Mjellem-slakteren kjører rå luksus

Artikkelen er over 16 år gammel

Mjellem-slakter Carl Fredrik Seim kjører rå luksus på bilfronten. De siste to bilene i garasjen hans er verdt over tre millioner kroner.

DEL

Den siste, en ny Audi RS6, kjøpte Carl Fredrik Seim nylig ved Granheim Bilsenter på Askøy.

Bilen er registrert på Carl Fredrik Seim Regnskapsservice. 28-åringen betalte rundt 1 650 000 kroner for den eksklusive råtassen.

TIDLIG UTE
Seim er tidlig ute. Audi RS6 er en racerbil forkledd som familiebil, og det ypperste man får av serieproduserte stasjonsvogner. Den har en helt spesiell V8 motor som yter hele 450 hester.

Komforten står heller ikke tilbake. I Seims bil er det oppvarmede skinnseter både foran og bak, og integrert navigasjonssystem.

Selv sidespeilene gjenspeiler mer enn trafikkbildet rundt. De er laget av iøynefallende børstet aluminium.

Det finnes så langt bare en tilsvarende bil på bergensveiene. Den tilhører en ung mann med gamle penger.

ETTER KONKURSEN
Audien er ikke eneste statussymbolet i garasjen i Starefossveien. Da Carl Fredrik Seim slo det tradisjonsrike verftet Mjellem & Karlsen konkurs i august måned, begrunnet han den dramatiske avgjørelsen med at prognosen for 2002 var snudd fra pluss til 4,6 millioner kroner i minus.

De tre bilene 28-åringen har handlet, er alene verdt bare millionen under det underskuddet som sendte 411 verftsarbeidere på dør.

En 2001-modell Mercedes ML AMG 55 er registrert på konen Maria Valding Seim. Også denne bilen koster mellom 1 500 000 kroner og 1 600 000 kroner.

Bare felgene er ytterst kostbare. De er på hele 22 tommer, og et sett hjul til bilen koster mellom 30 000 og 60 000 kroner.

Dette er den mest eksklusive og kraftigste firehjulstrekkeren Mercedes lager i serieproduksjon. Bilen er gjennomført luksuriøs, og børstraktoren yter oppunder 400 hester. Seims bil er den eneste av sitt slag i Bergen. Det finnes riktignok en make, men den er registrert som varebil.

ARBEIDERBIL
Seims siste bil er en BMW Z3 Cabriolet, også den 2001-modell og registrert på konen. Denne kjørte Seim ut fra verftsområdet etter å ha bekjentgjort at han ikke var villig til å legge mer penger inn i driften av Mjellem & Karlsen.

Dette er også det nærmeste en kommer en arbeiderklasse-bil i Seims bilpark. På bruktmarkedet ligger fire-fem år gamle biler av denne type fra 300 000 kroner og oppover, og kjøpes like gjerne av jyplinger i toromsleilighet som andre.

Bilparken er ikke eneste luksusvare Seim har spandert på seg det siste året. De kommer på toppen av villahandel for 15-20 millioner kroner. På innkjøpslisten der står blant annet Rekstens praktvilla på 650 kvadratmeter, med 12 mål tomt og 100 meter strandlinje, og en villa i Wernerholmsvei 11 som han kjøpte for 6,8 millioner kroner.

Villaen der Seim bor i Starefossen var heller ikke billig. For praktfull utsikt og nok kvadratmeter betalte Seim drøyt fem millioner kroner da han kjøpte den for rundt to år siden.

Artikkeltags