hva jeg står for.

Han har heller ingen planer om å slakte bergensverftet og kaste de 600 ansatte på båten.

– Arbeidsplassene er trygge, iallfall på bakgrunn av det vi har fått fremlagt. Det har vi stolt på.
I går tok han seg tid til en bedre middag på Hotell Norge sammen med familien. Men han har ikke tenkt å ligge på latsiden.

– Det blir mye å gjøre de neste dagene. Blant annet skal et nytt styre være på plass i løpet av neste uke.

Artikkeltags